Hud

  • Herpes
  • Eksem
  • Psoriasis
  • Føflekker
  • Soppinfeksjoner
  • Brennkopper
  • Lus
  • Hudkreft

Kald og tørr vinterluft kan få huden til å sprekke og tørke ut.

Soleksem kalles også for solallergi eller polymorft lysutslett. I Skandinavia har trolig 10-15 prosent av befolkningen denne plagsomme hudsykdommen.

Spørsmål: Jeg sliter mye med eksem og sprukken hud som blør., speielt på områder der som er vanskelig å plastre. Er det mulig å få dekke deler av utgiftene til reseptfrie salver og bandasje?

Føflekkreft er den farligste formen for hudkreft. Stadig flere blir rammet, og antall tilfeller stiger raskere enn for andre typer kreft.

Spørsmål: Kan mennesker få øremidd?  Jeg har hatt irritasjon i øret i en måned, og det er svært ubehagelig. Hva kan jeg prøve å behandle det med?

Pernille gikk i siste klasse på videregående. Moren, Lisa, var oppgitt over at datteren tilsynelatende ikke var fokusert på annet enn seg selv.

Strekkmerker er et fenomen de aller fleste kvinner på et eller annet tidspunkt stifter bekjentskap med.

Spørsmål: I tinningen og pannen har jeg noen røde flekker. Ifølge legen min kan det sette seg kreft i dem. Jeg er ikke sikker på hvor lenge jeg har hatt dem, men jeg tror det er noen måneder eller kanskje år. Legen henviste meg til sykehuset for å få smurt på en krem som skal gjøre at de forsvinner. Er det tilstrekkelig behandling?

Linda hadde nylig kommet hjem fra enda en ferie i Syden. Hun er glad i å sole seg og var mørkebrun i huden. Innimellom sydenturene går hun jevnlig til solarium. Jeg hadde tidligere tatt opp med henne at hudkreft er den raskest økende kreftformen vi har, og at hun bør vurdere å begrense solingen.

Spørsmål: Jeg får mer og mer hår på haka ettersom jeg blir eldre. Kan jeg få gjort noe med dette, og hva koster det eventuelt?

Fem gode vaner kan sikre deg vakker og sunn hud i mange år framover.

Ondartede føflekker på toppen av hodet eller i nakken har høyest dødelighetsrisiko.

Håret betyr mye for hvordan vi oppfatter oss selv og andre.

Arr skyldes sår etter skade, infeksjon eller kirurgiske inngrep.

Det er godt å være ute i solen. Du må bare passe på ikke å bli solbrent.

Spørsmål: Hvordan virker fuktighetskremer? Hjelper de i det hele tatt? Hvordan bør jeg ta vare huden min?

Torgeir lente seg fram og dreiet hodet fra side til side.

Spørsmål: Jeg lurer på hvorfor mange som selger kosmetikk, hårfarger og lignende sier at det ikke går igjennom huden vår og inni kroppen. Huden er "vanntett" sier de, så det er ikke noe å bekymre seg for. Hvis huden er tett og ingenting kan komme igjennom den, hvordan kan det da ha seg at man svetter?

Vorter er små og ofte litt rufsete utvekster på fingrene eller under føttene. Utvekstene skyldes et virus som hyppigst forekommer hos barn.

Hvorfor merker man ikke selv om man lukter svette?

Underkategorier

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg