Forkjølelse

Spørsmål: Jeg har vært mer eller mindre avhengig av nesedråper i over fire år. Hver kveld bruker jeg dem for å få sove. Innimellom har jeg klart å trappe ned, men det går utover nattesøvnen. Hva er konsekvensene av så lang tids bruk? Jeg har hørt at nesen kan gå i stykker innvendig.

Ved forkjølelser hovner slimhinnene opp og lager mer sekret. Det som blir liggende blir ofte seigere enn normalt. Det gjør det vanskelig å få det ut, ikke minst for barn som kan ha problemer med å snyte seg.

De fleste mennesker sliter med heshet i perioder. Personer som bruker stemmen mye, for eksempel lærere, er spesielt utsatt.

Vond og sår hals opplever de fleste fra tid til annen, og ofte i forbindelse med forkjølelse, influensa og halsinfeksjoner. Smertene i halsen kan være betydelige, men hvilken effekt har råmelkstabletter?

Hva er den beste måten å stoppe neseblødninger på?

Kan sink motvirke forkjølelse?

Infeksjon med respiratorisk syncytialt virus (RS-virus) er en hyppig årsak til nedre luftveisinfeksjoner (bronkiolitt og pneumoni) hos spedbarn og små barn.

Forkjølelse er den vanligste infeksjonssykdommen i verden.

Hva er symptomene på falsk krupp?

Falsk krupp kommer i forbindelse med en forkjølelse og skyldes en virusinfeksjon. Når viruset angriper neseslimhinnen, hovner denne opp og nesen blir tett. Det samme skjer i slimhinnen under stemmebåndene, luftrøret blir smalere og dette resulterer i pustevansker, heshet og gjøende hoste.

Dersom du har hyppige halsbetennelser, kan det være en fordel å fjerne mandlene.

Hva er den vanligste årsaken til smerter ved svelging?

Den hyppigste årsaken til smertefull svelging er bakterieinfeksjoner i halsen, som for eksempel betennelse i mandlene, såkalt 3-dagers halsesyke. En får samtidig som regel feber og blir slapp.

Hva er halskatarr?

Halskatarr er et samlebegrep for ubehag i halsen og kan skyldes lette infeksjoner eller irritasjon av en eller annen grunn.

Om neseblod og hvordan det bør stoppes.

Hvorfor får noen nedsatt hørsel?

Smerter i øret kan skyldes skader eller infeksjoner i øregangen/mellomøret.

Hva slags sykdommer kan gi renning fra øret?

Mellomørebetennelse er også kalt øreverk og ørebetennelse.

Bihulebetennelse er en bakterieinfeksjon i slimhinnen i en eller flere av bihulene.

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg