Nytt middel mot migrene

Mennesker med migrene har nå fått en ny behandlingsmulighet. Produktet heter Imigran Radis og løser seg opp fem ganger hurtigere enn en vanlig Imigrantablett. I en nylig gjennomført undersøkelse ble to av tre av alle deltakerne kvitt symptomene innen to timer.

Av dem som gjennomførte hele undersøkelsen hadde tre av fire så raskt effekt. Noen merket bedring etter bare 17 minutter. Den raske virkningen øker også sannsynligheten for effekt.

Det er flere teorier om hva som skjer når man har et migreneanfall. En av disse er at blodårer i hjernen først trekker seg sammen. Det kan forklare hvorfor noen merker forbigående nedsatt kraft eller følelse i deler av kroppen. Hodepinen skyldes at blodårene deretter utvider seg og forårsaker en bankende smerte. Imigran Radis og beslektede midler virker ved å motvirke at utvidelsen av årene. De nedsetter også aktiviteten i enkelte smertefibre som er av betydning ved migrene.

Et migreneanfall er som regel ledsaget av kvalme. Det forsinker virkningen av de fleste medisiner. Imigran Radis er et unntak. Måten tabletten løser seg opp på, gjør at effekten ikke svekkes vesentlig hvis man er kvalm.