Allergi

  • Årsak
  • Behandling
  • Hva du kan gjøre selv
  • Pollenvarsel
  • Undersøkelser hos legen
  • Ny forskning

Hvordan beskytter du barnet ditt mot helseskadelige kjemikalier i hverdagen?

Helårsallergi

Helårsallergi utløses av allergener som er til stede hele tiden. Vanligste årsaker er husstøvmidd og dyr.

Allergi er ikke en sykdom, men en måte å reagere på. Ved allergi reagerer kroppen unormalt på stoffer som finnes i miljøet rundt oss. Overfølsomheten skyldes forandringer i kroppens immunforsvar.

Er grilling farlig for personer med astma og allergi?

Epler er den frukten som hyppigst gir allergi.

Hva betyr pollenvarselet for meg?

Pollenvarselet blir laget på grunnlag av værmelding, pollentellinger pr. dag og tidligere erfaringer. De ulike pollentyper har en spredning som betegnes "Beskjedent, moderat eller rikelig". Pollenspredningen gir et signal om hvor mye pollen det er i luften, og dermed om hvor mange forhåndsregler den enkelte må ta. Det er viktig å planlegge riktig medisinering i samarbeid med din lege. Du vil etterhvert lære hvilken pollentetthet som gir deg ulike plager.

Hva bør jeg være oppmerksom på dersom jeg reagerer på gresspollen?

Hvis du eller noen i din familie er allergisk mot gresspollen, kan sommeren by på enkelte problemer. Gresspollensesongen starter nemlig rundt første halvdel av juni og varer et godt stykke ut i august måned. Er du allergisk mot gress bør du

Som astmatiker eller allergiker er det mye man bør passe på. Dette gjelder også når man skal på ferie. Her er noen reisetips.

Media bugner over av ”smarte” kostholdstips og dietter, og mange lar seg friste til å legge om kostholdet til familien. Ofte kuttes gjerne enkelte matvarer som melk, mel og egg ut av kostholdet, i den tro at det er sunt, kan forhindre overvekt, eller beskytte mot allergi. Men å fjerne matvarer fra dietten uten først å rådføre seg med lege, kan være svært skadelig for barn.

Mange allergikere får flere plager i julen. Hvordan kan de unngås?

NAAFs daglige pollenvarsling for 2011 har startet.

Spørsmål: Jeg har en vennskapelig diskusjon med min svigerdatter. Vi vil gjerne vite om man bør snu dynen når man rer opp for å forebygge midd i sengen?

Underkategorier

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg