Konsultasjoner

Torhild og Birger hadde lenge vært usikre på om de skulle tørre å få barn igjen. De fortalte at de hadde vært gravide for to år siden, og at alt hadde vært fint inntil i syvende måned. Da sluttet plutselig barnet å sparke i magen.

Da jeg kom på kontoret lå det beskjed til meg om å ringe Kirsti. Hun var gravid og jeg kikket først i journalen for sjekket om det var tilkommet noe nytt siden forrige gang hun var til svangerskapskontroll. Det var det ikke. Hun var etter beregningene nå gravid i 11. uke. Jeg ringte henne, og hun fortalte med urolig stemme at hun hadde blødd siden i går kveld. Da hadde hun oppsøkt legevakten sammen med en venninne, men de hadde gått igjen etter å ha ventet i fire timer.

Beate kom med sin rosakledde snart to år gamle datter, Betina, på den venstre armen. Datteren ble forløst med et keisersnitt fordi hun lå i tverrleie. Betina trives godt på mors arm og er alltid med når hun kommer til konsultasjon.

Tove kom til meg for å fjerne hormonspiralen som hun hadde fått satt inn etter at hun fødte sin lille datter Sofie for snart fire år siden. Jeg spurte henne om hun ønsket å prøve å få flere barn, eller om hun ville forsøke et annet prevensjonsmiddel enn spiral.

Håvard var urolig for at hans gravide kone skulle bli smittet av kyssesyke.

Mette lurte på om hun måtte pumpe ut og kaste morsmelken etter et glass med vin.

Med unntak av morgenkvalme og tretthet de første tre månedene hadde Katrine stort sett vært sprek gjennom hele svangerskapet. Nå var hun inne i siste trimester. Tanken på at hun snart skulle bli mamma hadde vekket følelser i forholdet til hennes egen mor.

Torunn ventet sitt første barn og var gravid i syvende måned. Det var en travel tid for henne og mannen. Han hadde mye å gjøre på jobben, mens hun håpet å få mest mulig klart før babyen kom.

Randi hadde akkurat kommet hjem fra to uker i Thailand. Hun så frisk og opplagt ut. Like før avreisen hadde hun vært innom, og jeg hadde fortalt henne at det var en viss risiko knyttet til å reise til Thailand når hun var gravid.

Kaja var gravid for første gang. Hun var åtte uker og to dager på vei og kom til sin første svangerskapskontroll. Jeg fylte ut svangerskapsjournalen, bestilte blodprøvene hun skulle få tatt og undersøkte henne på vanlig måte. Hun levde sunt, og det var intet å bemerke med svangerskapet så langt.

Faren til Anettes barn var gift og ønsket at hun skulle ta abort.

Lena var gravid og lurte på hvilken risiko utenlandsferien ville ha på svangerskapet.

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg