Familie

  • Samlivsproblemer
  • Barneoppdragelse
  • Seksuelle overgrep
  • Trygderettigheter

Gi det negative lite oppmerksomhet og forsøk i stedet å fokusere på de positive egenskapene til partneren din og de gode opplevelsene i forholdet, og opplev at tilknytningen til partneren din blir sterkere og kjærligere.

Det har vært antatt at ca. 16% av den norske befolkning har vært utsatt for seksuelle overgrep før fyllte 18 år. Det er et tall man har kommet frem til gjennom en spørreundersøkelse som ble gjort på midten av 80-tallet. Problemet med denne undersøkelsen er at den ikke skiller mellom de som har vært utsatt for 1 enkeltstående blotting og de barna som har vært utsatt for samleier med faren sin i 5-6 år. De fleste synes naturlig nok at det er stor forskjell mellom slike hendelser.

I en hektisk hverdag med jobb, skole, barnehage, husarbeid, middagslaging og tidsklemme, er det fort gjort å miste temperamentet selv over de minste bagateller.

Hjemmet ditt må ikke være prikkfritt hele tiden, du må ikke yte 110 % på jobben hele tiden, du må ikke stille opp på alle vennesammenkomster og du må ikke bake kake til hver eneste dugnad, bursdag og håndballkamp. Senk kravene og fokuser på det du faktisk må gjøre. Alt annet tåler å vente litt.

Ettersom barnet ditt vokser til, må din tilnærming til henne eller ham justeres. Metodene som du har brukt til nå vil med stor sannsynlighet ikke lenger fungere, og tenåringen vil antakeligvis bare fnyse av tenkekroken som tidligere har gjort susen.

Hormon avgjør hvor god mor du blir.

Hva er forskjellen mellom incest og seksuelle overgrep?

Å definere incest og seksuelle overgrep kan være vanskelig, men kan også være enkelt. Fra gammelt av har incest vært definert som blodskam, dvs. seksuell omgang mellom foreldre og barn eller mellom søsken.

Noen barn er like hektet på dataspill som gamblere er på kortspill. Spillingen går utover både skolegang og sosiale relasjoner.

Sigrun var bekymret for datteren med multippel sklerose.

Familievern er navnet på en bestemt type tjeneste som nå finansieres og drives av Staten med basis i Lov om familievern, vedtatt av Stortinget.

Spørsmål: Vi mistet det eldste barnet vårt i en ulykke for et halvt år siden. Våre to gjenlevende barn, mannen min og jeg var knust og i dyp sorg. Alle gråt, og vi hadde et godt samhold. Nå føler jeg at vi har mistet det. Vi snakker ikke så mye med hverandre lenger. Alle er triste. Ingen har energi til å ha det hyggelig. Huset vår har blitt et tomt og gledesløst sted å være. Barna våre er blitt stille og innesluttede, og mannen min og jeg har sklidd helt fra hverandre og prater lite. Han rømmer huset så ofte han kan og trener mer enn før. Det reagerer jeg på, for jeg synes at han burde være hjemme med oss andre. Dessuten sier han at jeg bør begynne å jobbe igjen, fordi han mener jeg har altfor mye tid til å tenke på barnet som vi mistet! Det synes jeg er hjerterått av ham å si. Jeg føler at situasjonen er helt fastlåst og ønsker noen råd.

Det var alltid Tore som tok seg fri når datteren med Down syndrom ble syk.

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg