Hva er støttekondom?

Støttekondom er en type kraftig silikongummi-kondom som finnes i ulike størrelser. Man fører penis inn i støttekondomet, og gjennom en slange tømmes kondomet for luft.

Det skapes undertrykk, og penis fyller støttekondomet. Støttekondomet sitter på under samleiet. Støttekondomet egner seg best for menn med nedsatt eller ingen følelse i penis. Mer informasjon kan du få hos legen eller RFSU Medic.

Hvem kan ha nytte av ereksjonspumpe?

Vakuum-ereksjon er en metode som gir tilstrekkelig ereksjon til at man kan gjennomføre samleie. Du får ereksjon etter samme prinsippet som ved naturlig ereksjon, og du tilfører ikke kroppen noen ting. Prinsippet er enkelt. Du setter en plastsylinder over penis og tømmer sylinderen for luft. Penis fylles med blod, og du får ereksjon. Du beholder ereksjonen ved å trekke en pubisring over fra sylinderen til penisroten, noe som hindrer blodet i å forlate penis. Sylinderen fjernes, og pubisringen blir sittende på under samleiet. Mange menn opplever at de har fått en forbedret naturlig ereksjon og betydelig større selvfølelse gjennom bruken av ereksjonspumpe. Bivirkningene er få. Et fåtall menn har rapportert om blåmerker eller små ufarlige blødninger i huden.

Du kan få delvis refusjon fra Folketrygden ved impotens.

Mer informasjon om ereksjonspumpen kan du få gjennom legen eller fra RFSU Medic.

Hvem kan bruke pubisring?

Pubisring egner seg best for menn som kan få naturlig ereksjon, men som har vansker med å beholde ereksjonen lenge nok til å kunne gjennomføre samleie.

 

Når du har ereksjon plasseres pubisringen ved penisroten. Ringen trykker mot penis og forbedrer og forlenger ereksjonen ved at den hindrer blodet i å strømme tilbake til kroppen fra svamplegemene. Mer informasjon vil du kunne få av legen eller fra RFSU Medic.

Andre hjelpemidler

Vibrator, kremer/oljer og ulike seksuelle stimuli kan være aktuelle hjelpemidler for å avhjelpe et ereksjonsproblem eller annet seksuelt problem.