Seksualitet

  • Sterilisering
  • Prevensjon
  • Ereksjonsproblemer
  • Gynekologi
  • Seksualliv
  • Seksuelt overførbare infeksjoner
  • Samtaler med legen
  • Ny forskning

Det gjør vondt når penis føres inn i skjeden, og jeg blir sår. Hva kan jeg gjøre?

Spørsmål: Kan jeg bruke p-piller som angrepille hvis jeg ikke får tak i den vanlige angrepillen?

Samfunnet baserer mye av sin interesse og markedsføring på vellykkete og vakre mennesker med lytefri hud.

Onani betyr å tilfredsstille seg selv seksuelt.

Inkontinens

Inkontinens innebærer redusert eller opphevet evne til å ha kontroll over vannlating eller avføring. Det finnes mange former og alvorlighetsgrader av inkontinens. Ofte er inkontinensproblemer en følge av andre sykdommer i nervesystemet.

Fire grunner med løsninger når han ikke er klar for sex lenger.

Spørsmål: Jeg er en mann i slutten av 60-årene som har følt sliten de siste månedene. Sexlysten har også blitt merkbart svakere. Fastlegen min har målt testosteronnivået og det er lavt, det vil si på grensen til for lavt. Legen nevnte at jeg kan forsøke tilskudd med testosteron, men jeg skjønte at han var ikke så ivrig på det. Hva er din mening?

Feilstillinger i ledd kan skyldes revmatiske lidelser, muskelsykdommer, cerebral parese pluss en rekke andre sykdommer eller funksjonshemninger. Resultatet blir smerter og redusert bevegelsesmulighet.

Blinde vil lett kunne bli sosialt isolert.

De fleste skaffer seg en seksualpartner eller utvider sin bekjentskapskrets ved hjelp av synet. Blikkontakt og synsinntrykk er viktig å treffe nye mennesker og mulige seksualpartnere. Blinde er frarøvet denne muligheten. Derimot har de sin styrke i andre sanseopplevelser som lukt, hørsel og berøring. De fleste vil vel ikke anse svaksynthet eller blindhet som et stort handikap i forhold til seksuallivet. Fordommer overfor funksjonshemmede generelt kan bidra til dårlig selvfølelse og isolering.

Egils akillessene ble avrevet for 14 dager siden da han spilte innebandy med noen kamerater. Samme kveld ble han ble operert. Nå kom han hinkende med krykker og foten gipset. Han fortalte at han om to uker skal få et stivt støttekorsett til foten slik at han kan bevege den noe mer.

Prevensjon bør brukes av alle som har et aktivt seksualliv og ikke ønsker få barn. Det finnes sykdomstilstander og funksjonshemninger som gjør det vanskelig eller umulig å ta omsorgen for et barn. Hvis en da er i fruktbar alder, bør en overveie om sterilisering er et hensiktsmessig prevensjonsmiddel.

Er det lett å få epileptiske kramper under samleie?

Det er intet som tyder på at kramper skal utløses av seksuell aktivitet. Hvis kramper opptrer under samleie skyldes det andre årsaker som f.eks. inntak av alkohol eller uregelmessig døgnrytme eller at en har glemt å ta medisiner..

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg