Familien

Barn som vokser opp med aktive foreldre vil mest sannsynlig videreføre denne livsstilen. Her er tips til aktiviteter som hele familien kan gjøre sammen.

Å lokke barn med is, leker og andre goder for å få dem til å gjøre det man vil, er en vanlig taktikk blant foreldre. Men pass på, det kan slå tilbake.

Hvem vil vel ikke bli lykkeligere? Ofte er det ens egen forståelse av begrepet ”lykke” som står i veien. Her er seks vanlige antagelser.

Av og til støter man på barn som har en annen oppdragelse enn ens egne barn – og noen ganger oppstår det konflikter som følge av dette. Men hva kan man gjøre med en frekk unge som ikke er din egen? Er det lov til å korrigere andres barn? Og hva om den uoppdragne ungen er en venn av barnet ditt?

Mange foreldre har opplevd at den altetende poden plutselig kniper munnen sammen når han nærmer seg to år. Der alt tidligere har glidd ned uten nevneverdig motstand, er det nå kun Nugatti og ketsjup som slipper gjennom, og mamma og pappa blir stadig mer desperate og bekymret for vitaminmangel og feilernæring. Slapp av!

Spørsmål: Kan et barn som har mor med bloodtype B og far med blodtype A få blodtype 0, og i tilfelle hvordan?

Det finnes gode grunner til å skille seg, men det kan også være gode grunner til å la det være.

Spørsmål: Jeg er en bekymret mormor til ei jente på 11 år. Hun har alltid vært litt engstelig og redd for mye på kveldstid. Om natten har hun nattlys på og døren åpen, men likevel er hun utrygg. Hun sover godt hvis hun får sove i samme seng som foreldrene. Er det noe annet de kan gjøre?

Hvem ønsker vel ikke et lykkeligere liv? Her er 11 tips som kan hjelpe deg på vei.

Mange foreldre har opplevd at poden i lang tid har gledet seg til å begynne med en aktivitet, for så å sette seg grundig på bakbeina når den store dagen har kommet.

I en hektisk hverdag med jobb, skole, barnehage, husarbeid, middagslaging og tidsklemme, er det fort gjort å miste temperamentet selv over de minste bagateller.

Stadig flere barn vokser opp med foreldre som er homofile. Enten er den ene av foreldrene homofil og bryter ut av ekteskapet for å danne par med sin nye partner, eller barn fødes inn i homoseksuelle forhold. Hva har dette å si for barna – om noe? Er seksuell legning en pekepinn på hvor egnet en person er som forelder? Vil barnet lide under manglende rollemodeller i oppveksten ved å ha to foreldre av samme kjønn?

Gode råd til foreldre som vil stille opp for barna sine.

Ferien skal være noen hyggelig uker hvor familien har tid til å slappe av og kose seg sammen. Likevel opplever mange at ferietiden utløser flere konflikter enn vanlig, og at familien settes under press i akkurat denne perioden som er viet kos og samvær.

Man vil gjerne være åpen og ærlig med partner. Men å fortelle at man har MS eller spiseforstyrrelse, at man lider av angst eller at man ikke kan få barn, kan være svært vanskelig. Her er åtte tips om hvordan du bør gå frem.

Sjalusi er en grunnleggende følelse i oss alle, og er ikke spesielt for barn. De aller fleste av oss har kjent på sjalusien og vet at den kan føles både vond og vanskelig.

Favorisering av et av barna i søskenflokken er antakeligvis et av de mest tabubelagte emnene blant foreldre.

Tenåringer, både jenter og gutter, som har et fortrolig forhold til sine foreldre, utsetter sin seksuelle debut, hvis de vet at foreldrene mener det er riktig å vente.

Skiturer med barn i pulk kan gi fine opplevelser for liten og stor. For å unngå ulykker og for at barnet skal trives, er det viktig at pulken er av nyere dato og at dere tar enkelte forholdsregler.

En skilsmisse kan være en belastning eller en lettelse, alt ettersom hva det er som ligger til grunn for oppbruddet. Ofte er skilsmissen begge deler på en gang – en lettelse fordi man endelig har tatt det vanskelige valget, og en belastning fordi det innebærer å bryte med det kjente.

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg