Vanlige symptomer

Mange mennesker sover dårlig og bruker vanedannende sovemedisiner for å få nattero. Nylig undersøkte forskere ved Universitetet i Bergen om det er medisiner eller gode råd som fører til at man sover best.

Appetittløshet (anoreksi) er i seg selv ikke en sykdom, men observeres sammen med febersykdommer og andre lidelser som rammer stoffskiftet, lever og nyrer.

Hvorfor blir man kvalm og kaste opp?

Det er mange årsaker til dette. Her er noen:

Allergi er overfølsomhet mot stoffer som er fremmede for kroppen. De vanligste allergiske reaksjoner er tett og rennende nese, kløende øyne og tetthet i luftrørene og kløende utslett.

Hans-Kristian var en vanligvis frisk mann som jogget tre ganger i uken. Han hadde litt høyt blodtrykk, men ellers var det intet i veien med hans helse. Den siste måneden hadde han slitt med en bronkitt.

Undersøkelser viser at man husker lite av det legen sier. Mer enn halvdelen av informasjonen vi mottar under et legebesøk er glemt kort tid etter selv om kunnskapen er viktig for vår helse.

Spørsmål: Jeg har fått påvist lavt stoffskifte hos legen, og tar nå daglig medisin for dette. Dessverre merker jeg ingen bedring etter at jeg begynte med den. Må jeg fortsette med tablettene? Jeg vil nødig ta dem om de ikke er nødvendige.

Øresus er en opplevelse av lyd som oppstår inne i øret eller i hørselsgangene.

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg