Samfunnet baserer mye av sin interesse og markedsføring på vellykkete og vakre mennesker med lytefri hud.

Kremer som skal redusere synlige hudforandringer som fregner og kviser har stor omsetning i vår vestlige verden.

Selvbildet

Hudsykdommer som gir sårdannelse, sprekker i huden, flassing, arrdannelser og lignende kan lett gi den enkelte dårlig selvbilde og gjøre en sosialt isolert. Dette kan igjen gi depresjon og psykiske problemer med redusert seksuallyst og dårlig kroppsopplevelse.

Hudsykdommer som eksem og psoriasis er meget utbredt i befolkningen og de fleste lever med og aksepterer hudforandringene som skifter i utbredelse og alvorlighetsgrad. Ved hjelp av moderne behandling vil de fleste være lite preget av disse sykdommene.

Noen sykdommer som helvetesild kan gi sårhet i huden og medføre at enhver berøring av et hudområde er meget smertefullt. Dette kan få store konsekvenser for seksuallivet hvis betennelsen sitter rundt eller på kjønnsorganene.

Hvilke sexproblemer kan oppstå ved hudsykdommer?

Nesten ingen hudlidelser går direkte på seksualfunksjonen og gir seksualproblemer. Unntakene er utbrudd av herpesinfeksjoner, sopp og eksem på kjønnsorganene. Hver av disse sykdommene bør legebehandles og behandlingsresultatet er vanligvis meget bra.

Kløestillende medisiner som brukes ved eksem, kan gjøre en trøtt og uopplagt og redusere seksuallysten hos begge kjønn. Noen medikamenter kan dessuten virke direkte inn på ereksjonsevnen og gi impotens. Skifte til et nytt medikament kan bedre ereksjonen.

Innsmøring med fuktighetskremer eller andre mykgjørende kremer er ofte nødvendig for å hindre sprekkdannelse i huden. Bruk av hudkremer kan tas med som et seksuelt forspill og kombineres med kroppsmassasje. Derved kan en oppnå både avspenning og økt seksuallyst.