Når sexlivet er labert, har kvinner en tendens til å skylde på mannen. ”Han skjønner seg ikke på kvinnekroppen” og ”han tenker bare på seg selv”, er vanlige uttalelser.

Det er lett å skylde på mannen, men sannheten er at kvinner gjør vel så mange feil. Her er de seks vanligste.

1. Å aldri ta initiativ

En av de største feilene kvinner gjør, er å alltid vente på at mannen skal innlede til sex. Gamle vrangforestillinger og holdninger som at ”kvinner er ikke seksuelle” og at ”kvinner skal ikke være for pågående”, gjør at en del kvier seg for å ta det første steget. Mange kvinner er imidlertid like interessert i sex som menn. Og menn, på sin side, setter pris på å være den som blir forført noen ganger. Det gagner derfor begge parter at kvinnen oftere tar initiativet. Kvinnen kan også føle ekstra glede ved å ha tatt kontroll over eget sexliv.

2. Å bekymre seg for hvordan en ser ut

I stedet for å slappe av og bare nyte akten, er en del kvinner mer opptatt av hvordan de tar seg ut. Hvordan ser jeg ut fra denne vinkelen? Ser jeg bra ut? Dette er spørsmål som kan kverne i hodet på kvinner under samleie og som ødelegger for kvinnen selv.

Det ironiske er at mannen ikke legger merke til halvparten av alt det kvinnen engster seg for. Så lenge hun viser interesse for ham og er med i øyeblikket, så bryr ikke han seg om hvor stor mage hun har eller om håret er flatt.

3. Å tro at menn ikke tar sex på alvor

En del kvinner tenker at menn ikke ser på sex som noe viktig; at de ikke legger følelser i det, slik som kvinner gjør. Så lenge de får ei dame til sengs, så er de fornøyd. Dette stemmer vanligvis ikke. For de fleste menn er sex like viktig og alvorlig, som det er for kvinner.

Både kvinner og menn foretrekker å ha sex med noen de er i et forhold med, altså der følelser er involvert. Flere undersøkelser viser at det er gifte par som har den beste sexen. De har også oftere sex enn andre.

I en undersøkelse utført av Fisher og hennes kolleger, kom det frem at 50 prosent av kvinnene og 50 prosent av mennene som deltok, hadde one night-stands i håp om at det skulle utvikle seg til noe mer. For en tredjedel så gjorde det også det.

4. Å tenke at han alltid har lyst

Tenåringsgutter er kanskje klare og villige til å prestere når som helst, men for menn flest er det ikke slik. Akkurat som for kvinner kan jobb, personlige problemer, regninger og andre daglige gjøremål tappe menn for energi, og gjøre at de ikke har lyst på sex. En del kvinner kan feilaktig ta et slikt avslag personlig, og tenke at det er fordi han ikke elsker henne lenger.

5. Å ikke si hva hun ønsker

Det kan være vanskelig å snakke direkte om sex, men å fortelle partner hva du ønsker, er ofte en forutsetning for et bra seksualliv.

Det hjelper ikke hvor snill, kjærlig og oppmerksom mannen er. Han er ingen tankeleser. Så hvis ikke du tar ansvar og forteller hva du liker og ikke liker, så er det vanskelig for ham å vite hva han skal gjøre for å tilfredsstille deg. Og menn vil gjerne tilfredsstille kvinnen; de trenger bare litt veiledning. Hvis han gjør noe som du ikke liker, bør du gi beskjed. Dette må sies på en fin måte så klart. Hvis du sier det på en måte som ikke dreper selvtilliten og egoet hans, så vil han sette pris på det.

6. Å bli opprørt når han foreslår noe nytt

Når man har vært sammen med samme person over lang tid, er det vanlig og helt naturlig at sexen blir mer rutinepreget. Hvis mannen din foreslår å prøve noe nytt, betyr ikke at han er misfornøyd med sexen dere har nå.

Lytt til det han sier og be om å få tenke på det hvis du er usikker. Du skal selvsagt ikke gjøre noe du ikke vil eller føler deg vel med. Si nei på en fin måte, og forklar ham hvorfor du ikke vil.

Kilde: Webmd.com