Familien

Er barnet lykkelig? Det er en mor og en fars største bekymring. Alle barn går gjennom forskjellige faser gjennom oppveksten, og frustrasjon er en stor del av det å vokse opp. Men når er dette bare naturlig trass og når markerer barnets sinne, tårer og frustrasjon at det er noe langt viktigere – og alvorligere – bakom? Hvordan kan man vite om barnet er lykkelig?

Krangling med tenåringen er vanskelig å unngå, men noen tips kan gjøre det lettere.

Ettersom barnet ditt vokser til, må din tilnærming til henne eller ham justeres. Metodene som du har brukt til nå vil med stor sannsynlighet ikke lenger fungere, og tenåringen vil antakeligvis bare fnyse av tenkekroken som tidligere har gjort susen.

Spørsmål: Min samboer har en datter på åtte år som kommer på besøk annenhver uke. Hun liker meg, men jeg orker ikke henne og gruer meg til hun skal komme.

Et økende antall foreldre ønsker at barna tidlig skal lære å snakke et ekstra språk. De ser at verden stadig blir mindre, og at det å beherske flere språk enn morsmålet kan være en fordel særlig senere i livet når barnet skal ut i studier og arbeid.

Gode råd til foreldre som vil stille opp for barna sine.

Mange foreldre har opplevd at den altetende poden plutselig kniper munnen sammen når han nærmer seg to år. Der alt tidligere har glidd ned uten nevneverdig motstand, er det nå kun Nugatti og ketsjup som slipper gjennom, og mamma og pappa blir stadig mer desperate og bekymret for vitaminmangel og feilernæring. Slapp av!

Man skulle kanskje ønske at det ikke var sånn, men etter at man har fått barn vil sexlivet ubønnhørlig forandre seg – om ikke for alltid, så i hvert fall for en stund.

Omlag 25.000 eldre kvinner og menn i Norge blir utsatt for overgrep.

Av og til støter man på barn som har en annen oppdragelse enn ens egne barn – og noen ganger oppstår det konflikter som følge av dette. Men hva kan man gjøre med en frekk unge som ikke er din egen? Er det lov til å korrigere andres barn? Og hva om den uoppdragne ungen er en venn av barnet ditt?

I en hektisk hverdag kan det friste å droppe familiemiddagen. Det er så mye enklere om alle bare tar noe i hånden – en brødskive, mikromat eller take away.

Skiturer med barn i pulk kan gi fine opplevelser for liten og stor. For å unngå ulykker og for at barnet skal trives, er det viktig at pulken er av nyere dato og at dere tar enkelte forholdsregler.

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg