Tryggere og bedre trening

Trening gir deg fysisk og psykisk overskudd. Jevnlig mosjon er vanligvis også den beste medisinen når man er kronisk syk.

Mange mennesker mister motet fordi treningen er ulystbetont. Årsaken er ofte at man trener for hardt. Hjertet dundrer i vei, og man hiver etter pusten. Og gir opp etter noen ganger....

Hvis du lar pulsen bestemme tempoen, vil du oppleve at treningen kan være både behagelig og effektiv. Det kan også redusere risikoen for farlige komlikasjoner.

En pulsklokke er et godt hjelpemiddel. Den måler pulsen (hjertefrekvensen) din nøyaktig. Klokka kan si ifra når du trener for hardt og når du kan ta i litt ekstra. Pulsklokker er små datamaskiner som tilpasser treningsøkten til dine personlige forutsetninger. Den hjelper deg til å variere treningen slik at du oppnår bedre resultater. Like viktig er at du unngår overtrening.

Resultater kommer ikke over natten. Å nå dine mål krever jevn innsats over tid, og motivasjon til å fortsette er viktig. Pulsklokken registrerer din framgang. Det kan stimulere treningslysten.

Pulsklokker selges i de fleste sportsforretninger og koster fra cirka 550 kroner. De er kjærkomne gaver både for dem som trenger litt oppmuntring for å komme igang og for de som allerede er ivrige utøvere.

Vennlig hilsen

{mosimage}


Christian Anker, redaktør