Allergi

Hva bør jeg være oppmerksom på dersom jeg reagerer på gresspollen?

Hvis du eller noen i din familie er allergisk mot gresspollen, kan sommeren by på enkelte problemer. Gresspollensesongen starter nemlig rundt første halvdel av juni og varer et godt stykke ut i august måned. Er du allergisk mot gress bør du

Helårsallergi

Helårsallergi utløses av allergener som er til stede hele tiden. Vanligste årsaker er husstøvmidd og dyr.

Som astmatiker eller allergiker er det mye man bør passe på. Dette gjelder også når man skal på ferie. Her er noen reisetips.

Kan du gi meg noen gode ferieråd?

Som allergiker er det viktig å planlegge ferien ekstra nøye. Å få ferien spolert på grunn av pollen, røyk eller annet som du reagerer på er ikke særlig festlig.

Spørsmål: Jeg har en vennskapelig diskusjon med min svigerdatter. Vi vil gjerne vite om man bør snu dynen når man rer opp for å forebygge midd i sengen?

Brennesle og brennmaneter gir kløende og sviende utslett.

Pollenallergikere bør være oppmerksomme på fenomenet kryssallergi.

Spørsmål: Jeg fikk nylig utslett etter å ha spist jordbær. Dagen etter var kløen og prikkene borte. Da spiste jeg jordbær på nytt og fikk en kraftigere reaksjon med hovne lepper i tillegg til røde flekker og kraftig kløe på kroppen. Tidligere har jeg ikke reagert på jordbær, men jeg er litt allergisk mot bjørkepollen. Kan jeg få undersøkt om jeg er allergisk mot jordbær?

Høysnue er betegnelsen på en allergisk reaksjon forårsaket av pollen.

Media bugner over av ”smarte” kostholdstips og dietter, og mange lar seg friste til å legge om kostholdet til familien. Ofte kuttes gjerne enkelte matvarer som melk, mel og egg ut av kostholdet, i den tro at det er sunt, kan forhindre overvekt, eller beskytte mot allergi. Men å fjerne matvarer fra dietten uten først å rådføre seg med lege, kan være svært skadelig for barn.

Hva er allergi?

Allergi - som betyr "annerledes reaksjon" - er en form for overømfintlighet. Spesielle stoffer utløser de allergiske symptomene - stoffer man med et samleord kaller allergener.

Det er viktig å være oppmerksom på at allergi til en viss grad kan forebygges.

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg