Fire av ti kvinner og tre av ti menn har minst ett problem i senga.

70 prosent regnet helsa si som god. Likevel har mange problemer med sex og samleie.

Det viser en global studie på personer mellom 40 og 80 år.

Hele 40 prosent av kvinnene hadde minst ett problem. De fleste av disse, 20 prosent, oppga at problemet var manglende interessert for sex. Hele 15 prosent oppga at de rett og slett ikke syntes at sex var godt.

En tredjedel av mennene, 30 prosent, var også plaget med minst ett problem. Det hyppigste var for tidlig sædutløsning med 14 prosent. 10 prosent hadde ereksjonsproblemer.

Kvinner fra Nord-Europa opplever minst problemer med seksualiteten - rett over 30 prosent. Kvinner i Sør-Øst Asia har det verst, med en tilsvarende prosentandel på 55.

De samme tendensene viser igjen hos mennene. Litt over 20 prosent av nordeuropeiske menn har seksuelle problemer, mot nesten 45 prosent av sørøstasiatiske menn.

I Sør-Europa er de mest seksuelt aktive. Over 45 prosent av kvinnene og 55 prosent av mennene har samleie mer enn én gang i uka.

De minst virile folkeslagene er i Øst-Asia, hvor bare 10 prosent av kvinnene og 20 prosent av mennene rapporterer sex flere ganger ukentlig.>/p>

Årsaken til at kvinner og menn oppgir ulikt antall samleier per uke kan være underrapportering hos kvinner og noe skryt blant mennene.

27 516 kvinner og menn fra Europa, Amerika, Midtøsten, Asia og andre ikke-europeiske vestlige land (Australia, New Zealand og Sør-Afrika) deltok i den globale undersøkelsen.

Kilde: Bandolier