Konsultasjoner

Solveig hadde vært til røntgenkontroll fordi hun hadde brukket håndleddet for to måneder siden. Datteren var med.

Faren til Tobias fortalte at gutten var redd for ballonger.

Det er naturlig å tenke enn at de som lykkes og blir rost for sine prestasjoner har en god og stabil selvfølelse. Ofte er det ikke slik. Fredrik hadde alltid vært en ener. Lærene hadde sett på ham som en mønsterelev. Han var talentfull i sport, og jentene likte ham. Studiene hadde gått glimrende, og han hadde fått en rekke jobbtilbud.

Solveig er over åtti år. Hun har slitasjegikt i hoftene og skuldrene og går jevnlig til fysioterapeut. En kveld ringte hun meg hjemme og sa at hun overveide å ta livet sitt.

I løpet av de fire årene jeg hadde vært Karoline sin fastlege hadde hun vært hos meg to ganger. Den ene gangen var for en halsbetennelse og den andre var for å få en henvisning til en øyelege. Sitt største problem hadde hun så langt ikke fortalt meg om.

Grethe fortalte at Arne hadde alltid vært sosialt utadvendt og aktiv. Han var impulsiv, kreativ og morsom.

Det luktet ofte alkohol av Odd når han kom til legekontoret.

Eva fortalte at hun kom til meg for å få noen argumenter i en pågående diskusjon mellom henne og ektemannen.

60-årige Arne "møtte veggen" for halvannet år siden, men han var ikke en som ga opp lett.

Før ferien hadde Torhild lurt på hun på om hun burde sykemeldes. Hun følte seg utslitt og syntes ikke hun strakk til verken på skolen eller hjemme. Mannen hennes klaget på at hun hadde kort lunte og tok på vei for de minste ting.

Jeg har funnet ut at jeg antagelig har ADHD! Det gikk jo så dårlig på skolen fordi jeg rett og slett ikke klarte å konsentrere meg i det hele tatt!

Henning hadde alltid vært en urokråke. Som barn havnet han ofte i slåsskamp, og han klarte ikke å holde orden på tingene sine. Hans intellektuelle ferdigheter var det ingenting i veien med. Men han ble lett distrahert og i mange sammenhenger fikk han ikke brukt evnene sine.

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg