Hud

  • Herpes
  • Eksem
  • Psoriasis
  • Føflekker
  • Soppinfeksjoner
  • Brennkopper
  • Lus
  • Hudkreft

Soleksem kalles også for solallergi eller polymorft lysutslett. I Skandinavia har trolig 10-15 prosent av befolkningen denne plagsomme hudsykdommen.

Føflekkreft er den farligste formen for hudkreft. Stadig flere blir rammet, og antall tilfeller stiger raskere enn for andre typer kreft.

Det er godt å være ute i solen. Du må bare passe på ikke å bli solbrent.

Sunne tips for brunfarge uten kreftfare.

Spørsmål: Jeg sliter mye med eksem og sprukken hud som blør., speielt på områder der som er vanskelig å plastre. Er det mulig å få dekke deler av utgiftene til reseptfrie salver og bandasje?

Håret betyr mye for hvordan vi oppfatter oss selv og andre.

Kan du få uren hud som følge av stress?

Spørsmål: Kan mennesker få øremidd?  Jeg har hatt irritasjon i øret i en måned, og det er svært ubehagelig. Hva kan jeg prøve å behandle det med?

Spørsmål: Jeg får mer og mer hår på haka ettersom jeg blir eldre. Kan jeg få gjort noe med dette, og hva koster det eventuelt?

Minna hadde med seg en liten pose med kremer som hun la på bordet mellom oss.

Pernille gikk i siste klasse på videregående. Moren, Lisa, var oppgitt over at datteren tilsynelatende ikke var fokusert på annet enn seg selv.

Linda hadde nylig kommet hjem fra enda en ferie i Syden. Hun er glad i å sole seg og var mørkebrun i huden. Innimellom sydenturene går hun jevnlig til solarium. Jeg hadde tidligere tatt opp med henne at hudkreft er den raskest økende kreftformen vi har, og at hun bør vurdere å begrense solingen.

Ondartede føflekker på toppen av hodet eller i nakken har høyest dødelighetsrisiko.

Genene dine kan påvirke sannsynligheten for at du får forkjølelsessår eller ikke, viser forskning.

Spørsmål: Hvordan virker fuktighetskremer? Hjelper de i det hele tatt? Hvordan bør jeg ta vare huden min?

Torgeir lente seg fram og dreiet hodet fra side til side.

Spørsmål: I tinningen og pannen har jeg noen røde flekker. Ifølge legen min kan det sette seg kreft i dem. Jeg er ikke sikker på hvor lenge jeg har hatt dem, men jeg tror det er noen måneder eller kanskje år. Legen henviste meg til sykehuset for å få smurt på en krem som skal gjøre at de forsvinner. Er det tilstrekkelig behandling?

Hva er de vanligste misfortsåelsene om en av våre vanligste seksuelt overførebare infeksjoner?

Spørsmål: Datteren min har det siste året lagt seg til en kjedelig uvane. Hun napper øyenbrynene og hårene over pannen, og klarer ikke å la være.

Til å begynne med tenkte jeg at hun var stresset på grunn av eksamen. Men hun har fortsatt etterpå, og nå er det ganske synlig. Hun er veldig lei seg for dette. Hvorfor gjør hun det, og finnes det noen behandling som hjelper?

Spørsmål: Jeg lurer på hvorfor mange som selger kosmetikk, hårfarger og lignende sier at det ikke går igjennom huden vår og inni kroppen. Huden er "vanntett" sier de, så det er ikke noe å bekymre seg for. Hvis huden er tett og ingenting kan komme igjennom den, hvordan kan det da ha seg at man svetter?

Underkategorier

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg