Har kvinner et G-punkt? Hvor er det i så fall?

Om G-punktet eksisterer eller ikke har vært diskutert siden 80-tallet. Noen forskere omtaler G-punktet som ”gynekologiens UFO”. Flere sexologer og gynekologer mener at alle kvinner har et G-punkt, men at det ikke reagerer på stimuli hos alle.

Hva er G-punktet?

G-punktet er et lite område som befinner seg i framveggen av kvinnens skjede. Selve G-punktet er egentlig et svamplegeme. Ved stimulering vil det fylles med blod, og svelle opp. G-punktet blir også kalt "kvinnens prostata" og ”urinrørssvamp” siden det er plassert rundt urinrøret.

Det sies at seksuell stimuli av G-punktet kan gi noen kvinner en mer intens orgasme enn ved stimuli av klitoris. Enkelte opplever også samtidig utskilling av væske. Inne i selve urinrørssvampen ligger flere kjertler. Disse kjertlene kan ved orgasme avgi væske. Dette kan sammenlignes med mannens sædutløsning og blir gjerne kalt for kvinnelig ejakulasjon eller utløsning.

G-punktet er oppkalt etter den tyske gynekologen Ernst Gräfenberg. Allerede i 1950 beskrev Gräfenberg både kvinnelig ejakulasjon og en spesiell erogen sone i skjedeveggen. Begrepet ”G-punkt” ble imidlertid ikke tatt i bruk før i 1981, da sexologene Perry og Whipple ga området navnet Gräfenberg-punktet, eller G-punktet, etter den tyske gynekologen.

Hvordan finner jeg G-punktet?

G-punktet er plassert noen centimeter oppe i fremre skjedevegg, i vevet mellom skjeden og urinrøret. Overflaten er noe mer ru enn skjedeveggen for øvrig. Mange kvinner synes det er vanskelig å lokalisere G-punktet.

En regner imidlertid med at de aller fleste kvinner har et G-punkt, men at ikke alle kvinner reagerer på stimuli av området. Noen er følsomme og reagerer lett på stimulering, mens andre ikke kjenner noe i det hele tatt.

Slik finner du G-punktet:

1. Før en-to fingrer inn i skjeden med håndflaten opp.
2. Bøy fingrene oppover slik at de berører den fremre skjedeveggen.

Det er best å vente med stimuli av G-punktet til kvinnen er seksuelt opphisset. Da vil området svelle opp og føles fast og rundt. Enkelte kvinner kan ved stimulering av G-punktet kjenne en intens lystfølelse i underlivet. Dersom G-punktet stimuleres på riktig måte, skal det kunne utløse en dyp vaginal orgasme.

Kvinnen bør ligge på ryggen med knærne bøyd og fotsålene nede på sengen. Legg gjerne en pute eller noe annet under baken slik at underlivet blir løftet opp.

Hvordan stimulerer jeg G-punktet?

Før to fingre inn med håndflaten opp. og press dem ganske lett mot den fremre skjedeveggen. La fingrene gli søkende fram og tilbake i skjeden. Dersom kvinnen er følsom nok, vil det kjennes godt når det riktige stedet blir truffet. Fortsetter en å stimulere dette området, vil en kunne kjenne en hevelse mot fingertuppene.

La fingrene gli fram og tilbake over G-punktet. Veksle med sirkelbevegelser. Øk trykket etter hvert. Noen kvinner føler gjerne de må tisse. Det skyldes at G-punktet befinner seg i området rundt blæren. Da er det lurt å vente til følelsen går over, eventuelt å gå å do. Ved eventuell orgasme vil noen kvinner få ”utløsning”. Denne væsken skilles ut av kjertler i G-punktet.

Kilder:
G-punktets hemmelighet
Dagbladet.no
Wikipedia