Det er kanskje ikke alle spørsmål man ønsker å svare sant på.

Det er ikke uvanlig at en kjæreste er nysgjerrig på hva som skjedde før han/hun kom inn i bildet

Her får du noen alternative svar hvis vedkommende skulle spørre om:

... hvor mange har du hatt sex med, egentlig?

Oppriktighet avhenger helt av hvem du er sammen med. Noen syns 10 stykker er mange, og så har du jo de som mener at 50 er for få. Få eller mange er altså opp til en hver.

Om dere er "tøffe i trynet" begge to, så kan du si det som det er, men er han hårsår, ville jeg vært litt forsiktig. Husk at de som har hatt sex med mange har gjort det fordi de har hatt muligheten, men det tilhører fortida og er historie.

Du kan jo si at du ikke har lyst til å si det, før du for eksempel innrømmer at det bare er fem. Ber han deretter om en liste med navn, ja da har har du fått en psyko i senga.

Noen bryr seg ikke om antall, mens andre er veldig opptatt av det. Er kjæresten din sjalu og mistenksom, så kan et ærlig svar slå tilbake på deg.

Spørsmålet blir så da: Skal man være sammen med noen man ikke kan være ærlig mot?

Selv om kjæresten har hatt færre sexpartnere enn deg og ikke er den deiligste du har hatt sex med, så kan dere ha/få det bra likevel. Du kan jo bare "dressere" vedkommende, og gi opplæring i din nytelse uten at du virker for selvopptatt så klart. Dette er er forøvrig noe jeg anbefaler spesielt jenter å gjøre, og gutta elsker ofte å motta litt seksuell regi.

... har du hatt bedre sex med andre enn meg?

Det å finne en deilig elsker er som å finne en god dansepartner: Det handler om samspill og rytme.

Om han er deilig, men ikke den deiligste du har hatt, så kan du for eksempel si: «Det er vanskelig å svare på. Det er digg med deg og det har vært godt med andre, men jeg hadde ikke vært her med deg om jeg ikke likte det».

... er det noe spesielt du tenner på som jeg ikke vet om?

Om det ikke er for drøyt kan du hviske det inn i øret til kjæresten, eller se han rett inn i øynene og svar bestemt for å sette han/henne på plass. Men hvis du liker sado-masochistisk sex og ikke vet om partneren din gjør det samme, bør du være litt forsiktig.

Du kan være litt sleip og sette på en film om temaet, for eksempel "Basic Instincts", og snike det inn bakveien, og så følge med på reaksjonene før du tester ut om det funker for dere. Ofte er kjærester med på mer enn du tror, fordi de legger sin egen sjenanse over på kjæresten.

Du bør begynne i det små. En liten blindfold eller maske kan være nok. Ikke smell til med alt på en gang, men ta små skritt. Men ikke ta opp sånne ting når du er sur. En flaske champagne og en blindfold fungerer garantert bedre enn surmaget kritikk.

... har du noen spennende fantasier, da?

Får du spørsmål om dette, kan du snu på det og spørre hva han/hun fantaserer om. Du kan for eksempel si: «Du først! Siden du spør, så må du gi litt først før du får noe tilbake».

I fantasiene våre så har vi jo alle full kontroll, noe vi ikke har i virkeligheten. Og er du trygg på vedkommende så kan du si at du har tenkt på noe, men at du ikke tror du ville ha våget å gjøre det på ordentlig.

Dersom kjæresten din får vite at du tidligere har gjort villere ting enn det dere gjør sammen, så kan du si at dere selvfølgelig kan teste ut det samme en gang, om begge føler for det. Er man sammen med noen og har det bra, så har man gjerne et langt liv foran seg.

Man trenger vel ikke å stresse og svi av alt på en gang?

Les mer om sex og samliv på Cpunktet.no