Barnesykdommer

  • Normal utvikling
  • Vekstforstyrrelser
  • Sykdommer
  • Hos legen
  • Vaksiner
  • Forskning

Et rødt øye med sekret er ofte infisert med en bakterie eller et virus. Infeksjonen går som regel over av seg selv etter hvert uten behandling.

Det er ikke nok å kle barna slik vi kler oss selv når gradestokken kryper under minus 10 grader.

Allerede i tre års alderen begynner barn å få sin egen sterke vilje – også når det gjelder mat. Hvordan får man kresne barn til å spise sunt?

Det florerer av påstander om babyers ve og vel i bøker, på nettet og ikke minst i barselgrupper. Men hva er sant? Her ser vi raskt på 9 av de vanligste mytene.

I går så jeg en stripe rødt blod i avføringen til barnet mitt. Hva kan det være?

En av de vanligste årsakene til blodspor i avføringen til barn er at de har rifter eller sprekker i endetarmsåpningen. Ofte henger det sammen med at de har hatt en periode med hard avføring. Stor og hard avføring kan lage slike rifter. Av og til kan barn også få slike rifter dersom man gir barnet et klyster. Barn som har en rift i endetarmsåpningen vil vanligvis klage over smerter når de er på do, eller vegre seg mot å sitte på potte eller do. Slike sprekker kan ha vanskelig for å gro igjen av seg selv. Potteskrekk eller dovegring p.g.a. smerter gjør gjerne situasjonen verre ved at barnet får forstoppelse med hard avføring som kan rive opp igjen en slik sprekk. I slike tilfelle kan det være nødvendig å bruke spesielle avføringsmidler som er egnet for barn, og det kan være nødvendig med lokalbehandling med salve eller stikkpille i endetarmen.

Kan barnet gå i barnehagen med kikhoste, vannkopper, brennkopper, skarlagensfeber, meslinger, kusma, røde hunder eller hånd-fot-munnsyke?

Spørsmål: Jeg sliter en del med vonde muskler og ledd og er avhengig av å ta medisiner mot dette når det er som verst. Problemet er at jeg strever veldig med å svelge piller. Jeg klarer på en måte ikke å slappe av, og det snører seg i halsen. Har du noen tips til meg?

Barnet mitt har hatt snørring i lang tid.

Den hyppigste årsaken til snørr er vanlig forkjølelse. Snørret bruker da gjerne til å begynne med å være vannklar, men kan ofte etterhvert tykne til og bli grågul, gul eller grønn. En slik reaksjon på forkjølelse skal vanligvis være over i løpet av 1-2 uker.

Kan barnet gå i barnehage hvis det har feber, hoster eller har vondt i halsen?

Torhilds tre år gamle gutt Sondre hadde vært hos meg tidligere i uken på grunn av et utslett på kinnet. Han hadde eksem i det samme området, og Torhild hadde forsøkt å smøre på hydrokortison salve for å dempe utslettet. Det hadde hjulpet et par dager. Deretter hadde utslettet blitt stadig verre.

NS er en medfødt tilstand som hindrer både fysisk og psykisk utvikling.

Jeg har inntrykk av at barnet mitt har vondt når det skal bæsje. Hva kan det være?

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg