Overvekt

  • Årsaker
  • Behandling
  • Forebygging
  • Livsstil
  • Kosthold
  • Hverdagsråd
  • Undersøkelser hos legen
  • Ny forskning

Tobias tilbrakte mye tid på dataen. Ved fysisk aktivitet ble han raskt tungpustet.

Spørsmål: Jeg har alltid vært litt rund, men etter at jeg slanket meg sitter fortsatt fettet igjen rundt brystkassen. Derfor ser det ut som om jeg har bryster.

Overvekt kan være forhåndsbestemt fra naturens side.

Fettet rundt midjen påvirker både selvbildet og helse. Hvordan blir du kvitt det?

Studier tyder på at kirurgi er det mest effektive tiltaket for å oppnå varig vektreduksjon for mennesker med sykelig overvekt.

Det er ikke lenge til nyttår, en tid da mange ønsker å endre kosthold og matvaner. Stadig dukker det opp nye råd og «trender». I fjor var det fokus på å faste enten noen dager sånn dann og vann eller to dager hver uke. Mange slike kurer synes å virke hvis man klarer å leve etter dem, men det er ikke lett.

Lurer du på hvorfor du ikke går ned i vekt?

Stadig flere norske barn lider av overvekt. Vekten er i stor grad genetisk betinget, men det er også mye foreldre kan gjøre for å forhindre at barna blir overvektige.

Spørsmål: Uansett hva jeg gjør går jeg ikke ned i vekt. Jeg begynner å bli ganske frustrert og er lei av å høre at jeg spiser for mye. I det siste har jeg fått mistanke om at jeg har lavt stoffskifte? Vil jeg bli slankere hvis jeg får medisin mot dette.

I den senere tid har det i aviser og blader stått en rekke godt synlige reklamer som påstår at grønn te og «grønn kaffe» inneholder stoffer som gjør at man går ned i vekt. Det blir hevdet at de reduserer opptaket av fett fra tarmen, og at stoffene øker energiforbruket.

Overvekt i ungdommen øker faren for alvorlige sykdommer i voksen alder.

En ny studie publisert i det anerkjente tidsskriftet Science viser at hvis du forestiller deg at du spiser noe du liker godt, så fører det til at appetitten på det du ser for deg avtar.

Underkategorier

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg