Konsultasjoner

Geir er i begynnelsen av tjueårene. Til tross for at han er en flott og vennlig kar, har han lave tanker om seg selv. Når han er sammen med andre kjenner han seg bundet og sjenert. Han sliter også en del med angst for sykdommer og er tidvis nedfor. Angstproblemene mener han skyldes tidligere bruk av hasj og ecstasy.

Odd røykte mye og hadde hatt halsproblemer i det siste. Han fryktet det var strupekreft.

Helene fryktet at hun hadde fått brystkreft.

For snart to år siden ble Torhilds mann Egil alvorlig syk. Han gjennomgikk flere tarmoperasjoner, og enden av tarmen ble lagt ut på magen. Det tok lang tid før han aksepterte den nye situasjon og ble fortrolig med å skifte posene.

For et halvt år siden fikk Anne helt uventet en kreftdiagnose. Hun var 37 år, gift og hadde ingen barn. Nå kom hun til meg for en kontroll etter endt cellegiftbehandling og stråleterapi.

Erlend fikk påvist kreft i prostatakjertelen for åtte år siden. Sykdommen er blitt holdt i sjakk ved at han hver tredje måned får en sprøyte som undertrykker kroppens produksjon av mannlige hormoner. Uten disse mistrives kreftcellene. Da vi nylig ved hjelp av en blodprøve sjekket aktiviteten i sykdommen var den knapt målbar.

Ektefellen, Eva, kontaktet meg en fredag ettermiddag like før påske. Da jeg kom var Tor sengeliggende og ganske sterkt smertepåvirket.

Pasient: Det siste året synes jeg den venstre hånden har vært litt rar. Jeg har ikke like gode kontroll over den som tidligere.

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg