Er det farlig å få hodepine under samleie?

Hvordan kan hodesmerter virke inn på sexlivet?

Hodepine er en meget vanlig symptom på muskelspenninger og stress. En slik hodepine er uten særskilt betydning for seksuallivet.

Migrene er derimot mer intens og kan hemme seksuallivet. Overskuddet brukes opp for å takle smerter og andre symptomer. Stort medikamentforbruk kan gjøre en slapp og initiativløs.

Noen får hodepine under sexaktivitet. Er det farlig?

Det er riktig at hodepine kan komme under seksuell opphisselse eller orgasme.

Denne hodepinen kan virke skremmende og medføre at en ikke tør ta seksuelle initiativ av frykt for å provosere frem smerte. Mange er også redd for at hodepinen er forvarsel til en hjerneblødning.

Alle undersøkelser viser at blodtrykkstigningen under masturbasjon eller orgasme ikke er noen risikofaktor for hjerneblødning.

Mange pasienter med orgasmehodepine har gjennomgått omfattende undersøkelser uten at en har funnet noe spesielt galt i form av hjernesvulst eller hjerneblødningstendens.

Plutselig innsettende hodepine under samleie kan gjøre det nødvendig å avbryte samleiet. Hodepinen kan også føre til at ereksjonen forsvinner fordi mannen han får så mye annet å konsentrere seg om, nemlig smerten.

Etter å ha inntatt noe mye alkohol forutgående natt kan en dagen etter få hodepine under samleie. Dette er en del av den velkjente "hangover-hodepinen" og helt ufarlig.

Hodepine er altså et relativt ufarlig symptom når den forekommer under seksuell aktivitet. Det er imidlertid ingen regel uten unntak, så hvis en er usikker kan det være fornuftig å oppsøke nevrolog slik at en kan bli undersøkt.