Kvinner som spiser epler under svangerskapet reduserer sjansen for astma hos barnet.

Det viser en ny skotsk undersøkelse.

1253 par barn og mødre deltok i studien.

Forskerne fulgte mødrene under graviditeten og ungene fra fødselen til de var fem år.

De vordende mødrenes spisevaner ble nøye kartlagt.

Resultatene tyder på at et høyt inntak av epler under svangerskapet kan beskytte barnet mot astma og lungeproblemer.

Unger som hadde eplespisende mødre viste færre symptomer som hvesing og kortpusthet i femårsalderen.

Forskerne tror eplenes gunstige virkning kan skyldes at de inneholder en type antioksidanter som kalles flavonoider.

Studien understøtter også tidligere forskning som har vist at gravide som spiser mye fet fisk kan redusere sjansen for allergi og eksem hos barnet.

Andre matvarer som ble testet, men som ikke hadde verken positiv eller negativ effekt, var annen frukt, fruktjuice, grønnsaker, fullkorn og produkter med melkefett.

Kilde: Thorax Online 2007