Barnesykdommer

  • Normal utvikling
  • Vekstforstyrrelser
  • Sykdommer
  • Hos legen
  • Vaksiner
  • Forskning

Spørsmål: Jeg er reserveonkel til en gutt på nesten tre år. Når han er sammen med moren sin vil han bare spise kjeks, yoghurt, banan og drikke en fruktjuice for barn. Vanlig middagsmat avviser han.

Spørsmål: Jeg sliter en del med vonde muskler og ledd og er avhengig av å ta medisiner mot dette når det er som verst. Problemet er at jeg strever veldig med å svelge piller. Jeg klarer på en måte ikke å slappe av, og det snører seg i halsen. Har du noen tips til meg?

Thomas kom sammen med moren sin.

Spørsmål: I vinterferien ble fireåringen min syk og i forbindelse med en sjekk hos legen ble det oppdaget en bilyd på hjertet.

Et rødt øye med sekret er ofte infisert med en bakterie eller et virus. Infeksjonen går som regel over av seg selv etter hvert uten behandling.

Vår familie får lus hver høst! Hva er det med oss?

Noen foreldre velger å ta hull i ørene på sine barn ved en veldig tidlig alder. Spesielt ser vi at dette er vanlig i en del andre kulturer, for eksempel har indiske og Sør-Amerikanske jentebabyer ofte hull både i ørene og i nesen.

Beate var fjorten år og kom sammen med moren. Det var en litt trykket stemning mellom de to. Moren sa forsiktig at det var Beate de kom for i dag. Hun spurte datteren om hun ville forklare det selv. Beate ristet på hodet.

Spørsmål: Mitt barnebarn på 13 år lurer på hvor høy han blir, og når han skal begynne å vokse. Tidligere var han like høy som sine jevnaldrende, men de har nå vokst i fra han. Foreløpig har han ikke kommet i puberteten, så vidt jeg forstår.

Spørsmål: En venninne av meg er 20. uker gravid. Hun ble fortalt av legen da hun var til ultralyd at babyens ben ikke vokser som de skal. Legen sa at barnet kanskje har akondroplasi, og at de skulle gjøre noen flere undersøkelser. Jeg ønsker informasjon om denne sykdommen.

Gulping er et velkjent fenomen for de aller fleste som har vært borti babyer på et eller annet tidspunkt, og litt gulping er helt normalt.

Spørsmål: Mitt første barnebarn er nå 16 måneder. Han er helt fornøyd med bare å sitte på gulvet med lekene sine og prøver ikke å gå.

Å ta temperaturen under armen er ikke en sikker måte å måle feberen på.

Spørsmål: Gutten vår på snart fem år snorker som en voksen mann. Er det noe vi bør gjøre noe med? Vil han vokse det av seg?

Det er ikke nok å kle barna slik vi kler oss selv når gradestokken kryper under minus 10 grader.

Mange foreldre bekymrer seg for om barnets språkutvikling er ”i rute”. Det er viktig å huske på at alle barn utvikler seg individuelt og at utviklingen går i rykk og napp, men her er noen retningslinjer å forholde seg til.

Sengevæting kan være svært problematisk, både for barnet og for foreldrene. Oppvåkninger om nettene, skamfølelse og frustrasjon er noen av følgende. Her er fem tips til hva dere kan gjøre.

Alle kan få lus, uavhengig av alder og hårtype. Barn er mest utsatt, og særlig jenter mellom seks og ti år. Jenter i denne aldersgruppen går gjerne nærmere hverandre enn hva gutter gjør, og håret deres er ofte i kontakt.

Selv om barn ikke drikker kaffe, viser en undersøkelse fra USA at de kan få i seg store mengder koffein gjennom leskedrikker.

NS er en medfødt tilstand som hindrer både fysisk og psykisk utvikling.

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg