Hvis ikke en partner medbringes hjemmefra, hender det at en ferieforelskelse slår ned som et lyn, og da bør du være oppmerksom på faren for seksuelt overførte sykdommer. De vanligste seksuelt overførbare sykdommer er gonore, syflis, herpes, chlamydia, flatlus, veneriske vorter, også kalt kondylomer, samt hepatitt-B og AIDS.

Med skiftende og tilfeldige partnere øker risikoen for seksuelt overførbare sykdommer. Særlig på turiststeder og i større byer med et pulserende turist- og forretningsliv foreligger det økt smitterisiko.

Husk - du kan ikke se hvem som er smittet.

Kondom er det eneste middel som gir en viss beskyttelse ved siden av å ikke ha samleie. De færreste land selger kondomer så åpenlyst som i Norden. Og i utlandet stilles ofte ikke de samme krav til kvalitet. Ta derfor med kondomer hjemmefra.

Ved minste tegn på utflod, utslett, sår, kløe, hovne lymfekjertler eller svie ved vannlatning bør du umiddelbart søke lege. Det advares mot selvbehandling med antibiotika eller andre legemidler fordi de forskjellige sykdommer krever spesiell behandling.