Skrevet av Hudpedagogisk senter / Sist oppdatert 17. august 2017

Nesten ni av ti personer mellom 16 og 18 år har kviser.

Hos de fleste avtar problemet med årene. Kviser skyldes økt produksjon av talg kombinert med tilstopping av talgkjertlene.

Kviser (akne) debuterer hos de fleste i puberteten, og karakteriseres ved forekomst av kviser (pustler) og hudormer (komedoner). Ansiktet er den vanligste lokalisasjon, men ikke sjelden forkommer akne også på bryst og rygg.

Alvorlighetsgraden kan være bestemt av arv. Plagene oppstår når talgkjertelaktiviteten øker som følge av hormonpåvirkning.

Det oppstår et misforhold mellom det talg som produseres i talgkjertelen og hva som kan transporteres ut gjennom talgkjertelen´s slanke utførselsganger.

Utførselsgangene kan også blokkeres av talg og hornsubstans og resultere i komedoner.

Akne og alder
Akne debuterer som regel i puberteten. Alvorlighetsgrad og varighet er ikke mulig å forutsi. Hos kvinner kan aktiviteten øke før menstruasjoner, og enkelte har også akne i voksen alder.

Akne og hygiene
Akne skyldes ikke urenslighet, og kvisene kan ikke smitte. Daglig stell av aknehud er vask med såpe og vann. Unngå fuktighetskremer og rensekremer med høyt fettinnhold.

Akne og diett
Ingen dietter eller spesielle matvarer påvirker forløpet av akne.

Alkohol kan medføre en kortvarig og forbigående forverring av plagene. Dette skyldes en hormonpåvirkning forårsaket av alkoholen.

Akne og sol
Solen virker dempende på akneplager, og de fleste er mindre plaget om sommeren. Solbeskyttelsesmidler bør være av typen gel eller oppløsninger som ikke tilstopper talgkjertelens utførselgang.

Akne og arr
Aknearr vil blekne over måneder og år, likeså de blårøde fargeforandringer som er forårsaket av betennelesreaksjon i talgkjertelen.

Større arrforandringer kan behandles hos plastikirurg eller hudlege med kirurgisk fjerning, nedsliping (dermabrasio) eller laser. Kirurgi er ikke aktuelt ved aktiv sykdom.

Aktiv aknebehandling vil redusere forekomst av arr.

Behandling
De fleste behandlinger kurerer ikke akne, men holder plagene under kontroll. Behandlingen kan derfor gå over måneder og år. Ofte gjør man opphold i sommermånedene.

Kombinasjonsbehandlinger er vanlig, og bør være en kombinasjon av et komedolytisk (Differin/Aberela) og antibakterielt middel (Benzoylperoksyd, klindamycin, tetracyclin).

Benzoylperoxid
Benzoylperoksid fås reseptfritt på apotek som Basiron® og Panoxyl®. Preparatene irriterer huden, og bør brukes forsiktig i starten av behandlingen.

En mild grad av irritasjon er ufarlig, og applikasjonstiden kan økes etter hvert.

Tretinoin
Vitamin A syre preparatet Aberela® er effektivt mot akne, men vil ofte være for lokalt irriterende for lys, nordisk hud. Forsiktig bruk initialt, applikasjon annen hver dag, kan øke toleransen. Preparatet egner seg spesielt godt for akne dominert av komedoner
Efekten av middelet reduseres ved samtidig bruk av benzoylperoxid, så denne kombinasjonen bør unngås.

Differin
Vitamin A syre analog med mindre irritativ virkning. Virkningen er komedolytisk, reduserer tilstopping av talgkjertelen. Basisbehandling ved akne.

Behandlingen bør fortsettes som vedlikeholdsbehandling. Litt irritativ, start tredje hver dag og øk frekvensen til daglig. Kan kombineres med benzoylperoksyd, men bør ikke appliseres samtidig.

Azelainsyre
Azelain tolereres som regel godt og foreligger som kremen Skinoren®. Den appliseres to ganger daglig og egner seg for mild til moderat akne.

Klindamycin
Klindamycin er et lokalt virkende antibiotikum som er både effektivt og lite irriterende. Det finnes som liniment og lotion (Dalacin®) og kombineres ofte med benzoylperoxid for å hindre resistensutvikling.

Lotion er et alternativ dersom huden uttørres av det alkoholbaserte linimentet. Alene er effekten størst på pustluløs akne, med relativt liten virkning på komedonene.

Systemisk behandling/tablettbehandling.
Tablettbehandling velges når man ikke oppnår tilfredstillende effekt av lokalbehandling, eller at utbredelsen er så omfattende at lokalbehandling er vanskelig.

Tetracyclin
Tetracyclin er et bredspektret antibiotikum som også har betennelsesdempende virkning. Andre typer antibiotika er også virksomme ved akne, så som erytromycin og trimetoprim- sulfa, men disse representerer som regel annet valg på grunn av pris og risiko for bivirkninger.

Effekten av disse kommer langsomt, gjerne etter uker til måneder.

Tetracycliner kan gi bivirkninger fra mage/tarm, kan medføre soppinfeksjoner hos kvinner og økt solømfintlighet. Tablettene bør derfor ikke tas om sommeren eller på påskefjellet uten god solbeskyttelse. Soppinfeksjoner kureres med vagitorier fra apotek.Tablettene skal ikke tas av gravide eller personer under 12 år.

Behandlingen kan kombineres med andre lokalmidler, dog helst ikke klindamycin. Tablettene tas utenom måltid, men med et glass vann. Allergi er uvanlig.

P-pillen Diane®
Diane® er en p-pille som i tillegg til østrogen inneholder anti-androgenet cyproteronacetat. Medikamentet kan brukes hos kvinner med akne og samtidig prevensjonsbehov. Østrogeninnholdet er tilsvarende andre p- piller.

Isotretinoin
Isotretinoin er det eneste aknepreparat med kurativ virkning. Preparatet brukes ved alvorlig arrdannende akne og kan kun foreskrives av hudlege.

Kuren er dyr, medfører alltid noen grad av bivirkninger, og varer fra fire til seks måneder. Blodprøvekontroller er nødvendig før og under kuren, og det kreves at kvinner bruker prevensjon under kuren og i ytterligere seks måneder, da preparatet påvirker fosterutviklingen.

De fleste som gjennomfører Roaccutan® kureres for akne.

50 Kommentarer

# Guest 20-04-2015 08:22
Forårsaket av "mannlige hormoner" androgener - helbredes med androgenhemmend e spironlaktone!!
Få bivirkninger, faktisk er "kvisefjerneeff ekten" en bivirkning, og preparatet er blodtrykksmedes in....
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 10-10-2014 19:35
Kjerringråd, Basiron og Tetracyckliner. ... BULLSHIT!!! har du litt kviser kan det funke, har du mere i ansiktet enn litt og kankje litt andre steder på kroppen er det bare Isotretinoin som funker!!! Arket med bivirkninger som følte med tablettene var stort nok til å dekke senga mi, men veldig få som får de værste bivirkningene! Har du mye, spør om Isotretinoin, funker som faen!!
Svar | Svar med sitat | Siter
# Tozva 31-07-2009 04:45
Søk på noe som heter Benzoyl Peroxide på finn.no Der er det en krem som er dobbelt så sterk som Basironen du får kjøpt på apoteket. Den funker strålendes! http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=18036585
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 13-04-2009 13:23
Mitt tips er å fukte litt eplesider-eddik på en bomullsdott, og fukte huden med den. La eplesider-eddik en være på ca 15 min (eller mer) og skyll av med vann.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 24-03-2009 20:01
De gangene jeg får kviser så smører jeg meg med Elicina, dette har hatt en kjempe virkning på meg. Den fungerer også godt mot arr. kremen er litt dyr. elicina.no
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 23-03-2009 19:20
Har brukt Vichy normaderm (fås kjøpt på apotek) i noen år og det forbedret kviseproblemet mitt. Renser anskiktet mitt morgen og kveld. Etter flere år med plagsome kviser (er nå 19, fikk kviser i 7 klasse) tok jeg turen til legen og fikk resept på Diane. Effektive saker, på det meste har jeg gjerne noen få små kviser. (Men hva er det, sammenlignet med før..) Det er deiligt å se seg i speilet og se noe annet enn bare kviser.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 21-03-2009 03:08
Jeg kuttet ut melkeprodukter, og det hjalp. Nå er jeg fri for kviser i ansiktet og på rygg. Ta å google acne og melk, så vil flere sider vise forskningsresul tater på melk og akne.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 24-02-2009 20:36
jeg var plaget av det samme før, jeg anbefaler sterkt å dra til en hudpleier, jeg ble kvitt nesten alt på et par måneder! babor (krem) funka bra md hudrens.
Svar | Svar med sitat | Siter
# missk 21-01-2009 23:09
bruk exuviance, perfekt hudpleie serie for uren hud og svarte prikker=)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 18-11-2008 03:34
er ei jente på 20 år..har slitt med kviser i mange år, og det er like kjipt å se seg i speilet hver gang. jeg har også prøvd alt mulig på markedet.. det eneste som har hjulpet ordentlig og som jeg har vært fornøyd med er å gå til en homøopat (selv om det er litt dyrt for behandlinga)... det eneste hu gjorde var å massere føttene og sette ett par nåler i tærne.. og noen få tabletter fra apoteket som ikke er på resept.. helt utrolig at det kan funke såpass bra:-) men etter jeg har vært der noen ganger og jeg ser fin ut i huden, gidder jeg liksom ikke å dra dit lenger, men da blusser det opp igjen etter en stund. men det er uansett det beste jeg har prøvd hittil:)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 18-10-2008 00:02
1. har du alvorlig acne gå til legen å få tetracykliner eller roaccutan 2. har du moderat acne prøv diane p piller og bio sport kosttillskudd. gå til hudpleier og få produktveiledni ng. md formulations virker super bra. og ID bare minerals sminke må til, den tetter ikke porer og sørger for å roe og hele huden. 3 har du mye komedoner og småkviser ,gå til hudpleier og få md formulations produkter
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 11-10-2008 23:09
Jeg har slitt med kviser i mange år. Bruker for øyeblikket kremer jeg kjøpte på nett som heter acne clearing kit. Kjøpte det på www.dermatologi.no på en nettbutikk. De var ganske dyre, men fungerer bra.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 02-10-2008 00:19
Jeg vil anbefale å bruke Tea tree oil- facial exfoliator som fåes kjøpt hos "The body shop" Det er en skrubkrem som du gnir inn i vasket hud, jeg bruker å la den virke noen minutter før jeg skyller av, og ser forbedring allerede dagen etter. Ellers vil jeg også anbefale p-pillen Diane! jeg bruker den, får et par kviser likvel, men ikke så gale som før jeg brukte de Lykke til :D
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 30-09-2008 01:20
hei, jeg har prøvd tetracycliner og de hjeper en liten stun så blusser det opp igjen, og jeg har hatt nesten byller, så går nå på roacuttan som har endret meg til fri for kviser/byller, måtte bytte lege for å få legen til å forstå mitt problem, det henger med endel bivirkninger med roacuttan og for 30 kapsler koster de 254,- en mnd. forbruk, jeg har og gått å fått syrebehandling hos hudpleier og det hjalp men blir altfor dyrt i lengden for da må man gå å få behandling der jevnlig for å holde det i sjakk, for ellers blusser det opp igjen, så for de med store problemer er roacuttan tingen, du må da også følges opp jevnlig med blodprøver, og les bruksanvisning nøye, dette er en heftig kur, men hjelper
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 30-09-2008 01:13
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 30-09-2008 01:12
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 22-09-2008 14:55
di beste tipsene er å... 1 trene og holde seg i form 2 ha et sundt kost hold, ungå sukker 3 gå til en hud spesialtist og få vite åssen produkter som passer deg best, rens huden godt og følg hudlegens råd 4 ikke klem på dem! vesken som kjem ut vil gå ned i porene og spre driten,vist du må kleme ut noen moden kvisern så vask og rens ansikte dit kjempe godt etter på! 5 ikke ta deg selv i ansikte mer en nødvenig prøv og å ungå at håre dit henger ned i annsikte 6 vist kvisene plager deg veldig mye så er legen de beste råde, man kan få penselin eller noen p-piler som kan hjelpe kjempe godt:) grunen til at de kan være lurest å gå til legen er de at hos hudspesialister så kan man få ganske gode produkter men ofte så er dem ikke sterke nok å di har desuten ikke lov å selge produkter som er allt for sterke, så de kan vere en god ide å ta turen til legen, han kan skrive ut sterke nok medesiner og kremer for din hud type:) 7 ungå oljete kremer i ansikte og tungt sminke, bruk mineral puder om du må og pas på å rense huden godt før du leger deg,ikke gå med pudere lenger en nødvendig:) Man skal helst ikke bruke tunge puder typer fordi di teter poren å de blir betenelse i dem og man får kviser.... men alle er forskjelige, man må prøve seg fram og finne ut de som er best for deg:) hisen en som har problemer med kviser selv men ser en stor forbedring :)
Svar | Svar med sitat | Siter
# LILLIANN ROPPEN 09-05-2008 03:23
P-pillen, Diane har jeg god erfaring med !!! Så selv om en ikke har bruk for p-piller ,så prøv om det hjelper. Forandret livet for meg- -hilsen den kvisefrie
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 11-03-2008 22:24
En behandling hos hudpleieren m fruktsyre og slipe behandling er en veldig bra kombinasjon. Snakker av erfaring. Og riktig bruk av produkter! :) Er hudpleier selv og har sett god forbedring på spesielt fruktsyre behandlinger. Anbefales å prøve ut!
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 06-03-2008 02:18
Jeg brukte Tetracyclin og reseptbelagte kremer i nesten et halvt år og opplevde at ansiktet ble sårt, tørt og hovent. Fikk streng beskjed om ikke å bruke noe fuktighetskrem av hudlegen, men synes dette var verre enn kvisene. Resultatet av Tetracyclinen ble bivirkninger: Jeg har utviklet allergi for melk! Anbefaler ikke dette for noen. Beste tips mot kviser mot munnen: Md lip balm (daglivarelipba lm har en tendens til å tette igjen) og unngå sitrusfrukter. Id Bare Minerals foundation(Ligh t dekker best) er en god og trygg venn i nøden..
Svar | Svar med sitat | Siter
# latino 20-02-2008 00:07
hei har ett stort problem når det gjlder hud ormer, for har selvfølgelig begynt å klemme vær dag, så det er jo blitt sår å betennelse tror jeg men det verste er at jeg ikke klarer å stoppe å klemme, hver gang jeg er på badet så må jeg jo bare prøve å få en ut men det utvikler seg som regel til at jeg begynner å blø så blir det enda ett sår til. sitter som regel å peller meg i fjeset vis jeg snakker med noen¨, legger ikke merke til det selv ikke følr jeg blør igjen.. klarer faen ikke å slutte med det så lurer i grunnen bare på hva jeg burde gjøre?? for det blir jo arr av det til slutt, har ikke lyst på det.. så har jeg aldri slitt med kviser før jeg begynte å klemme ut hud ormene, men etter det så har jeg begynt å få noen men det er ikke så ofte.. men hva kan jeg gjøre med det problemet?????
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 20-02-2008 00:03
Har hatt jevnt med kviser i 25 år. Uproblematisk siste 15 år.I noen oppblomstringsp erioder har det har vært mye, spesielt i kinnene. Har også fått en del arr. Har prøvd Roaccutan, Tetracyclin, div uttørrende kremer, det meste gav kortvarig effekt. Gode erfaringer: 1. IKKE KLEM!! La de tørke ut av seg selv! 2. Bruk rensemelk rensevann UTEN ALKOHOL morgen og kveld. Anbefaler Clarins(parfyme ri) 3. GOD FUKTIGHETSKREM, gjerne for sensitiv hud. Digger Hydra Zen fra Lancome. 4. Aberela krem, reseptbelagt, virker ganske bra for å dempe utbrudd. 5.Sol 6. P-piller Diane og Yasmin 7. Dropp foundation til daglig da det irriterer (sorry jenter). Generelt behandle din hud som sensitiv hud og ikke stress!! Hudsalonger er opptur; en mannlig venn med MYE og dype kviser fikk veldig god hjelp her. Ligg unna søtsaker og appelsiner en periode og se om det hjelper. LYKKE TIL!!! Husker godt hvor deprimert man kan bli når det virkelig er ille og hvor drittlei man blir av alle med fin hud som skal gi gode råd
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 19-02-2008 22:38
sukk.. jeg sliter voldsomt med kviser.. tør nesten ikke å gå ut i dagslys, da synes alle kvisene og arrene mine.. jg har røde prikker i ansiktet som ikke er kviser, men d er arrene etter kvisene.. Jeg har begynt på tetracyclin, har vel brukt d i nesten en uke nå.. hva skal jeg gjøre?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Mindy 22-11-2007 23:26
det eneste som virker for meg er en liten tube som heter "medical lotion for problemhy" fra marja entrich. fåes kjøpt på helsekost. en brun krem som smøres på områdene som er nyrenset på kvelden(virker ikke så bra hvis huden ikke er ren), og vaskes av igjen på morgenen. kvisene gror f... så raskt,man ser forskjell fra dag til dag. og hvis man bruker den hver kveld, reduseres utbruddet av antall kviser betraktelig, og de få som kommer forsvinner mye raskere. denne kan også brukes på andre så hudbetennelser som f.eks inngrodde hårstubber etter barbering. dyr...ja, men absolutt verdt pengene. 189 kr for 25 ml. men den varer i flere uker selv om man smører inn det meste av ansiktet. vært morsomt å høre om denne virker for flere.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 06-11-2007 10:43
hva er prisen på Roaccutan om du får det av legen din? hvor mye er egen andelen på? får du noe dekt? Jeg er en normal gutt på 20 år, som aldri har hatt problemer med damene, ingen som noen gang har kommentert at jeg har mye kviser, men jeg ser det så UTROLIG godt selv, og det går så veldig ut over selvtiliten min.. brukte tetrasyklin fra desember til januar, da forsvant ALLE kvisene.. og så ikke noe til dem frem til midten av MAI.. men da sa det PANG, og det ble verre en noen gang.. jeg gikk på en ny omgang med tetrasyklin.. men denne gangen hjalp det virkelig ikke. noen som har noe forklaring på dette?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 25-10-2007 01:46
jeg har hørt at testosteron kan fremkalle kviser. og p-pillen "Diane" som inneholder østrogen skal visstnok dempe kviser. Er det en sammenheng her? Har stress noen innvirkning på kviser, at adrenalin kan fremkalle kviser? hilsen Nysgjerring-Pet rine
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 15-10-2007 04:28
Jeg har en del kviser. Jeg er en jente på 15 år, som fikk mensen i April i år (2007). Har brukt en del kremmer. For eksempel Vichy og nå bruker jeg Dermoligica og dr Brandt som er amerikanske merker. Men jeg føler meg som et kvisetryne.. Det er ca 5-6 kviser i gangen, men jeg har så mye talg i ansiktet! Går dette over?? Nå har jeg fått meg p-piller som skal hjelpe mot kviser. Men nå kommer ikke mensen min. Har gått ca 50 dagen uten mensen! Er dette normalt? Hva skal jeg gjøre? Jente 15 år.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 29-09-2007 23:13
drit kvise
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 29-09-2007 23:09
drit kviser hater det og det finnes ikke noe spesielle kurer som hjelper med en gang skal finne på en kur å bli rik av det hilsen en som hater kviser
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 12-08-2007 02:23
Får man mer kviser hvis man spiser og drikker godteri, brus og fet mat?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 20-07-2007 00:42
Jeg har alltid hatt problemer med kviser, helt siden 11 års alderen.. er 16 nå.. Det var skikkelig ille en periode, men så roet det seg ned i løpet av årene.. Men så helt plutselig for noen måneder siden så fikk jeg DET utbruddet i heeeeele fjeset ! Så hørte jeg så mye skyt av MD FORMULATION eller noe sånt det het :P Så jeg gikk å kjøpte det då.. 1500,- rett ut vinduet.. Det gjorde kvisene mine bare værre og jeg fikk masse kviser i kinnene og rundt munnen. Har prøvd alle de "billige" produktene som man kan få kjøpt på H&M og sånt, og parfymerier, apoteker alle mulige steder. Fikk masse greier av legen min, noe hjalp men bare en liten periode så kom alle kvisene tilbake.. ='< Nå er omtrent hele fjeset, halsen, ryggen og brystet dekket med et fint lag av kviser... -_- Har tenkt å ringe til legen min i morgen å få henvist meg til en hudspesialist, men er det noen som vet om jeg kan få noe som hjelper litt fort, sånn kur eller noe, av de? Leste en her (Knut eler noe) som hadde fått en kur som hjalp på bare 2 uker !! Hvilken kur var det?? Er evig takknemlig på alle svar =D
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 19-03-2007 23:19
Kremen Zona som kan kjøpes i Vita butikker og lactacyd såpe (kjøpes på apotek) fjernet mine kviser! Lactacyd er meget mild og Zona kremen (den rød tuben) reparerer skadet hud. Etter at jeg sluttet med de sterke produktene og heller gikk over til disse milde produktene, ble huden myk, fikk jevn farge og kvisene forsvant. Jeg bruker også eplesider eddik en-to ganger i uken. Kjøper en flaske og tømmer ut litt av innholdet og blander i litt vann, 50/50. Påfører det i ansiktet med litt bomull. Dette er faktisk en kjent måte å fjerne acne arr på! :) De røde flekkene i huden vil forsvinne ganske raskt. Det har også en eksfolierende virkning, så mange har blitt kvitt kviser bare med å bruke eplesider eddik! For mer informasjon om dette, gå in på forumet til acne.org. :)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 03-02-2007 23:37
Hei! Jeg har hatt kviser i 3 år nå! Ingenting hjelper mot de! Jeg har nesten ingenting på ryggen og brystkassen,men i fjeset i en sirkel rundt munnen er det helt tett! Hudlegen sa jeg hadde en hissig type akne som vokser seg svært store når utbruddet skjer. For tre og halvt år siden hadde jeg INGENTING kviser(høsten 2003). I nov/des det året var jeg alvorlig syk av kyssesyken. 2 uker at det verste av sykdommen var over, skjedde det en eksplosjon i fjeset og 1 måned etter var hele fjeset mitt fyllt av blemmer og svære klumper! Helt jævlig! Siden den gang har jeg prøvd diverse hudkremer, tetracyklin,og diverse antibiotikum uten at noe har hatt noen effekt! Er det noen som kan anbefale hva jeg skal gjøre??? Er helt sykt lei av kvisene og gjør hva som helst for å bli kvitt dem!!!! Bør jeg ta roaccutan? Hører at en av bivirkningene utenom det som er nevnt tidligere her, er at man kan få psykiske problemer av å ta dem!!! Burde jeg, eller......? Tusen takk til de som kommer med råd! Hilsen en lei 19-åring!
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 22-11-2006 21:11
Hei, har ikke så veeldig mange kviser, men har noen rundt ved kjæften omtrent. er mest små, men noen ganger ( hvis jeg har spist godtri og drekki brus et par dager før) så kommer det noen få svære. Fatter kjøpte en krem til meg en gang, den hjalp jo litt mot kvisene, men ble drit tørr i huden, og det ble småflass og jeg ble gul der jeg hadde brukt kremen :S . så den slutta jeg med, tror den het bazilyon ellr no sånt.. så nå har jeg tok meg sol i dag på solarium, hørte at det hjelper en del. Hjelper det nok ? ellr burde jeg skaffe meg en krem i tilegg ? det som er kjedlig er at jeg tror ikke huden min tåler så mye krem , siden den ble så tørr.. men hva sier dere folka ? Hilsen en som vil bli kvitt sine kviser ;)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 08-10-2006 11:38
Når man leser alle innleggene fra alle dere som sliter både mentalt og fysisk med kviser ber jeg dere innstendig om å gå inn på www.uniquenatur.no og lese om AKNEUS - det nye store naturproduktet som kan vise seg å være det beste du har gjort på veldig veldig lenge. Les også leserbrevene under klikk nederst på info siden. Idag er det veldig mange som har fått det mye mye bedre i hverdagen, og det uten at huden har tørket inn. AKNEUS er en behandlingsgele hvor resultater kommer meget raskt( i løpet av få dager.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 16-09-2006 04:50
Mennesker har hatt kviser i over 2000år, også er det ikke no skikkelig behandlig mot det enda.. virkelig skuffet, skulle nesten ønske bill gates ble hudspesialist og lagde noen medisiner... ihvertfall for dere som leser her, vet dere hvilken ide som kan gjøre dere multimillionære ! gl hilsen peer gynt
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 03-08-2006 17:10
kan ikke folk bare slutte å skrive om hva som funka for dem alle ser jo at det er individuelt hva som fungerer for den enkelte... dette blir bare frustrerende for de som skal lese...
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 09-06-2006 00:53
Har prøvd Differin og Tetracyklin. Differin måtte jeg slutte å bruke, fordi det var for sterkt for huden min. Tetracyklin hjalp kun den tiden jeg brukte det. Jeg har brukt masse penger på produkter i butikken, som lovet å fjerne uren hud, men huden ble bare verre. Har også brukt flere tusen kroner på behandlinger hos forskjellige hudpleiere. Til slutt fant jeg løsningen for meg; jeg gikk til en hudpleier som bruker Dermalogica- produkter. Der fikk jeg en grundig ansiktsanalyse og produkter tilpasset min hudtype. Dette koster, men det hjelper!!! I tillegg bruker jeg Diane p-piller som også har hjulpet meg bra.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 01-06-2006 00:14
jeg har prøvd mange forskjellige kremer. fra differin,basiro n osv..for et halvt år siden
gikk jeg på tetrasyklin piller å en krem som jeg tok på kvelden. det funka litt men jeg har fortsatt en del kviser ennå etter jeg har sluttet på kuren. jeg har hatt kviser i 5 år nå å er dritt lei.. jeg har ikke STORE kviser men det er fortsatt like ille å ha små.
nå har jeg for det meste bare arr ,og det er neste det som er verst, de går jo aldri vekk!!!!!noen som har noe tips om noe som går ann å bruke, for å få vekk de merkene etter kviser....har brukt masse unødvendig penger på kvise middler, skulle ønske noe virker....
hilsen en som er dritt lei kviser
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 15-05-2006 20:06
jeg har prøvd noen kurer mot kviser... det har ikke hjulpet noe særlig... men nå som det har vært sol i flere dager har kvisene forsvunnet!!! :) så min oppfordring er GÅ UT I SOLEN, bli litt solbrent i fjeset... det hjelper litt.. de svarte prikkene klemmer jeg ut.. damper fjeset i 10 min først så KLEMMER jeg dem ut. det funker!
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 14-05-2006 01:42
ka e da me ditta å få meir kvise av solarium? på ryggen!
Svar | Svar med sitat | Siter
# M.P 04-05-2006 13:39
Har lest hvert av deres innegg nøye nå, -Her sies det mye bra, og masse flotte tips! Overproduksjon i talgkjertlene har jeg gitt. Skaffet raskt hudspessialist ja! Fikk Brennkopper og ble innlagt på sykehus. Etter det begynnte jeg med Roaccutan, betalte 13.000 kr for 9 år siden!( jeg var 17 år i 1997), funka bra de 6 månedene jeg var på den hestekuren. Ble nesten like fæl med byller og kviser rett etter avsluttet kur. Nekter å ta den igjen -makan til slit og bi-virkninger asså(ekstremt lyssky, tørre slimhinner, osv i årehvis etterpå jo)... Jeg er jente så det skulle ha hjulpet mer enn på gutter. Tydelighvis ikke. Jeg fikk tetrasykliner en stund(de grønne avlange tablettene), men det ble ikke flott, og ikke skal man gå på de forlenge om gangen. Soler meg oxo, og det hjelper på små-kviser, men... er fortsatt ikke uten byller på ansikt, nakke/ hals, skuldere og rygg. Bruker nå Tetralysal(en form for tetrasyklin som jeg brukte før) hver kveld,tablett(k r 1137 for 6 mnd kur) og Differin krem oxo hver kveld(kr 1443, 6mnd kur) Nekter å gå på P-piller asså!Sånn som jeg får bivirkninger bestandig. Ender opp barneløs ikke sannt :( Kjedelig å vite kvisene er sånn ca under sjakk med dyre medikamenter, resten av livet. Det er hva hudspessialiste n og jeg er kommet frem til. Nekter å gå på raske kurer for det er slitsommmt for kroppen, med dårlig resultat. Overproduksjon i talgkjertlene er noe jeg må leve med, er nå 25 år...Sånnt vokser man ikke av seg. Ca 2% av den voksene kvinnelig delen av befolkningen må leve med det...Ser ikke så værst ut nå, men plutselig er det skikkelig ille, og da blir jeg litt oppgitt lissom...
Svar | Svar med sitat | Siter
# meg 22-04-2006 12:49
Har et skikkeli problem. Jeg brukte Brevoxyl mot kviser og det funka bra. men nå har jeg fått en allergisk reaksjon! Jeg er helt rød, klør, fått rar og hard hud, og er hoven. Jeg har seff kutta ut kremen, men avlikevel blir det bare verre og verre. Jeg renser huden hver dag og tar på fuktighetskrem. .men ikkeno hjelper.. Noen tips?!
Svar | Svar med sitat | Siter
# kvisefri 21-04-2006 18:02
må sies at raccutan er et heavvy preparat, og at det er få leger som vil skrive det ut. les mer http://www.hudlegekontoret.no/kategorier/medisiner/roaccutan
Svar | Svar med sitat | Siter
# kvisefri 21-04-2006 17:59
Har du store kviseproblemer gå til hudlege! allmennpraktise rende har ikke alltid kompetanse nok. Jeg slet med store og svært vonde kviser på ryggen i mange år. Etter å ha prøvd det som var av kremer og antibiotika tok jeg kontakt med hudlege som satte meg på ruaccutan-kur. etter få måneder var jeg så godt som fri for kviser og virkningen kan vare livet ut. en del kjipe bivirkninger (tørrhet i øyne, lepper munn osv) og ganske dyrt, men det var det verdt! Og etter det jeg skjønner er det som betyr noe hvor mange piller man får i seg til sammen, og ikke dosen, så om man får heavy bivirkninger kan man gå ned på dosen, men da må man bruke det lenger.
Svar | Svar med sitat | Siter
# kvæssa 19-04-2006 23:18
Til alle dere som er plaget, kom dere til lege! Min erfaring er at salver ikke funker. Salver er for tennårings jenter men et par kviser på nesa. For oss hardcore kvise- tryner er det bare tabiser som gjelder. Har prøvd Roaccutane i et halvårs tid, og d var helt for jævlig. Bi virkningene var mye være enn plagen. huden helt sinsykt tørr. Leppene mistet et lag hud for hvær dag. Gikk rundt med en blodsprengt leppe, dere skulle sett!! Man må oxo til lege vær 14 dag. Nei kom dere til lege og få Tetracycliner. Kan ta litt tid før dere ser forandring. Resultatet kommer gradvis. Jeg har spist Tetracycliner i sikkert 5 år nå. Kutter pillene om sommeren, men begynner igjen på høsten når kvisene begynner og melde seg igjen. Ser d er andre som har betenkeligheter med og spise antibiotika, skjønner ikke hvorfor. En ladning fra apoteket koster ca 150kr og varer par tre mnd. Tror oxo tetracyclinen tar knekken på klamydia for dem som er plaget av d. Ha en kvisefri sommer.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Lasse 09-04-2006 21:04
Det er ikke alle som har like mye kviseutslett. eg har bare noen i ny å ne. av oig til 8 og av og til kansje bare 2. noen av de er kansje knallrøde. Et tips. ikke forsyn deg med mor sine kremer på badet!! da ble det plutselig dobbelt så mange. den beste måten å fjerne kviser på er den naturlige måten. lufte huden, gå ute i sola, dusje ofte (2 ganger til dagen), slik som i mitt tilfelle er jeg mekaniker, og blir raskt skitten i ansiktet, da vasker jeg meg i ansiktet opp til 8 ganger daglig (lunket vann og en god hudsåpe) Dette hjelper faktisk for meg. (fikk veiledning fra hudspesialist)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Ida:) 30-03-2006 00:16
hej:) jeg håper virkelig at jeg kan få svar på dette. jeg har mange kviser over hele ansiktet, som har blitt så ille at det går ut over selvfølelsen mine. greier ikke å ha folk for nærme meg mer, men vet ikke hva jeg skal gjøre! jeg får ikke lov av moren min å kjøpe kvisegreier på resept, og jeg må bruke mine egne penger, som jeg ikke har så veldig mye av..jeg har prøvd nesten alt, men ingenting funker. jeg MÅ blikvitt kvisene! vær så snill å hjelp meg! hva kan jeg gjøre? kan bruke opp til 500 kroner, mer har jeg ikke! blir veldig glad for alle svar jeg kan få! takk på forhånd.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Hilde 27-03-2006 17:24
Roaccutan virker 99,9% sikkert. Tok det for 4 år siden og har ikke hatt en kvise siden, og jeg hadde store, blålilla kuler
Svar | Svar med sitat | Siter
# HAS 24-03-2006 23:40
NÅR SER MAN RESULTATER AV BASIRON GEL KREMEN?????
Svar | Svar med sitat | Siter

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode
Vennligst skriv Sikkerhetskode

Sv: Tånegl Sv: Tånegl

I går 11:57

Hvis ikke negleroten er skadet, vil neglen trolig vokse ut igjen. Det er mulig den ikke blir helt "perfekt" og...

Sv: Sår bak på hælen Sv: Sår bak på hælen

I går 11:23

Huden kan være rødlig i lang tid etter et gnagsår, spesielt etter gjentatte gnagsår på samme sted. Jeg...

Sv: Smerte i ståretåa Sv: Smerte i ståretåa

I går 10:59

Jeg foreslår at du bestiller en time nærmeste dager hos fastlegen din. Kombinasjonen av leddsmerter og...

Sv: Vondt i halsen Sv: Vondt i halsen

I går 10:55

Jeg har dessverre ikke forslag til forklaring på smertene. Ettersom du ikke har vondt når du svelger, er...

Sv: Svimmelhet Sv: Svimmelhet

I går 10:39

Stoffskiftet vurderes best med blodprøver. Hvis de er fine, er sannsynligvis stoffskiftet ditt normalt. Kuler...

Sv: Nervøs for hver eneste liten ting Sv: Nervøs for hver eneste liten ting

I går 10:37

Klikkelyder i kjeven er vanlig og sjelden uttrykk for alvorlig sykdom. En ertestor kul omkring kjevene eller...

Sv: skabb krem Sv: skabb krem

I går 10:35

Generelt anbefales at behandling mot skabb gjentas etter en uke. Ved et av produktene (Stromectol) anbefales...

Sv: Ms, og betennelser Sv: Ms, og betennelser

I går 10:31

Det er vanskelig å si hva som best vil hjelpe deg uten å undersøke deg og vurdere hva slags betennelser du...

Sv: flekker på tenner Sv: flekker på tenner

I går 10:28

Kaffe, pepsi, cola og rødvin setter flekker på tenner. Jeg tror ikke grønn te gjør det.

Sv: Crp Sv: Crp

I går 10:26

Jeg kjenner ikke til at det eksisterer en øvre grense som er assosiert med dødelig utfall, men generelt...

Sv: Hår-sekk infeksjon? Sv: Hår-sekk infeksjon?

02/08/2017 10:00

Ja - det er en mulig forklaring. Jeg anbefaler at du kontakter lege med spørsmål om du vil ha nytte av...

Sv: Menstrasjon... Sv: Menstrasjon...

02/08/2017 09:58

Typiske symptomer ved urinveisinfeksjoner er hyppig vannlating og svie ved vannlating. Symptomene passer...

Sv: Sv: Har ms - utfall h. side. Benet/foten er svake ... Sv: Sv: Har ms - utfall h. side. Benet/foten er svake ...

02/08/2017 09:56

Jeg kjenner dessverre ikke til andre tiltak eller behandling enn den du får nå. Det er positivt at du...

Sv: Mørk stripe under negl Sv: Mørk stripe under negl

02/08/2017 09:45

En mørk stripe nedover undersiden av en enkelt negl skyldes ofte en uskyldig blødning uten betydning, så...

Sv: kløe Sv: kløe

01/08/2017 15:42

Dersom du har utslett i tillegg til kløe kan det dreie seg om en hudsykdom, for eksempel elveblest. Det...

Sv: Strekkmerker Sv: Strekkmerker

01/08/2017 15:37

Strekkmerker skyldes svikt hudens elastiske fibre. Dette skjer først og fremst når kroppen er i endring som...

Sv: Medisiner for søvn Sv: Medisiner for søvn

01/08/2017 15:34

Stilnoct er vanedannende i den forstand at virkningen avtar etterhvert ved daglig bruk. Den kan også påvirke...

Sv: Deformert skulderparti Sv: Deformert skulderparti

01/08/2017 15:27

Hvis skuldrene er like "spisse", er det kanskje mest nærliggende å tenke at det ikke skyldes en skade eller...

Sv: kvalm og vont i magen Sv: kvalm og vont i magen

01/08/2017 15:25

Det er vanskelig å si hva "anfallene" med kvalme, svetting og smerter skyldes uten å vite mer om din helse...

Sv: førerkort Sv: førerkort

01/08/2017 15:18

CDT (carbohydrate deficient transferrin) er en blodprøve som vanligvis stiger hvis man drikker mer enn tre...

Sv: Pungen trekker seg sammen Sv: Pungen trekker seg sammen

21/07/2017 21:35

Like under huden i pungen er det en muskel. Den trekker seg sammen når huden utsettes for kulde....

Sv: Klamydia/sopp Sv: Klamydia/sopp

21/07/2017 21:31

En soppinfeksjon er en nærliggende forklaring og kan behandles med Canesten krem eller tilsvarende reseptfrie...

Sv: Blokkering av testosteron Sv: Blokkering av testosteron

21/07/2017 21:30

Jeg kjenner ikke til reseptfrie remedier som kan blokkere eller hemme effekten av testosteron.

Sv: Smerter ved sperm i skjeden Sv: Smerter ved sperm i skjeden

21/07/2017 21:29

Allergi mot sæd er sjelden. Typiske symptomer er kløe, rødhet og hevelse der man kommer i kontakt med...

Sv: Noe henger ut av underlivet! Sv: Noe henger ut av underlivet!

21/07/2017 21:26

Jeg antar at det er de indre kjønnsleppene du har lagt merke til.

Sv: Herpes Sv: Herpes

21/07/2017 21:25

Det er mulig å bli smittet av begge typene herpes i underlivet eller andre steder på huden.

Sv: Herpes Sv: Herpes

21/07/2017 21:25

Det er mulig å bli smittet av begge typene herpes i underlivet eller andre steder på huden.

Sv: Herpes Sv: Herpes

21/07/2017 21:25

Det er mulig å bli smittet av begge typene herpes i underlivet eller andre steder på huden.

Sv: Graviditet Sv: Graviditet

21/07/2017 21:02

Ettersom du har lavt stoffskifte er det viktig at du raskt oppsøker lege og får avklart om du er gravid. I...

Sv: Kneskade Sv: Kneskade

21/07/2017 20:59

Hvis du kan gå fint på beinet, er det mest sannsynlig ikke noe brudd, men helt sikker kan man dessverre ikke...

Sv: Galaktore Sv: Galaktore

21/07/2017 20:56

Prolaktin er et hormon som produseres i hypofysen, er kjertel som ligger midt inne i hjernen. Hormonets...

Sv: Flekk Sv: Flekk

21/07/2017 20:48

Det er vanskelig å si hva dette er uten å undersøke deg, men hvis flekkene klør kan de kanskje være...

Sv: Hoven mandel Sv: Hoven mandel

21/07/2017 20:45

Det er vanskelig å mene så mye om dette uten å ha undersøkt deg og sett mandlen(e) din(e). Hvis den ser...

Sv: er dette normalt? Sv: er dette normalt?

21/07/2017 20:43

Det er uvanlig lenge å tilbringe 30-60 minutter på toalettet daglig. Hvis grunnen til at det tar tid å få...

Sv: Hei Sv: Hei

21/07/2017 20:39

Jeg foreslår å ta en ny graviditetstest. Hvis den er positiv, er du trolig gravid. Dersom den er negativ og...

Sv: Flekk Sv: Flekk

16/07/2017 15:14

Det er vanskelig å gi en vurdering av flekken uten å se den. Kan du sende meg en lenke til et bilde av den?

Sv: Intens smerte i bryst Sv: Intens smerte i bryst

16/07/2017 15:11

Et sikkert svar på hva smertene skyldes kan jeg ikke gi deg uten å undersøke deg, men ut i fra beskrivelsen...

Sv: Seneskjedebetennelse Sv: Seneskjedebetennelse

13/07/2017 16:03

Jeg synes det er vanskelig å gi en vurdering av dette uten å undersøke henne. Men på denne siden kan du...

Sv: Underlivsplager Sv: Underlivsplager

13/07/2017 15:59

Kløe, svie og brenning kan skyldes en soppinfeksjon og i så fall lindres med reseptfrie kremer og/eller...

Sv: Pigmentløse flekker Sv: Pigmentløse flekker

13/07/2017 15:48

Muligens har du vitiligo. Det er en pigmentsykdom som er kjennetegnet av permanente lyse flekker på huden i...

Sv: Søvnproblemer Sv: Søvnproblemer

13/07/2017 15:47

Beskrivelsen kan ligne litt på søvngjengeri, men helt sikker er jeg ikke. Jeg synes helt klart at det vil...

Sv: Sv: Trenger hjelp til å diagonisere hva som feiler... Sv: Sv: Trenger hjelp til å diagonisere hva som feiler...

13/07/2017 15:41

Det er dessverre vanskelig å gi deg en god vurdering av denne problemstillingen pr brev uten å ha mulighet...

Sv: Asymmetriske bryster Sv: Asymmetriske bryster

13/07/2017 15:40

Jeg foreslår at du kontakter legen din når du er ferdig utvokst og ber om henvisning til en vurdering ved en...

Sv: Allergi mot jordbær? Sv: Allergi mot jordbær?

13/07/2017 15:36

Det er mulig at du er blitt allergisk mot jordbær. Det er ikke uvanlig hos personer som er allergiske mot...

Sv: Kosttilskudd: Niacin Sv: Kosttilskudd: Niacin

13/07/2017 15:33

Overdosering av niacin er sjelden hvis man spiser niacinrike matvarer. Men ved bruk av kosttilskudd er det...

Sv: Hematom? Sv: Hematom?

28/06/2017 14:24

Jeg er enig med fysioterapeuten at det kan være en rest etter blødningen som du kanskje hadde da du traff...

Sv: Objekt mot/i øyet Sv: Objekt mot/i øyet

28/06/2017 14:22

Dersom jenta ikke kniper igjen øyet eller gir uttrykk for noe ubehag og øyet ikke er rødt eller det renner...

Sv: Kvalme og oppkast Sv: Kvalme og oppkast

28/06/2017 14:20

Hvis kvalmen/oppkast skyldes matforgiftning, er det vanligvis ikke så mye man kan gjøre utover å vente på...

Sv: Vondt i venstre side rygg Sv: Vondt i venstre side rygg

28/06/2017 14:19

Vanskelig å si, men nyrestein, lungebetennelse eller annen lungelidelse er mulige forklaringer. Jeg synes du...

Sv: Heling etter vevsprøve av livmorshalskreft Sv: Heling etter vevsprøve av livmorshalskreft

28/06/2017 14:17

Hvis du ikke har andre symptomer og du er feberfri, ville jeg kanskje ha sett det hele an en dag eller...

Sv: Hjernerystelse Sv: Hjernerystelse

28/06/2017 14:15

Jeg foreslår å ikke heade eller å dunke hodet de nærmeste par månedene. Og det blir vel vanskelig å...

Sv: Svimmelhet Sv: Svimmelhet

28/06/2017 14:14

Du må nesten beskrive anfallene litt nærmere... Kan du det?

Sv: Føflekk Sv: Føflekk

28/06/2017 14:13

Det vil jeg tro lar seg gjøre, men pass på å dekke til såret/arret når du er i syden for å unngå å bli...

Sv: Bør man teste for HPV flere steder? Sv: Bør man teste for HPV flere steder?

28/06/2017 14:12

1. Vaksinen vil redusere risikoen for reinfeksjon. 2. Se tekst merket med gult på denne siden:...

Sv: Vannmangel? Sv: Vannmangel?

28/06/2017 14:06

Ja - det kan høres ut som du drikker litt lite (mørk urin, trøtt og slapp, to glass om dagen....), men jeg...

Sv: spyttkjertel På høyere Sv: spyttkjertel På høyere

28/06/2017 14:02

Det er vanskelig å få dette sjekket uten å gå til lege. Om du har hatt en infeksjon i spyttkjertelen...

Sv: Øre nese hals Sv: Øre nese hals

28/06/2017 14:00

De gule klumpene som du nevner kommer - slik du skriver - antagelig fra groper i mandlene dine. I gropene som...

Sv: Akne Sv: Akne

28/06/2017 13:55

Jeg foreslår at du spør legen din om det er aktuelt å legge til en ekstra krem for å få økt effekt eller...

Sv: Hals Sv: Hals

28/06/2017 13:53

Jeg ser ikke noe sikkert galt på bildene. Hvis du opplever at symptomene dine er avtagende og du er i...

Sv: opp og ned i vekt Sv: opp og ned i vekt

28/06/2017 13:50

Jeg foreslår at du spør legen din hvem han har tenkt å henvise deg til og hvorfor vedkommende er bedre...

Si oss din mening

Takk for at du tar deg tid til å si din mening. Vi setter pris på å lese dine synspunkter.
Captcha plugin 2+ for Joomla from Outsource Online
 
x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.

Jeg har lest og forstått betingelsene og reglene for bruk av dette nettstedet

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre vår hjemmeside og din brukeropplevelse. For å finne ut mer om informasjonskapsler og hvordan du sletter dem, se våre retningslinjer for personvern. Jeg aksepterer informasjonskapsler fra Helsenett.no.OK