Det er en alminnelig oppfatning at bruk av bh i noen grad kan hindre at brystene synker etter barnefødsler, amming og aldring og kanskje forebygger vonde skuldre og nakke.

Franske forskere er nå i tvil om dette er riktig. Ifølge professor i idrettsmedisin Jean-Denis Rouillonen viser foreløpige resultater fra en studie at bruk av bh kanskje har motsatt virkning. 330 kviner i alderen 18 til 35 år har deltatt i studien. I løpet av de 15 årene som den har pågått har brystene sunket mer blant kvinnene som bruker bh enn hos dem som ikke gjør det. Professoren mener det kan skyldes at det blir utviklet mindre støttende bindevev i brystene hvis de ikke blir utsatt for tyngdekraften. Det ble ikke funnet holdepunkter for at bruk av bh-er begrenser skulder- eller nakkeplager.

Fra andre undersøkelser vet man at de viktigste årsakene til at brystvevet strekkes er røyking, perioder med stor variasjon i kroppsvekten, antall svangerskap og alder. Studier tyder på at amming ikke varig svekker brystvevet utover de normale endringene som et svangerskap forårsaker.