Fire grunner med løsninger når han ikke er klar for sex lenger.

Som nyforelsket klarer man nesten ikke å ligge rolig på lakenet, og kommer ofte for sent på jobben fordi man har holdt på til langt på natt, eller om morgenen før man skal opp.

Men etter noen år har kanskje mannen din mer glede av øl, fotball, fiske og gutta, og da står du der og lurer på hva som er galt. Er han homo, eller utro?

Nei da. Det er ikke sikkert at det er der problemet ligger, for i følge boka ”He's Just Not Up for It Anymore” - mener forfatterne Bob og Susan Yager-Berkowitz at han ikke nødvendigvis har mista interessen for deg, men at det rett og slett har oppstått fysiske og psykiske hindringer.

Her får du fire av grunnene til hvorfor det kan være lite action på sengekanten, og hva du kan gjøre med den saken:

1. Bremseklossen

Klart det er koselig å ha barna i senga, men det lar seg dårlig kombinere med ereksjonen til far. I tillegg har puppene dine fungert som matstasjon og ikke det tidligere forlystelsessenteret han var vant til, noe han selvfølgelig forstår, men han er redd for at dere aldri skal finne tilbake til de deilige stundene dere en gang hadde i sammen.

Løsning: Om barna ikke allerede er ute av ektesenga, må du gi utrykk for at det er på tide at de lærer seg til å sove i sin egen. Snakk om at du savner tosomheten, og de morgenene dere hadde som nyforelsket, uten å virke anklagende.

2. Den lille blå

De kaller det ikke manndom for ingen ting, og hvis underlivet hans ikke virker som den skal, er det ikke rart han blir forlegen og trekker seg tilbake.

Løsning: Dette problemet kan like gjerne være psykisk som fysisk, og utfordringen ligger i å finne ut om han har prestasjonsangst fordi han føler seg dårlig i senga og ikke klarer å gi deg nok nytelse. Her må du booste selvtilliten hans og ta ansvar for dine egne orgasmer for å fjerne frustrasjonen. Hvis det ikke fører fram, kan han ha nytte av å kontakte legen sin for å avklare hva vanskelighetene skyldes og eventuelt få medisinsk hjelp med problemet.

3. Dårlig livsstil

Denne kan være litt hard å svelge, men om du har lagt på deg masse de siste årene kan det godt tenkes at det er grunnen. At kroppen endrer seg er forståelig, men ikke det stadige inntaket av potetgull og dårlig mat.

Løsning: Av helsemessige årsaker og for din egen selvfølelse, bør du begynne å spise sunnere og være mer fysisk aktiv. Du vet det er på tide å legge om livsstilen, så kom igjen og gjøre noe med det.

4. Overdose avvisning

Hvis du har avvist han alt for mange ganger tidligere, kan det godt tenkes at han rett og slett har gitt opp tanken på å ha et behagelig sexliv med deg. I stedet finner han trøst på Internett eller andre enklere metoder framfor å tigge mer om nærhet og tilfredsstillelse hos deg.

Løsning: Skap en hyggelig stemning og ta initiativ selv. Om det ikke funker, er alltid den beste løsningen for å ha det bra sammen – god kommunikasjon. Den beste måten er å ta ansvar ved å snakke åpent og ærlig, og virkelig lytte til hva han har å si i stedet for å krangle.

Les mer om sex og samliv på Cpunktet.no