Å kjøpe medisiner på internett er ikke risikofritt. Ifølge Statens legemiddelverk driver omtrent 90 prosent av nettapotekene ulovlig virksomhet.

Typiske kjennetegn ved useriøse nettsider:

  • De krever ikke resept, eller de tilbyr resept av «nettleger». Disse er oftest ikke autoriserte leger.
  • Tvilsomme nettapotek selger ofte sterke smertestillende, sovemedisiner, potensmidler, slankeprodukter, antibiotika, hormonpreparater og dopingmidler.
  • Nettstedet oppgir ikke informasjon som innehaver, telefon og postadresse.

Virkning?
Man har ingen garanti for at produkter kjøpt på useriøse «nettapotek» inneholder det de skal. Medisinene kan i beste fall vise seg å være virkningsløse, og i verste fall føre til farlige bivirkninger. Slike produkter har forårsaket en rekke dødsfall.

Ingen erstatning
Alle legemidler som selges i Norge er omfattet av en forsikringsordning som kan gi rett til erstatning dersom det oppstår skader ved bruk av medisinen. Legemidler som er kjøpt på Internett er som regel ikke dekket av denne ordningen. Man vil derfor stå uten rettigheter. De ulike støtteordningene som finnes for personer som har store utgifter til medisiner, gjelder heller ikke.

Trygge nettapotek
Hvis man ønsker å handle medisiner på Internett, anbefales det å velge et apotek som har ordinære apotek i Norge som f.eks. Boots.no, Apotek1.no eller Pulsapotek.no.

Kilde: Statens legemiddelverk