Diverse

Hvordan bruker jeg Helsenett?

Her er en kort oversikt over de ulike delene av Helsenett. Du vil finne mer informasjon om hvordan du stiller spørsmål og bruker møteplassen i andre artikler.


Helt øverst til høyre på sidene finner du innloggingsmulighet dersom du har registrert deg som medlem. Hvis du krysser av for "Husk meg" etter å ha skrevet inn brukernavn og passord, vil passordet automatisk komme opp neste gang du skriver inn brukernavnet ditt for å logge deg inn. Husk å ikke krysse av for dette valget dersom du sitter på en offentlig maskin, f.eks. på internettkafé eller biblioteket.

På hovedmenyen øverst på sidene finner du fanen ”Forside” ytterst til venstre. Denne linken tar deg alltid tilbake til Helsenetts hovedside.

Bibliotek og ordbok

Under fanen ”Bibliotek” i hovedmenyen øverst på sidene finner du alle våre artikler, kurs og samtaler sortert alfabetisk. I parentesen bak artikkeltittel er det oppgitt hvilket tema artikkelen hører til.

I fanen ”Ordbok” kan du slå opp ord du lurer på betydningen av. Her kan du søke etter ordet du ønsker å finne en forklaring på i en egen søkemotor. Du kan også skrive et forslag til et nytt begrep i ordboken. Klikk på lenken ”Legg til nytt begrep”. Lenken finner du til høyre for det øverste alfabetfeltet. Skriv inn ordet du ønsker å forklare (term) og selve betydningen av ordet under (definition). Når du er ferdig, lagrer du ved å klikke på knappen med diskettikon.

Temasider

Dersom du er interessert i helseartikler innen et bestemt tema, kan du bruke rullegardinmenyen. Velg temaet i listen, og du blir tatt med til en side hvor alle de siste artiklene skrevet om dette temaet vises. Ønsker du å se alle artikler skrevet om temaet alfabetisk, kan du velge fanen ”Alfabetisk” som befinner seg like over artikkelboksene.

På artikkelsidene

Når du har klikket deg inn på en artikkel, får du flere valg. Like over artikkelens overskrift finner du en rad med faner. Disse kan du klikke på for å finne mer informasjon om temaet du leser om.

Alfabetisk - her finner du en liste over alle artiklene på Helsenett som hører til under samme tema som artikkelen du leser.

Spør oss – her finner du spørsmål og svar fra tjenesten ”Spør oss” som vedrører samme tema som artikkelen du leser.

Under selve artikkelen finner du et skjema hvor du kan skrive en kommentar, eller dele en erfaring om temaet artikkelen tar opp. Dersom du er registrert og innlogget vil kommentaren undertegnes med ditt brukernavn. Hvis ikke, vil kommentaren stå skrevet av "Gjest".

Kommentarfeltet er ikke beregnet for medisinske spørsmål som du ønsker besvart av helsepersonell. Slike spørsmål må du stille i forumet ”Spør oss”.

Hvordan søker jeg i artikler på Helsenett?

Søkemotoren finne du øverst i høyre hjørne på skjermbildet. Skriv inn søkeordet eller søkefrasen din og klikk på knappen ”Søk”.


Får du mange resultater, kan det være lurt å presisere søket ditt. Over søkeresultatene kan du prikke av om du ønsker å søke på ”alle ordene” (finne artikler som inneholder begge ordene) eller ”dette uttrykket” (finne artikler som inneholder det nøyaktige uttrykket, med ordene i den nøyaktige rekkefølgen etter hverandre).

Du kan også lete etter artikler under knappen ”Bibliotek” i den horisontale menyen. Her er artiklene sortert alfabetisk etter titlene.

Husker du ikke artikkelens tittel, vil søkemotoren være det enkleste og kjappeste redskapet i jakten på artikkelen du leter etter.

Hvordan tipser jeg en venn om en artikkel?

Har du lest en artikkel på Helsenett du gjerne ønsker å dele med andre? Til høyre for tittelen finner du lenken ”Tips en venn”. Klikk på setningen og et vindu vil åpne seg.


Her fyller du inn mottakers e-postadresse, ditt navn og e-postadresse. Legg også til et meldingsemne hvis du ønsker det. Klikk ”Send e-post”, og din venn vil få tilsendt en lenke til den aktuelle Helsenett-artikkelen.
Hvordan tar jeg kontakt med Helsenett?

For å stille et spørsmål angående helse eller medisin, gå til ”Spør oss”. 


Øverst til høyre i skjermbildet finnes også en lenke som heter ”Send oss din mening”. Klikk på denne og gi oss din tilbakemelding.

Ellers kan du sende oss mail/vanlig post på:

E-post: kontakt@helsenett.no

Postadresse:
Helsenett AS
P.T. Mallingsvei 40d
0296 Oslo

Hvordan kommenterer jeg en artikkel?

Når du har klikket deg inn på en artikkel vil du nederst på siden kunne skrive inn en kommentar.


Skriv inn din e-postadresse dersom du ønsker å bli varslet ved nye kommentarer. Skriv inn overskriften på kommentaren din. Den bør helst være en konklusjon av meningsinnholdet i artikkelen din, slik at det er enkelt for andre som leser kommentarene å forstå hva den handler om. Ønsker du for eksempel å skrive en positiv kommentar om dine erfaringer til en artikkel om sterilisering, kan en overskrift godt være ”Fornøyd med sterilisering”. Er du ikke fornøyd kan overskriften være ”Angrer på sterilisering”.

Skriv inn selve kommentaren din og klikk på ”Legg til kommentar”. Dersom du ikke er deltaker av Helsenett eller ikke har logget deg inn, må du også taste inn noen bokstaver som sikkerhetssjekk, før du kan legge til din kommentar. Gjenta bokstavene i bildet og klikk ”Legg til kommentar”.

Stille spørsmål

Hvordan stiller jeg et medisinsk spørsmål?

Hos Helsenett.no kan du stille spørsmål til lege, sykepleier, farmasøyter eller annet helsepersonell.


Du behøver ikke være medlem for å få svar på dine spørsmål, men vi prioriterer spørsmål fra medlemmene. Hvis du er medlem og har angitt en gyldig e-postadresse, vil du også få beskjed så snart et svar foreligger.

Vi har dessverre ikke mulighet til å besvare alle spørsmålene. Denne tjenesten er gratis og blir utført på fritiden til legene, sykepleierne og farmasøytene som deltar. Svartiden kan variere, men vi forsøker å svare deg så raskt vi kan.

Helsenett innholder i tillegg flere tusen artikler. Derfor er det gode muligheter for at du finner svar på det du lurer på ved å benytte vår søkemotor.

Slik stiller du et spørsmål

Først klikker på fanen merket "Spør oss" i menyvalget øverst på siden. Du kommer da til en side med ulike forumgrupper. Velg den gruppen du mener passer best for ditt spørsmål.

Du ser da en liste med tidligere spørsmål. Like over denne listen kan du klikke på valget "Skriv nytt innlegg".

Fyll deretter inn tittelen på innlegget. Vi setter pris på at du ikke bruker store bokstaver i tittelen. Skriv deretter spørsmålet i skrivefeltet under, og skriv inn tallkoden. Når du er ferdig, trykker du på knappen under merket "Lagre".

MERK:

Vi anbefaler at du ikke oppgir informasjon i innleggene som gjør det mulig å identifisere deg eller andre personer. Dette er ekstra viktig hvis opplysningene du oppgir er av personlig karakter som du eller andre ikke ønsker skal bli allment kjent.
Hvordan og hvor stiller jeg spørsmål?

Medisinske spørsmål stiller du i tjenesten du kommer til ved å klikke på fanen "Spør oss" øverst i menyvalget. Les "Hvordan stiller jeg et medisinsk spørsmål?" her på Hjelp-siden for nærmere informasjon om hvordan du går fram.


Hvis du har spørsmål om hvordan tjenesten virker, kan du enten kikke på svarene du finner her på Hjelp-siden, eller du kan sende inn spørsmålene til kontakt@helsenett.no. Vi har dessverre ikke anledning til å besvare medisinske spørsmål ved henvendelser på denne e-postadressen. Slike spørsmål må du eventuelt stille i tjenesten "Spør oss".

Dersom du ønsker å stille spørsmål til andre deltakere av Helsenetts nettsamfunn, kan du gjøre dette ved å klikke på fanen ”Deltakere” i menyvalget øverst til høyre på sidene. Når du har funnet en deltaker du ønsker å sende melding til, kan du klikke på lenken "Send melding" ved siden av vedkommendes profilbilde.

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg