Overvekt

Spørsmål: Jeg er 173 cm høy og veier 75 kilo. Før sommeren ønsker jeg å gå ned syv kilo. Hvilken diett funker best? Jeg har blitt tipset om lavkarbo.

Studier tyder på at kirurgi er det mest effektive tiltaket for å oppnå varig vektreduksjon for mennesker med sykelig overvekt.

Spørsmål: Jeg er svært overvektig med BMI på 61 og har prøvd det meste for å gå ned i vekt. Derfor ønsker jeg å søke om å få utført gastric bypass med støtte fra det offentlige. Vet du hvor og hvordan jeg kan gjøre det?

De siste årene har det skrevet mye om hvordan man best går ned i vekt. Noen har anbefalt å være varsom med karbohydrater (sukker, brød, pasta og kornprodukter) mens det tradisjonelle synet har vært at man bør være unngå fettrike matvarer (for eksempel meieriprodukter). Alle er enige om at det lønner seg å være fysisk aktiv i hverdagen.

Tenåringsjenter med lav sosial status er i større fare for å bli overvektige.

Overvekt i ungdommen øker faren for alvorlige sykdommer i voksen alder.

Tobias tilbrakte mye tid på dataen. Ved fysisk aktivitet ble han raskt tungpustet.

Spørsmål: Kan man gjøre en mage større hvis den blitt for liten etter en slankeoperasjon?

Flere og flere nordmenn er overvektige. Om 20 år kan vi være på fedmehøyde med USA.

Mye tyder på at redusert mengde med søvn kan være assosiert med overvekt både blant barn og voksne. Studier gjort ved Universitetet i Warwick har funnet at søvnmangel er forbundet med nesten doblet risiko for overvekt.

Stadig flere sliter med sykdommer som følge av en usunn livsstil med for høyt energiinntak og for lite fysisk aktivitet.

Stadig flere mennesker sliter med overvekt. En stor studie viser nå at det vektreduserende medikamentet Xenical både reduserer vekten og bedrer alvorlige følgetilstander av overvekt som diabetes, høyt blodtrykk og for mye kolesterol i blodet.

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg