Onani betyr å tilfredsstille seg selv seksuelt.

Onani eller masturbasjon den vanligste seksuelle aktiviteten blant mennesker.

Mange mener at onani har en verdi i seg selv og er et supplement til samleie, mens andre betrakter onanien som en erstatning.

Onani betyr å tilfredsstille seg seksuelt ved berøring av kjønnsorganet til utløsning.

Er onani farlig?

Rent historisk har onani blitt sett på som både en årsak til og symptom på en rekke ulike fysiske og psykiske sykdommer. Dette er fortsatt utbredt i mange kulturer.

Onani er og blir helt ufarlig. Onani er nå meget utbredt både blant gutter og jenter, og det er en fin måte å bli kjent med egen kropp og seksualliv på. Ofte er det en nødvendig forutsetning for å kunne ha et godt seksualliv sammen med et annet menneske.

Bør jeg skjemmes over å onanere?

Mange barn og unge, og også voksne, opplever fortsatt skyldfølelse og skam knyttet til onani.

Barn og ungdom må ofte finne ut selv hvordan de skal onanere, da det foreligger lite konkret informasjon og undervisning om dette for ungdom.

Ofte knyttes det heftige fantasier til onanien i ungdomsårene, noe som både forskrekker og skremmer en del ungdom. Det er viktig å vite at slike fantasier er helt normale og at det er et klart skille mellom fantasiverdenen og hva man faktisk ønsker å gjøre i det virkelige liv. En kan leve godt med og ha mye glede av sine fantasier uten at dette skaper noe som helst problemer for andre, dersom man vet at dette er helt normalt. Du bør ikke skjemmes! Lysten til å onanere varierer fra person til person og er avhengig av mange faktorer, blant annet livssituasjon.

Hvordan kan jeg onanere?

Menn vil oftest masturbere ved å trekke forhuden fram og tilbake over hodet på penis inntil seksuell utløsning oppnås.

Masturbasjonsmønsteret hos kvinner er mye mer variert. Noen kvinner masturberer ved å klemme bena sammen, andre er avhengig av direkte stimulering av klitoris enten med en finger, andre gjenstander eller en vibrator.

En effektiv teknikk er å bruke hånddusjen. Dette anbefales gjerne til kvinner som ikke har fått orgasme eller har vanskeligheter med å få det.

Enkelte ganger kan en utvikle spesielle onanimønstre som gjør det vanskelig å gjennomføre et samleie.

Mange kvinner, og også noen menn, er avhengig av å onanere i tilknytning til samleie for å få orgasme.

For mange oppleves dette vanskelig å snakke om, noe som anbefales. Enkelte kontakter lege eller psykolog for å få hjelp med denne type problemer. Det finnes etter hvert en del litteratur som konkret forteller hvordan en teknisk sett går fram for å onanere.