Forkjølelse

Vond og sår hals opplever de fleste fra tid til annen, og ofte i forbindelse med forkjølelse, influensa og halsinfeksjoner. Smertene i halsen kan være betydelige, men hvilken effekt har råmelkstabletter?

Ved forkjølelser hovner slimhinnene opp og lager mer sekret. Det som blir liggende blir ofte seigere enn normalt. Det gjør det vanskelig å få det ut, ikke minst for barn som kan ha problemer med å snyte seg.

Spørsmål: Jeg har vært mer eller mindre avhengig av nesedråper i over fire år. Hver kveld bruker jeg dem for å få sove. Innimellom har jeg klart å trappe ned, men det går utover nattesøvnen. Hva er konsekvensene av så lang tids bruk? Jeg har hørt at nesen kan gå i stykker innvendig.

De fleste mennesker sliter med heshet i perioder. Personer som bruker stemmen mye, for eksempel lærere, er spesielt utsatt.

Hva er den beste måten å stoppe neseblødninger på?

Kan sink motvirke forkjølelse?

Infeksjon med respiratorisk syncytialt virus (RS-virus) er en hyppig årsak til nedre luftveisinfeksjoner (bronkiolitt og pneumoni) hos spedbarn og små barn.

Forkjølelse er den vanligste infeksjonssykdommen i verden.

Hva er symptomene på falsk krupp?

Falsk krupp kommer i forbindelse med en forkjølelse og skyldes en virusinfeksjon. Når viruset angriper neseslimhinnen, hovner denne opp og nesen blir tett. Det samme skjer i slimhinnen under stemmebåndene, luftrøret blir smalere og dette resulterer i pustevansker, heshet og gjøende hoste.

Dersom du har hyppige halsbetennelser, kan det være en fordel å fjerne mandlene.

Hva er den vanligste årsaken til smerter ved svelging?

Den hyppigste årsaken til smertefull svelging er bakterieinfeksjoner i halsen, som for eksempel betennelse i mandlene, såkalt 3-dagers halsesyke. En får samtidig som regel feber og blir slapp.

Hva er halskatarr?

Halskatarr er et samlebegrep for ubehag i halsen og kan skyldes lette infeksjoner eller irritasjon av en eller annen grunn.

Om neseblod og hvordan det bør stoppes.

Hvorfor får noen nedsatt hørsel?

Smerter i øret kan skyldes skader eller infeksjoner i øregangen/mellomøret.

Hva slags sykdommer kan gi renning fra øret?

Bihulebetennelse er en bakterieinfeksjon i slimhinnen i en eller flere av bihulene.

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg