Muskel og skjelett

  • Bruddskader
  • Fibromyalgi
  • Kneplager
  • Nakkesmerter
  • Revmatisme
  • Ryggsmerter
  • Skulderlidelser
  • Slitasjegikt

Et håndleddsbrudd oppstår som regel ved at man faller og tar seg for med utstrakt hånd. Den vanligste bruddtypen kalles radiusfraktur.

Spørsmål: Jeg leste om en dame som hadde krokfingre, og som fikk hjelp med en sprøyte. Jeg har også krokfingre, men legen min har kun snakket om operasjon. Passer behandling med sprøyte bare for noen?

Puriner er viktige byggesteiner i alle celler og blir tilført blodet gjennom maten vi spiser og som avfallsprodukt fra vår egen kropp.

Hva skjer hos en kiropraktor og hvilke lidelser behandler han?

Hvilke symptomer gir svulster i skjelettet og hvordan oppdages disse?

Det finnes både godartede og ondartede svulster i skjelettsystemet. Enkelte svulster gir sterke smerter. Spesielt svulster som er spredning fra en annen kreftsvulst i kroppen, gir sterke smerter. Andre svulster kan være uten smerter. Det er ikke alltid mulig å kjenne en skjelettsvulst. Enkelte brudd kan oppstå fordi skjelettstyrken er svekket av en ondartet svulst. Da skal det ofte lite til for å få et brudd.

Hvilke operasjonsmetoder finnes for ischias?

Ischias er en tilstand der innhold i en mellomvirvelskive i korsryggen presses ut og trykker på ischiasnerven, som går ned til foten og muskler i underlivet. Du kan få mer informasjon om ischias under eget emne.

Spørsmål: Min kone har en kronisk sykdom og er helt avhengig av medisiner for å klare seg sånn noenlunde. Jeg legger ved hennes medisinliste så du kan se hva hun bruker. Legen på sykehuset har sagt at min kone kanskje må bytte hovedmedisinen. Legen har ikke sagt helt hvorfor, men både min kone og jeg satt med en klar følelse av at det var fordi sykehuset ønsker å spare penger. Det har vi selvsagt forståelse for, men vi er trygge med den medisinen hun bruker nå og kjenner oss usikre på hva som kan skje hvis hun blir nødt til å skifte til en annen medisin. Hva råder du oss til å gjøre?

Leddgikt (revmatoid artritt) er en betennelsesaktig sykdom i ledd og kalles også. Omtrent dobbelt så mange kvinner som menn har sykdommen. Sykdommen kan starte i alle aldre, men den er hyppigst hos kvinner i 50-60-års alderen.

En skade av et korsbånd i kneet skjer ved en kraftig vridning og vinkling i kneet. Korsbåndet rives enten helt av i sitt feste på lårbenet eller skinnbenet, eller det ryker delvis eller helt i selve båndstrukturen.

Strekk i en sene oppstår ved plutselig kraftig drag av muskelen senen tilhører.

Hvert år brekker cirka 9 000 personer hofta i Norge, åtte av ti er kvinner. Beinskjørhet er en medvirkende årsak til mange av disse bruddene.

- Au, sa Thomas da vi håndhilste.

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg