Barnepsykiatri

  • Angst
  • Depresjon
  • ADHD
  • Familieproblemer
  • Søvnproblemer
  • Psykisk utviklingshemning

13 år gamle Robert syntes at han var for lav i forhold til de andre guttene i klassen.

Enkelte personer som mobber gjør det fordi de selv ikke har det godt.

Et svensk forskningsprosjekt har hatt meget gode resultater med dans som terapiform for hyperaktive og ukonsentrerte gutter med ADHD. Guttene ble roligere og bedre til å leke med jevnaldrende.

De viktigste kjennetegnene ved ADHD.

Spørsmål: Jeg er en 14 år gammel jente som nesten ikke har venner fordi jeg ikke tør snakke med andre mennesker. Det går helt fint å snakke med en person alene, men blir vi mer enn 2-3 tør jeg ikke si noe. Jeg bare står der liksom og føler meg uønsket og stygg. Skolen skulker jeg ganske ofte fordi jeg ikke tør å møte de andre eller gå inn i klasserommet. Bussen tør jeg heller ikke å ta, men jeg vet ikke hvorfor og kommer alltid for sent på skolen. Egentlig tør jeg ingenting. Når folk sier ”hei” til meg, klarer jeg ikke å si ”hei” tilbake. Jeg bare går min vei. Når jeg ser noen er lei seg, klarer jeg ikke gå bort og trøste dem eller spørre hva som er galt. Dette får meg til og virke frekk og dum, så ingen vil egentlig bli venn med meg. Har jeg sosial angst, og hva skal jeg gjøre med det?

Spørsmål: Har du noen råd til oss om hvordan vi kan lære vår psykisk utviklingshemmete gutt hvordan han skal forholde seg til jenter? Han har kommet i puberteten og naturlig nok begynt å interessere seg for sånt. Vi ønsker ikke å gjøre ham skamfull over egen seksualitet, men han må jo lære hva som passer seg i ulike situasjoner.

Cirka fem prosent av alle barn og ungdommer i skolepliktig alder har ADHD. Det vil si ett barn i hver skoleklasse.

Selv om mange millioner barn og unge verden over bruker medisiner som Ritalin mot ADHD, har man ikke visst nøyaktig hvor i hjernen medisinen virker. Før nå.

Barnet er over fire år, men gjør fremdeles i buksen.

Tiril hadde problemer med å takle sin fem år gamle sønn.

Selvskading er en tabubelagt lidelse og innebærer å påføre seg selv en skade for å gi utløp for indre smerte og uro. Ofte ligger det store barndomstraumer til grunn for selvskadingen; pasienter har gjerne opplevd atskillelse, omsorgssvikt, smertefull medisinsk behandling, misbruk eller mishandling.

Ikke hysj på barna når de snakker høyt til seg selv. Oppmuntre dem heller!

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg