Urtikaria er en reaksjon med hevelse i underhuden. I akutte tilfeller kan den være forårsaket av allergi og disse reaksjonene går som regel over i løpet av timer eller dager.

Når tilstanden varer i mer enn 6 uker kaller vi den kronisk urtikaria. I slike tilfeller er det sjelden allergi som er årsaken. Hevelsen kan da skyldes en «ubalanse» i immunforsvaret som gjør at mange forskjellige aktive stoffer frigjøres fra celler i huden. Disse reaksjonene er selvforsterkende, og kan sogar rettes mot pasienten selv (kalles autoimmun reaksjon).

Infeksjoner, medisiner og fødemidler kan eksempelvis utløse en slik ubalanse. Når først «ubalansen» er i kroppen kan en begynne å reagere på vanlige fysiske stimuli som kulde, varme, trykk osv, med samme type hevelse i huden. Årsaken finner man vanligvis ikke i mer enn 20% av tilfellene.

Hvilke plager gir urtikaria ?
Kløe og små røde eller bleke vabler (forhøyninger) i huden. Disse kan sitte hvor som helst og flytter seg rundt på kroppen i løpet av noen timer. Vablene etterlater ingen arr fordi overhuden er helt normal. Av og til er hevelsen rundt øyne og munn. Tungen kan hovne opp og svelget kan føles tett. Dette er sjeldent farlig.

Dersom det oppstår pustevansker bør lege raskt tilkalles, slik at adrenalin kan tilføres gjennom sprøyte, eller pustes inn via spray.

Hvordan er behandlingen ?
* ANTIHISTAMIN tabletter/mixtur. (F.eks. Teldanex, Clarityn, Zyrtec). Disse har vanligvis god effekt.

Det finnes flere typer av disse tablettene, og av og til må en prøve flere sorter før en finner den rette. Enkelte antihistaminer gir tretthet som bivirkning. Dette kan være en fordel ved sterk kløe om natten.

ANTISTOFFER Når vanlige antihistaminer ikke har effekt kan et nytt middel (Xolair) være til meget god hjelp. Det inneholder antistoffer som nøytraliserer og binder seg til kløeutløsende mekanismer i kroppen.

* LYSBEHANDLING med UVB i 3-4 uker kan være effektivt hos mange pasienter.

* KORTIKOSTEROIDER («kortison») brukes ved kraftige symptomer der antihistaminer ikke har tilstrekkelig effekt. Dette er medisiner som kan gi bivirkninger ved langvarig bruk. Derfor brukes medisinen kun i korte perioder. Følg nøye legens dosering.

Hvordan utvikler sykdommen seg ?
Kronisk urtiaria går oftest over av seg selv etter måneder eller år. Utredning hos spesialist gjøres for å utelukke underliggende sykdom. En slik utredning vil utelukke alvorlig sykdom. Det vil da være lettere å avfinne seg med en viss grad av symptomer til sykdommen brenner ut av seg selv.

Gjengitt med tilattelse av Hudpedagogisk senter , Rikshospitalet

32 Kommentarer

# Guest 29-02-2016 15:24
hei. etter sommeren merket jeg at ansiktet mitt fikk et rødt sommerfugl utslett og blodårene i ansiktet mitt ble synelige og huden vablete. gikk til hudlege mens han kun konstaterte at dette ikke var rosacea. det var utrolig sjenerende, så gikk til ny lege for laserbehandlig av ansiktet, dette hjalp en hel del for det røde utslettet der. 3 mnd etter dette merket jeg klumper øverst på brystkassen. det var ikke kviser fant jeg ut av, og etter en stund som jeg har lest om dette er vel min konklusjon at dette muligens en form for elveblest... har hatt det i 3 mnd nå på samme plass, og finner ingen utløsende faktor. tar nå antihistaminer men har ikke oppnådd god effekt av dette føler jeg. kan dette være noe annet? mann 35
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 02-02-2016 09:59
Har hatt elveblest i et halvt år nå og begynner å bli rimelig lei. Men heldigvis så har jeg ikke de største utbruddene og hovedsakelig så kommer utbruddene på begge armer, noen ganger rundt knærne/magen. Heldigvis så responderer kroppen på antihistaminer så jeg har ingen plager med kløe, det er psykisk jeg sliter mest når det gjelder elveblesten.
Jeg fikk barn for 7 mnd siden og ca 7-8 uker etter fødsel startet utbruddene, og de har vart siden. Det hører med at jeg er allergiker mot pollen og kryssreagerer mot steinfruktet og nøtter. Under svangerskapet var jeg ikke plaget på noen vis så hudlegen mente at "kroppen tok igjen " allergien i form av elveblest i etterkant av svangerskapet. Ellers så kan det være at det er hormonene som er på styr og den nye livssituasjonen med en liten én med våkenetter som gjør at kroppen er i ubalanse. Begynner å bli lei uansett hva det skylles, synd at det ødelegger noe av tiden i fødselspermisjo n med den lille :(
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 04-04-2014 18:51
Jeg har slitt med kronisk elveblest i 10 år! Jeg har prøvd alt, vært hos hudlegen,hårana lyse, lavkarbo, candida diett, blodanalyse, sopp kur, blodanalyse, har også tatt intoleranse test, var veldig mye mat jeg ikke tålte, kuttet ut alt den maten i over 2 år uten å merke noen forbedring! Har prøvd å kutte ut alt av parfyme og kjemiske produkter.har 3 faste utbrudd hver dag til faste kl slett. Eneste jeg vet sikkert er at elveblesten blir verre med trening, varme og stress. Jeg trenger sårt hjelp, savner å leve et normalt liv, gjøre ting uten å begymre seg for elveblesten. Og blir oppgitt over hvor lite leger bryr seg. Noen som har noen gode tips jeg ikke har prøvd? Klarer snart ikke å leve med denne sykdommen mer.
Svar | Svar med sitat | Siter
# melines 09-03-2011 23:35
Hei. Etter å ha hatt kløende utslett i ca 2 mnd, ble jeg sendt til hudlege som konstanterte elveblest. Treig som vanlig ventet jeg med å få det sjekket, men da jeg oppdaget at broren min, svigerinnen min og datteren min på snart to år hadde samme type utslett, bestilte jeg legetime med det samme fordi jeg trodde det var noe smittsomt. bror og svigerinne har hatt utslett lenger enn meg, mens datteren min har fått utslett i løpet av siste uken. Etter at jeg fikk diagnosen har jeg lest en del om elveblest på nett, og alt stemmer i forhold til hvordan utslettene er, men jeg kan ikke fatte og begripe hvordan vi kan være fire personer med elveblest. Vi bor ikke under samme tak, men vi sees som regel i helgene. For min egen del klarer jeg å holde kløen noen lunde i sjakk med allergimedisin og eurax, men jeg er bekymret for datteren min dersom hun skal få like mye utslett som jeg har. Det startet med kløe og enkelte vabler her og der, men har nå utviklet seg til å dekke områder på overkroppen, og nye utslett kommer daglig.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Chriz 13-02-2011 10:34
Når jeg tenker meg om så gikk jeg igjennom en 6 måneders Roacutan kur for kviser på ryggen for snart 2 år siden, omtrent da jeg hadde mitt siste elveblest utbrudd. Kan dette ha noen sammenheng? Er det mulig at Roacutan kuren kan ha hatt en medvirkende årsak til at utbruddene har sluttet?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Chriz 13-02-2011 10:22
Da jeg var ca 20år fikk jeg plutselig et utbrudd av Varme utløsende Elveblest. Begg e underarmene mine ble røde og fulle av små tettsitende vabler. Jeg trodde først jeg hadde spist noe jeg ikke tålte men skjønte etterhvert hva som var den utløsende faktoren. Jeg var veldig glad i å trene og hvergang jeg ble varm dukket elveblesten opp. I starten så klødde det ikke noe særlig men det eskalerte etterhvert. Utbruddene begynte også etterhvert å spre se til andre deler av kroppen som på magen og håndskulderne. Av og til skulle det nesten ikke noe varme til før utbruddet dukket opp, en dusj kunne være nok. Jeg oppsøkte en hudlege som fortalte meg at det var ingen behandling og at jeg bare måtte innfinne meg i det. Nå er jeg 28 og har faktisk ikke hatt noe utbrudd på snart 2 år bortsett fra at jeg merker at det kan prikke og klø litt i huden av og til ved fysiskfostring, men ingen synlige tegn på huden. Er dette noe man vokser av seg? Kan dette forsvinne av seg selv?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 16-02-2009 23:02
Jeg har nå hatt kronisk elveblest i 2,5 år. Jeg fikk dette i sammenheng med en betendelse i ene skulderen. Jeg fikk da forskrevet Voltaren av legen. Etter 2 mnd og en tur til hudlege, ble det konstantert at jeg også hadde hatt kyssesyken som var på vei ut av kroppen da. Dette var nok med på å forsterke elveblesten. Etter mitt elveblest helvete som har vart i 2,5 år har jeg femdeles ikke blitt bedre. Jeg er utredet for det meste, prøvd lysbehandling, og gått på utallige medisiner. Nå merker jeg virkeli de psykiske konsekvensene av sykdommen. Jeg er veldi sliten, jeg sover dårlig, og er generelt mye trist og lei og føler meg sliten. Er nå 30 prosent aktiv sykmeldt, og har nylig vært til homeopat. Jeg er ganske desperat nå og villig til prøve alt. Er veldig glad for at jeg fant denne siden der jeg kan få litt tips og råd.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 10-03-2015 16:30
Hei. Jeg ser det er lenge siden du skrev dette, og jeg vet ikke om du i det hele tatt får med deg det jeg skriver, men jeg lurer på om hvordan det går nå? Går du fortsatt på medisiner? Hvis ja, hvilke, og fungerer de slik at du fungerer i hverdagen? Jeg krysser fingrene for at du har blitt frisk, at jeg blir frisk og at alle andre med samme diagnose blir frisk, for dette er et helvete å leve med.

Jeg velger å skrive under med fullt navn slik at dere som har samme diagnose evt. kan kontakte meg om ønskelig.

Mari Beate Sommerschild
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 15-11-2008 18:38
Hei! Har slitt med elveblest/urtic aria i ca 10 år inntill i våres. Hadde vabler særlig på mage rygg. Ble værre etter trening, og etter bading i saltvann. Fikk endelig ut fingeren..og prøvde med omega 3, kapsler. Den bilige typen fra eldorado. 4 kapsler morgen og kveld i ca 2 måneder gjorde susen. Tror man må ta litt mer enn anbefalt dose. Merket først at vablene gikk bort raskere, for så å nesten forsvinne helt. Kan av og til få en vabbel eller to, men er ihverfall 90% bedre enn jeg var tidligere. Konklusjonen er omega 3 virker(Ihvertfa ll for meg:) ) Det er viktig å ikke gi opp med omega 3 kuren, selvom du ikke merker bedring med en gang. Hva har du å tape? Har noen samme erfaring?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 21-02-2008 03:28
Hei alle sammen. Håper dere alle kommer inn her: http://elveblest.ning.com/ og lager dere en bruker og diskuterer, deler linker m.m. Har selv slitt med dette i flere år og har tilgode og finne et kurant forum e.l som mange av oss er samlet. Vil tro flere med elveblest problemer er innom her i løpet av sin sykdomsperiode og vil tro at med tiden vil vi kanskje klare skape et bra nettverk for oss med masse info samlet på et sted. Om ikke annet for å ikke føle seg alene i helvete... Mvh Gard Svele
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 21-11-2007 00:58
Hei igjen, så bra at det er flere som griper sakene i egne hender og finner ut om kronisk elveblest. Uansett hva andre måtte si og uansett hvor mye man kan bagatellisere noe så ufarlig som et utslett (sammenlignet med kreft, AIDS, ulykker) så finnes det en årsak til hvorfor kroppen og især huden reagerer slik den gjør. All behandling som ikke er årsaksorientert er i mine øyner en annengradsbehan dling og kun en bekjempelse av symptomer. Alle bør gå igjennom alt av helsehistorie og som har med genetisk eller arvebetingede årsaker, infeksjoner, antibiotika, stress, kvikksølv eller andre metaller. I mitt eget tilfelle tror jeg det var lungebetennelse og derpåfølgende behandling med antibiotika i tidlig barndom med oppfølgende vaksinasjoner gjennom mitt 21 år lange liv som har bidratt. Husk at candida, glutenallergi og evt. andre allergier også ofte skyldes noe. Hverken hvete eller melk er for eksempel usunt, men fordi ens immunforsvar allerede er i overberedskap virker disse matvarene og andre stoffer som triggere av immunforsvaret. Så hva er årsaken til at immunforsvaret er i overberedskap? (Dette var bare ment som generell ledetråd for nye lesere av denne tråden) Ang. hårmineralanaly ser og mineralnivåer.. Jo mer jeg leser om dette emnet jo mer komplekst blir det. For eksempel vil en hårmineralanaly se i svært få tilfeller avdekke evt. tungmetallbelas tninger. Grunnen til dette er at disse - f.eks kvikksølv - "foretrekker" andre deler av kroppen og da gjerne spesielt hjerne, hypofyse, skjoldbruskkjer tel, lever eller nyrer. Imidlertidig kan forrykkede og ubalanserte mineralnivåer være tegn til tungmetallbelas tning. I klartekst vil det si at hvis du har alt for mye eller alt for lite av mange mineraler (spesielt kalsium, magnesium, kalium, natrium, sink, kobber) så kan det være indikasjon på at f.eks du har for mye kvikksølv, selv om hårmineralanaly sen påpeker at du har et svært lavt kvikksølvnivå. Høyt kalsium ift. magnesium er noe som taler for kvikksølv i følge Andy Cutler sine teorier (guru på kvikksølvavgift ning og tolkning av hårmineralanaly ser). Det samme kan høyt kalsium mot kalium være og. Når det gjelder kobber så er dette igjen vanskelig å avgjøre ved hjelp av en hårmineralanaly se siden dette ofte kan lagres i lever. (Min test ga meg også høyt kobber i forhold til sink og anbefaling av B6 merkelig nok..) Selv tror jeg at man ikke skal ta hårmineralanaly sen helt bokstavelig. Derfor følger jeg bare rådene fra behandler løselig. Bortsett fra dette følger jeg candida-diett, mineraler, noen vitaminer, fettsyrer og nok av protein. Jeg tror du er på riktig spor med hensyn på amalgam og utslettene dine. Det er den mest årsaksorientert e måten å behandle dette på. Jeg har også lest mange tilfeller hvor hormonelle forandringer blant kvinner har ført til slike utslett. Men kvikksølv er jo kjent for å kunne gjøre alt fra å hemme viktige enzymer til å forandre hormoner :) Når det gjelder amalgamsanering er det viktig at tannlegen du bruker har skikkelig verneutstyr, etc. Dette vet du kanskje fra før av. Og husk at dersom du ikke skulle merke bedring etter sanering av alle amalgamfyllinge ne dine så er dette et tegn på at kvikksølvet som lekket fra munnen til kroppen trenger å bli avgiftet også.. Jeg vil i alle fall råde deg til å følge med på yahoo-nyhetsgru ppene som omhandler "chelation" (kelatering). Har fått gode råd der allerede og har bestilt tannlege for avklaring om tennene mine har noe med den fordømte elveblesten min å gjøre. ..på gjenhør..
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 20-11-2007 13:20
Hei! Til deg med kronisk varme- og treningsurtikar ia... Har du mer kunnskap om næringsmineralp roporsjonene? Hos meg ble det konkludert følgende etter hårmineralanaly sen: Høy proporsjon Sink i forhold til Kobber, lav proporsjon Natrium i forhold til Magnesium, høy proporsjon Kalsium i forhold til Magnesium og mangel på vitamin B6. Jeg begynner å lure på om, hvis jeg tar disse mineraltilskudd ene, jeg kanskje allerede blir betydelig bedre, men at jeg fremdeles må gjøre noe med grunnårsaken til vitamin- og mineralmangelen , dvs. få amalgam ut av kroppen, for å kunne bli helt frisk. Det første urtikariautbrud det hos meg kom noen måneder etter at jeg sluttet å amme, så jeg tror fremdeles på at denne hormonelle forandringen har gjort noe med kroppen min. Men spørsmålet er hva kom først? Vitamin- og mineralmangel, som har skapt en hormonell ubalanse, som på sin tur har forårsaket et svekket immunsystem, som på sin tur har skapt plass for candida og dermed allergi mot dens antigener? I tillegg til metallallergi? Hvis du har mer kunnskap rundt dette med mineralproporsj oner, hører jeg gjerne fra deg.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 19-11-2007 23:15
Hei! Jeg har hatt kronisk elveblest siden februar 2006 - overalt på kroppen, også mye i ansiktet (angi-ødem) og innvendig (hevelse av svelget, med pustepanikk som følge, og til tider på tarmene, hvilket medfører kvalme og diare). Som alle dere andre er jeg like oppgitt over den klassiske medisinen. Beskjeden fra Rikshospitalet ”vente til sykdommen brenner ut av seg selv og ta anti-histaminer for å dempe ned symptomene” kan jeg ikke ta fred med, så jeg har også forsket mye på denne sykdommen på egenhånd. Sommeren 2006 tok jeg en vega-test og en hårmineralanaly se. Vega-testen påviste Candida og intoleranse ovenfor en hel del matvarer. Hårmineralanaly sen påviste generelt mangel på mineraler. På det tidspunktet hadde jeg dog ikke ennå fått diagnosen og var usikker på om jeg kunne stole på resultatene og den foreslåtte, kostbare behandlingen. For noen måneder siden leste jeg om noen som hadde hatt elveblest i 7 år og som ble frisk etter å ha lagt om kostholdet sitt til en lavkarbo-diett. Jeg prøvde ut det og merket stor forbedring bare ved å kutte ut sukker, men symptomene forsvant ikke helt. Etter en ferie under sola, hvor jeg var betydelig mye bedre, kom jeg tilbake til Norge i en periode hvor det regnet mye. Jeg ble plutselig mye dårligere. Derfor begynte jeg å tenke i retning av Candida igjen. Lavkarbo-diett har jeg tro på generelt, men kan ikke kombineres med Candida-diett – fra hvilke matvarer henter man til slutt sin energi? Så jeg går nå på Candida-diett og sykdommen er ikke så aggressiv lengre. Årsaken til Candida-problem et må igjen ligge i noe annet - antageligvis metallallergi, les allergi for amalgamfyllinge r. Jeg skal nå igjennom en amalgamsanering (første utskiftning skjer i begynnelsen av desember) og jeg går derfor på en vitamin- og mineralkur for å styrke immunsystemet for å kunne takle denne prosessen. Bare ved å ta Juice har jeg blitt mye mye bedre! Så jeg ser tydelig at en viktig del av helbredelsen ligger i kosttilskudd. Jeg har blant annet også lavt magnesium i forhold til kalsium. Budskapet mitt til alle dere som sliter med denne forferdelige sykdommen er: •Lytt til din egen kropp og gå tilbake i din egen sykdomshistorie (operasjoner etc.) •Prøv å begrense anti-histaminer for å finne ut av hva kroppen reagerer på. •Fjern alle ”fremmedlegemer ” i kroppen, dvs. skift ut amalgamfyllinge r, unngå hormonpreparate r (prevensjon basert på hormoner) etc. •Spis sunt kosthold og bygg opp kroppen igjen med vitaminer og mineraler. Og ikke gi opp!! Personlig føler jeg ikke at kronisk elveblest er en sykdom i den forstand at den ikke er en funksjonshemnin g for meg i hverdagen. Jeg føler egentlig ikke på kroppens energinivå at jeg er syk og jeg har mer eller mindre kontroll på sykdommen ved å holde meg til Candida-dietten , slik at jeg fremdeles er i full jobb. Man må rett og slett prøve å gjenopprette balansen i kroppen. Dette er selvfølgelig en lang prosess, det å tilegne seg kunnskap og samtidig finne ut hvordan kroppen reagerer. Lykke til!
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 16-11-2007 11:44
Hei igjen, det er meg med den kroniske varme og trenings-elvebl esten igjen.. Jeg driver og forsker intenst på dette om dagen, da jeg ikke orker å leve mer med dette og snarest vil finne en løsning. Samtidig vil jeg ikke legge livet mitt i hendene til legestanden (..selv om det finnes mange dyktige leger som bedriver komplementær medisin..). Etter mitt inntrykk er det en ting som er felles for alle som har elveblest og det er en sub-optimalt fungerende hormonkjertler: skjoldbruskkjer tel, binyrer, hypofyse, hypothalamus, etc. Årsaken til dette kan være mye, men i mitt eget tilfelle så trekkes jeg i retning av mineralenes betydning for riktig hormonutskillel se. Derfor har jeg lyst til å spørre folk om de noen gang har hatt amalgamfyllinge r i tennene eller har merket forandringer etter evt. vaksiner (disse inneholdt kvikksølv bare for noen år tilbake..). Kvikksølv i kroppen kan påvirke svæært mange prosesser i kroppen og hindre alt fra enzymer, hormoner og mineraler i å utføre deres oppgaver. Hudproblemer sies å være et svært vanlig symptom (rødming, utslett, akne, såkalt akrodyni og raynaud's syndrom; kalde og blå hender og føtter) i tillegg til psykiske og nevrologiske forstyrrelser. Hvis noen har lyst på en ny elveblest-ledet råd kan det å få sjekket mineralnivået i hårvev vise seg å avsløre evt. mangler i stoffskiftet. Så ta en hårmineralanaly se, det kan vise seg å være gull verdt. Selv vet jeg at mitt magnesium-nivå er svært lite ift. kalsium, noe som har avgjørende betydning for bla. blodsukker, histaminutsondr ing og andre ting. Så sjekk ut: kvikksølv i tennene, evt. vaksiner, candida og evt. ta en hårmineralanaly se. (Det er mange behandlere som gjør dette, så bare foreta et søk på google.) Hilsen krig-mot-elvebl est_86
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 12-11-2007 12:40
Hei.. jeg har hatt lavt stoffskifte i 8 år, uten å bli frisk med medesiner. De er de samme der en betennelse i skjoldbrukskjær telen som vist nok skal brenne ut, men ingen som vet hvor lang tid det tar. Fikk elveblest for ett år siden, har vært grusomt plaget til tider,får det overalt. har både trykk og ana elveblest. Har prøvdmed kotison tabbeletter å de hjelpte, da ble alt borte men ble nesten enda verre når jeg sluttet med de. Tar alergi tabelleter med kansje en liten virkning, men langt fra god nok. Vet ikke om elveblesten har noe med stoffskiftet å gjøre men de er vel mulig, de er jo en autiomun sykdomm. Kan de ha noe å si? Klem fra ei som snar blir gal..
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 29-10-2007 18:40
... men det ble ikke funnet noe unormalt likevel..... hilsen kløende meg - igjen :)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 28-10-2007 17:01
..bare et tips, sjekk ut om skjoldbruskkjer telfunksjonen deres er normal. Det er påvist store sammenhenger mellom en underaktiv eller ikke-optimal skjoldbruskkjer telfunksjon og urtikaria. Dette er noe man kan få gjort via en vanlig blodprøve (TSH, T3, T4-verdier). For de som kan tysk så er dette forumet right on spot: www.urtikaria.net. Selv skal jeg sjekke skjoldbruskkjer telen min hos lege ved snareste anledning, blir sprøøøø av denne rødminga og kløinga når jeg blir varm. Det forringer livskvaliteten ens enormt i enkelte tilfeller. Samtidig, gidder jeg ikke å knaske piller heller.. JEG SKAL TIL BUNNS I DETTE! Kommer tilbake med full rapport hvis jeg finner nærmere funn.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 25-10-2007 23:30
Du som lurte på om noen har erfaring med graviditet og elvelest... Jeg har... i negativ forstand. Fikk kronisk elveblest i 1991, da jeg var 17 år. Det vedvarte frem til 2002 i mer eller mindre grad, hvor jeg så hadde noen rolige år frem til i fjor da jeg ble gravid. Det ble da altså utløst igjen og jeg sliter fremdeles med utslett, på dårlige dager både morgen og kveld. Og nå er det snart ett år siden lillegutt ble født.Så i mitt tilfelle hjalp det ikke å bli gravid. Ikke ville jeg ta noe tabletter av noe slag pga barnet heller, jeg lurer mange ganger på hvordan jeg overlevde :) Er det noen andre som merker at utslettet blir verre om man er utsatt for en infeksjon som forkjølelse o.l ? Dette har jeg merket meg veldig tydelig. Hilsen kløende meg :)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 30-09-2007 17:44
Har begynt å kutte ut matvarer med hvete i, og problmet er allerede mye mindre nå. Må teste det ut litt mer, men kanskje jeg rett og slett er allergisk mot hvete selv om det ikke slår ut på allergiprøvene? ???
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 28-09-2007 00:21
så at en setning hadde hoppet bort, men jeg skulle skrive at jeg også har prøvd lysbehandling.. .
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 28-09-2007 00:20
Jeg har vel hatt problemer i ca 2 år nå. Sliter med kontakt/trykk/d emografisme uticaria. prøvd både antihistaminer tabeletter og mixtur. Det fungerte ikke i det hele tatt. Tok også , men virkningen forsvant fort etter jeg sluttet. Har ikke prøvd med på kortison enda, men vet ikke om jeg vil det heller. Lært meg å leve med det, men utrolig slitsomt til tider!! Noen som har klart å "vokst" det av seg?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 24-09-2007 06:42
Jeg er vel en av de "utvalgte" som har fått trykk-urtikaria . Både store og små områder på huden som hovner opp og går dypt ned i huden. Det "brenner" og er smertefullt. Er i hovedsak mest plaget fra midjen og ned. Å få det under beina er grusomt - vanskelig å gå normalt da ja.......... Har også hovnet opp på hele armen og håden - fra albue og nedover........ ... - ganske invalidiserende . Bruker Areius tbl hver morgen - tror ikke de virker noe særlig (men vet jo ikke hvordan det hadde vært dersom jeg ikke hadde brukt medisiner...). Primærlegen min er tafatt - noen blodprøver har han jo tatt, men det er liksom alt. Kommer til å be om henvisining til hudlege nå, for dette ER slitsomt. Er i full jobb og har mange barn, men har egentlig mer enn nok med meg selv nå:( Blir litt deprimert når det er snakk om at det må "brenne ut" - får inderlig håpe at det ikke tar altfor mange år iallefall. Noen som er sykemeldt for urtikaria?? Dersom det ikke snart blir bedre, kommer jeg til å be om sykemelding iallefall! Hilsen fortvilet småbarsmor.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 18-09-2007 12:21
Da jeg var midt i 30 årene, i "tidsklemma"; med små barn, 100% leder jobb og et parforhold som ga lite, var jeg svært plaget av elveblest. Alle ferier startet med at jeg ble syk fordi da hadde jeg stresset enormt før jeg kunne ta ferie. Elveblesten var det eneste som fikk meg til å ligge helt rolig og slappe av. Jeg er nå 56 år og ikke plaget.Bank i bordet! Jeg setter grenser for hva jeg kan og ikke kan.Jeg bruker essensielle fettsyrer og har et roligere liv.Ikke gå på akord med deg selv; kroppen sier i fra når "nok er nok"!
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 18-07-2007 01:30
Jeg hadde elveblest på innsiden av lårene for et par år siden. Og har nå fått det igjen. Noen som vet hva det kan komme av?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 17-07-2007 14:07
Hei Alle sammen Flott at jeg fant denne siden. Jeg har slitt med elveblest siden jeg var 13 år. I dag er jeg 30 år. Jeg har samme inntrykket som flere av dere ar leger i Norge har har alt for liten kunnskap om dette emne. Mine plager står stort sett av kløe, mest på armer og bein. Da jeg var mindre fikk jeg fort store vabler men de er ikke så synnlige lenger. Jeg begynte på Zyrtec da jeg fikk konstantrert elveblest, men etter 10 år virket de ikke så bra lenger. Jeg prøvde deretter masse forskjellige medisiner uten hell. VAr hos hudlege men ble tatt veldig lite seriøst og fikk beskjed at jeg kunne forsøke å bli gravid så kunne jeg kanskje bli kvitt det. HAr i mange år nå gått på Kestine og de har fungert ganske bra. Siste åra har jeg hatt minimalt med kløe inntil nylig da jeg ble tvunget til å prøve billig preparater. Har hatt intens kløe i 2 uker. Nå jeg jeg bedt lege skrive ut kestine til meg for å få kontroll igjen på kløen. Det jeg har begynt å tenke litt på et hvordan dette blir den dagen jeg er gravid. KAn jo ikke bruke kestine da. .. Noen som har erfaring med graviditet og elveblest?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 19-06-2007 19:32
Hei! Det var kjempeflott at jeg fant denne siden på nettet. Jeg tror nemlig min datter på 19 år lider av kronisk urtikaria, det hele startet for ca 2,5 mnd siden, hun var på jobb som nattevakt på en bensinstasjon hun jobbet på. Hun kjente plutselig at det begynte å "skje noe" etter at hun hadde spist en Snickers, hun fikk kløe på kroppen, varmefølelse, og utslett, veldig lite først, men utover morgenkvisten ble det verre med hevelser som dukket opp her og der. Lege ble kontaktet, denne mente hun hadde elveblest, og at hun skulle komme tilbake om det ikke ville gi seg. Og det gjorde det ikke, det ble bare verre og verre, tilbake til legen og det ble tatt mange allergiprøver men også prøver på leddgikt, ingen ga utslag, og hun ble stadig dårligere, med store hevelser som flyttet seg rundt på kroppen og kom og gikk, til slutt kom hevelsene i ansiktet, over det ene øyet, eller i kjevepartiet, det så veldig dramatisk ut. Hun ble da i all hast sendt på sykehus, hun hadde da også hevelser i halsen, all verdens prøver ble tatt av henne både for å utelukke ting og for å prøve å komme til bunns i årsaken, hun tester negativt på alt av allergier. Hjem fra sykhuset ble hun utstyrt med kortison steroider og allergitabelett er, dette holder symptomene i sjakk, etter at kuren med kortison var avsluttet, dukket det opp noe hevelser igjen, men så helt plutselig var alle symptomer borte som ved et trylleslag, da brukte hun hverken kortison eller allergitabelett er. Men gleden var kortvarig, nå nylig er det hele tilbake, hevelser i ansiktet, klør på kroppen og lett vablete utslett, hun har tatt flere prøver og fått beskjed om at hun må skrive ned alt hun spiser og er borti, og at hun vil få kortison i sprøyteform. Så der er vi nå! Er veldig takknemlig for tilbakemeldinge r fra folk der ute som har erfaring eller andre inspill hva gjelder Urtikaria, og om jeg skyter i feil rettning, når jeg mener at min datter muligens har utviklet kronisk Urtikaria
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 06-05-2007 01:52
Hei alle sammen, Jeg er en 21 år gammel gutt som har lidd med varmeurtikaria i ca. 5 år. Det er ingen definitivt ingen dødsdom, men det kan være ekstremt frustrerende og ikke minst ødeleggende for selvbildet og det psykiske velværet ditt. For meg er det all temperaturstign ing det går utover; all trening, nervøsitet, etc. vil gjøre huden min rød og full av vabler. Det er seigt og pinefullt å gjennomleve slikt ved hver eneste form for fysisk aktivitet. Jeg har lest uhorvelige mengder om dette på nettet, og ettersom det er kun symptomet som behandles med allergi-tablett er så har jeg aldri vært fristet til gjøre noen \'quick-fixes\' .. Jeg skjønner likevel noen folk velger å bruke slike tabletter, det er no\' drit mildt sagt. I tillegg til dette har jeg hatt kviser og lettere angst og nedstemthet over noen år nå, tør påstå det ikke bare er det normale pubertale som har klikka.. (det rimte gitt..) Det holistiske helseperspektiv et er ganske interessant (om noe vagt noen ganger) når det gjelder urtikaria; det skjer en autoimmun reaksjon (kroppen angriper seg selv) og dette er tegn på at noe er i gjære i kroppen, dvs. allergi eller intoleranse. Jeg har prøvd masse eliminasjonsdie tter og antiallergene dietter osv., ingenting har funket på meg. Jeg vil oppfordre alle som sliter med dette til å finne ut om de har noen som helst plager med fordøyelsen. Selv om legen ikke har noen svar så vær helsedetektiver og finn ut ting selv! Det er masse ubalanser i kroppen som kan manifestere seg selv på ulike måter. Selv sliter jeg med candida-problem er (har fått diagnose hos bla. Balder-klinikke n i Oslo, anbefales..) og matvareintolera nser som jeg tror er roten i dette. Elektrisk og kjemisk overfølsomhet henger ofte sammen med slike symptomer. I bunn og grunn hevder mange årsaken er en lever som er overbelastet med avgiftning og at giften slipper igjennom huden som en slags siste utvei. Vanligvis er det som regel unge mennesker som har dette (spes. fra 15-25) eller litt eldre kvinner. For kvinner kan dette være et tegn på hormonubalanser , menopause, østrogendominan s, etc. Særlig hvis det er andre symptomer som tyder på det samme, så burde dette sjekkes ut. En tur til endokrinolog (hormonlege) kan være verdt å sjekke ut. Bare noen løse tråder her altså. Ufullstendig fordøyelse og eksponering av giftstoffer gjør også at toksiner trenger igjennom til blodbanen og utløser en såkalt forsinket allergisk reaksjon. Økt tarmpermeabilit et \'lekk tarm\'/\'leaky gut\' er et begrep som ofte brukes i denne sammenhengen. Gjør et søk og finn fram. Det er masse stoff på internett. For alle med kronisk urtikaria; sjekk ut www . curezone . com, jeg har posta der selv og fått mye hjelp. Søk på hives (engelske ordet for elveblest) eller (cholinergic) urticaria. Det er mange som har kurert seg selv for dette, så mist nå ikke håpet! Mange biopater og naturopatiske behandlere kan dessuten gi nyttige råd. Denne svarsiden til en amerikansk lege som jobber mye med matvareintolera nser og slikt (Walt Stoll MD) askwaltstollmd. com/archives/hi ves.htm kan også gi mange svar. Lykke til!
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 18-03-2007 19:29
jeg har hadt diagnosen siden sep i fjor, og har fått liten hjelp fra helsevesenet.Et ter besøk hos hudlege og indremed var faktisk prednisolon i de verste periodene det beste tilbudet jeg fikk. Allergimed virker lite eller ingenting.Jeg har ikke klart å jobbe mer enn 60% stilling da det virker som stress er med på å utløse plagene. I jan oppsøkte jeg homøopat, og har siden blitt gradvis bedre. I tillegg til hmøopatmed har jeg fått råd om omlegging av kosten. Dvs at jeg spiser lavkarbomat og hele kroppen føles som den fungerer bedre.Hvis dette fortsetter vil jeg snart prøve å øke arbeidsinnsatse n min, men vil ta det i små steg. Det ser ut som det finnes håp allikevel.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 28-02-2007 13:48
Jeg sliter med trykk urticaria. har hatt det i ca 4 år nå og det har gått litt fram og tilbake men siste året bare forverret seg igjen. Til tider kan jeg knapt skjære geitost. Gikk på riksen når jeg fikk dette og eneste de gjorde var å prøve ut stadig dyrere allergi medisiner. Hadde ikke råd til å fortsette da det begynte nærme seg tusen kr for en mnd`s bruk.(trygdet og med minste utbetaling). Det siste de sa der var fra en 50 år gammel hudlege som ristet på hodet og sa: \"se her ja, er det så ille? tror nok ikke du skal regne med å bli frisk noen gang.\" Lite hyggelig og høre en sånn beskjed, drømmer om at noen bryr seg eller skal/kunne forske(t) litt på meg. Vokste opp med sterk pollen allergi og fikk i 13 år`s alderen kryss allergi, pollen allergien har nesten gitt seg men mat allergien er der like fullt enda. Har ikke så mye mer og komme med da jeg veit så lite selv egentlig, men da jeg fikk dette hadde jeg for kort tid siden flyttet til Årnes(romeriket ) og sov ca 3 meter fra strømlinja til NSB. Kanskje helt urelevant det, men jeg har mer strøm i kroppen enn mange også, eller no(vistnok). Har en elektriker kompis og han tok fram en sånn strømpåviser av sånn type som lyser når den er nær strøm eller blinker når den er i nærheten. Alle han tok den mot blinket det knapt på, men selv da han bare nærmet seg meg lyste den konstant! Merkelig. Drømmer om en levbar hverdag, blir tungt til tider. Alle tips råd tas imot med stor takknemlighet.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 15-01-2007 02:10
Jeg har hatt kronisk urticaria i over 10 år. Jeg fikk det da jeg jeg var omtrent 14 år. Jeg reagerer på temperaturforsk jeller og denne varianten sies å ikke være allergi. Men allergimedisine r med antihistaminer hjelper 100%, ihvertfall på meg. Uten tabletter får jeg utslett og kløe minst en gang om dagen, og alltid når jeg svetter eller dusjer. Tar jeg tabletter får jeg fremdeles utslett, men ikke kløe, så da gjør det liksom ingen ting at jeg får det. Jeg anbefaler Kestine tabletter. De fungerer utmerket. Jeg har også brukt Zyrtec og Telfast, men har følelsen av at virkningen til Kestine varer mye lenger. Jeg føler med dere som ikke har funnet noe kur på plagene og synes det er rart om legen deres ikke har anbefalt bruk av allergimedisin.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 01-06-2006 15:58
Jeg har \"bare\" hatt den kroniske varianten av elveblest i litt over ett år nå, men jeg har samme inntrykket som deg. Har vært med hudlege, og får egentlig ingen svar. Diagnosen ble stilt på fem miutter, og jeg fikk beskjed om at det ikke var noe annet å gjør enn å vente på at det \"brenner\" seg ut. Blir litt skremt av å se hvor lenge folk har denne lidelsen. Men finner også litt trøst i at andre har det.
Har merket det psykiske aspektet godt jeg også. Er mer innadvent og unngår mange sosiale sammenkomster.

Gleder meg til den dagen jeg finner en ny-publisert artikkel om elveblest i Norge.
Alt jeg vet om elveblest, som du:mor til tre, har jeg tilegnet meg selv gjennom ulike søk på internett. Veldig frustrerende å føle seg uhjulpet og hjelpesløs mens man bare venter på at det skal gå over av seg selv.

men, men.. Husk at du ikke er den eneste der ute som er plaget, og at den som venter på noe godt- ikke venter forgjeves:)
Hang in there`
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 24-05-2006 12:32
hei.
jeg lider av kronisk urticaria.
det har jeg gjort i nesten 15 år,hvorav 7 av årene har vært i negativ utvikling.jeg lider så sterkt at jeg ikke kan jobbe,jeg fungerer ikke i hverdagen lenger.legene i norge vet veldig lite om medisinering av urticaria.de medisinene jeg i dag står på er et kortisonprepara t som må hentes fra sverige.alt jeg kan å vet om urticaria har jeg lært via bøker.hvis sykdommen brenner seg ut av kroppen,hvor mange år må jeg da lide før det skjer??i usa blir man friske,men det får vi ikke lov i norge.legene må skaffe seg mere kunnskap her til lands.hadde jeg kunnet skulle jeg startet et sted hvor mennesker i min situasjon kunne skaffe seg kunnskap å få råd.hadde jeg ike stått på så hardt som jeg har gjort hadde jeg heller ikke blitt bedre.det tok meg 8 år å få lov av fastlegen å komme et sted å bli prikktestet.der hadde jeg masse allergi,derav matallergi.jeg har blitt bitte litte granne bedre etter at jeg fikk vite alt jeg var allergisk mot.men ennå gjenstår mye jobb for at jeg skal kunne bli enda bedre.jeg sliter veldig psykisk pga denne sykdommen.ikke bare forde jeg konstant er dårlig,men for at sykdommen tærer på samboer forholdet i heimen.man blir vant til å være syk.å man blir også vant til å være en kasteball i systemet.alle leger i norge,skaff dere kunnskap om sykdommen,dette er et helvete å leve med.i verste fall,spør meg.for jeg vet mere enn dere på rikshospitalet! behandlingen dere kunne tilby meg var rett å slett uholdbar. lykke til alle med urticaria,hold motet oppe. hilsen mor til tre .
Svar | Svar med sitat | Siter

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode
Vennligst skriv Sikkerhetskode

Sv: Mangel på hvite blodceller Sv: Mangel på hvite blodceller

22/05/2017 14:03

Hvor mange hvite blodlegemer fant man at hun hadde?

Sv: Kløe og svie i skjeden Sv: Kløe og svie i skjeden

22/05/2017 14:03

Yoghurten renner trolig ut av seg selv. Hvis kløe/svie vedvarer, bør du kontakte legen din for en vurdering....

Sv: Blod i avføring Sv: Blod i avføring

22/05/2017 14:01

Blødningene kan skyldes hard avføring som lager rifter i slimhinnen eller hemoroider. MEN - det kan også...

Sv: endetarm Sv: endetarm

22/05/2017 13:59

Jeg foreslår at du kontakter fastlegen din slik at du få sjekket hva blødningene skyldes. Muligens er...

Sv: insulin hoven i beina Sv: insulin hoven i beina

22/05/2017 13:57

Jeg er ikke kjent med at insulin kan gi hevelse i beina. Kan hevelsen skyldes at du ikke ikke lenger ligger...

Sv: Blødning Sv: Blødning

22/05/2017 13:52

Den eneste måten å avklare om du er gravid er å ta en graviditetstest. Mulighetene for at du er gravid er...

Sv: Kan jeg ha personlighetsforstyrrelse? Sv: Kan jeg ha personlighetsforstyrrelse?

22/05/2017 13:49

Jeg synes du bør snakke med fastlegen din. Kanskje vil dere sammen komme fram til at du vil ha nytte av å...

Sv: Kronisk sykdom og sykepenger Sv: Kronisk sykdom og sykepenger

22/05/2017 13:44

Dersom en arbeidstaker av helsemessige årsaker har særlig stort sykefravær, kan arbeidstaker eller...

Sv: Vondt under ribbeinet. Sv: Vondt under ribbeinet.

22/05/2017 13:44

Stikkende smerter mellom eller like under ribbeina er ofte ufarlige, men hva som er forklaringen hos deg, kan...

Sv: Alvorlig sykdom eller ikke? (om gutt 22 år) Sv: Alvorlig sykdom eller ikke? (om gutt 22 år)

22/05/2017 13:41

Felexin er et bredsprektret antibiotikum som i Norge selges under navnet Keflex. Det brukes mot...

Sv: Om Ritalin og ruspanel på urinprøver Sv: Om Ritalin og ruspanel på urinprøver

22/05/2017 13:34

Du har rett i at metylfenidat ikke inngår i et vanlig analysepanel for rusmidler.

Sv: Sv: Magesmerter, oppblåst over tid og dårlig søvn ... Sv: Sv: Magesmerter, oppblåst over tid og dårlig søvn ...

22/05/2017 13:30

Jeg synes det er vanskelig å si hva skjelvingene dine er uttrykk for, og mener ut i fra din beskrivelse at...

Sv: Sv: Prikking i venstre tommel, pekefinger og under... Sv: Sv: Prikking i venstre tommel, pekefinger og under...

22/05/2017 13:25

Jeg er enig med legen din i at ganglionet ved håndleddet sannsynligvis ikke er årsaken til...

Sv: Kvalme og tannverk Sv: Kvalme og tannverk

22/05/2017 13:22

Hvis han ikke er avmagret, klarer han seg antagelig uten næring i et døgns tid. Væsketilførsel er...

Sv: Skjeggvekst Sv: Skjeggvekst

22/05/2017 13:21

Recrea (minoxidil) er godkjent til bruk mot mannlig hårtap i hodebunnen. Jeg tror ikke det er testet til bruk...

Sv: Revmatisme Sv: Revmatisme

22/05/2017 13:17

Dessverre vet jeg heller ikke hva bevegelsene i den venstre foten skyldes. Kanskje en nevrolog har forslag til...

Sv: Kuldefølelse Sv: Kuldefølelse

22/05/2017 13:14

Hva slags karakter har smertene? Dunkende, lynene, brennende, verkende, som elektriske støt eller andre...

Sv: Svimmelhet Sv: Svimmelhet

19/05/2017 15:35

Benign paroxysmal posisjonsvertigo (BPPV), også kalt "krystallsyken”, er kjennetegnet av anfall av...

Sv: Blodprøver Sv: Blodprøver

18/05/2017 16:04

Økning i antall sirkulerende lymfocytter er en kjent bivirkning av Tysabri. Monocytter, eosinofile, basofile...

Sv: Sv: irritert nupp på leggen som har vært der etpar... Sv: Sv: irritert nupp på leggen som har vært der etpar...

18/05/2017 16:01

Jeg foreslår at du kontakter fastlegen din og lar hun/han se på hevelsen/nuppen. Ut i fra opplysningene i...

Sv: spiseforstyrrelse/anoreksi Sv: spiseforstyrrelse/anoreksi

18/05/2017 15:59

Jeg har dessverre ikke kunnskaper om hvordan sarkoidose påvirker svelg og mage/tarmsystemet. Kanskje du kan...

Sv: sarkoidose Sv: sarkoidose

18/05/2017 15:51

Sarkoidose ble første gang beskrevet av den norske legen Cæsar Boeck for cirka 100 år siden. Sykdommen...

Sv: HPV Sv: HPV

18/05/2017 15:48

Det er sannsynlig at begge er smittet hvis den ene har kjønnsvorter. I så fall er verdien av å bruke kondom...

Sv: Vondt i halsen Sv: Vondt i halsen

18/05/2017 15:47

Det kan være en halsinfeksjon forårsaket av virus. En rekke ulike virus kan gi symptomene du beskriver. Hvis...

Sv: vondt i hals Sv: vondt i hals

10/05/2017 16:10

Hvis ikke smertene tiltar, men kanskje heller avtar, tror jeg at jeg kanskje hadde sette tiden litt an.

Sv: kjevesmerter Sv: kjevesmerter

10/05/2017 16:08

Smerter i kjeven kan ha ulike årsaker. Vanligst er muskulære smerter som følge av gnissing av tenner,...

Sv: ujevne mørke flekker Sv: ujevne mørke flekker

10/05/2017 16:05

Ettersom du har vært undersøkt av to hudleger, tviler jeg på at jeg pr. brev vil kunne gi deg et sikrere...

Sv: abort Sv: abort

10/05/2017 16:03

Jeg tror ikke det er farlig å drikke litt alkohol etter en medikamentell abort.

Sv: ryggsmerter Sv: ryggsmerter

10/05/2017 16:00

Ettersom ingen så langt har funnet en sikker forklaring til tross for en rekke undersøkelser og...

Sv: Trykk i øret Sv: Trykk i øret

10/05/2017 15:53

Ettersom du er blitt undersøkt av en øre-nese-halslege som ikke har funnet noe feil, har jeg dessverre ikke...

Sv: Adrenalin i brystet Sv: Adrenalin i brystet

10/05/2017 15:51

Jeg tenker at energien/tykke geleen etc. kanskje er muskulære spenninger i brystkassen som følge av...

Sv: Revmatiske sykdommer Sv: Revmatiske sykdommer

10/05/2017 15:36

SLE, eller systemisk lupus erythematosus, er en autoimmun revmatisk sykdom. Det innebærer at immunsystemet...

Sv: Mensen med p-stav Sv: Mensen med p-stav

10/05/2017 15:07

Blødninger er vanlige ved bruk av p-stav (Nexplanon). De uregelmessige blødningene er ikke et tegn på at...

Sv: Hypotensjon Sv: Hypotensjon

10/05/2017 14:59

Kan det være migreneanfall din datter har under episodene med hodepine, svimmelhet og synsforsstyrrelsene med...

Sv: Folat Sv: Folat

10/05/2017 14:54

Jeg antar at den høye verdien folat skyldes at hun får tilskudd av folat. Når jeg sjekker...

Sv: ADHD Sv: ADHD

10/05/2017 14:50

Når diagnosen er stillet, kan nevropsykologen, en psykiater eller fastlegen din forskrive medisin - dersom du...

Sv: smerter i kjeven og hjerteflimmer Sv: smerter i kjeven og hjerteflimmer

10/05/2017 14:49

Smerter i kjeven kan ha ulike årsaker. Vanligst er muskulære smerter som følge av gnissing av tenner,...

Sv: Kan jeg være gravid? Sv: Kan jeg være gravid?

09/05/2017 14:59

Hvis han hadde på kondomet hele tiden han var inne i deg og kondomet ikke sprakk, er sjansen meget liten for...

Sv: vondt under magen Sv: vondt under magen

09/05/2017 14:53

Smerter nederst i magen kan ha en rekke årsaker. Ut i fra opplysningene i brevet ditt er det vanskelig å si...

Sv: Kjønnsykdom Sv: Kjønnsykdom

09/05/2017 14:52

Soppinfeksjon er en (av flere) mulig(e) forklaringer. For sikkerhets skyld bør du kontakte legen din slik at...

Sv: Klamydia Sv: Klamydia

09/05/2017 14:49

Ved alle laboratorieprøver forekommer feil. Klamydiatester er intet unntak. Hos personer som faktisk er...

Sv: Trangt og smerte under samleie Sv: Trangt og smerte under samleie

09/05/2017 14:46

Ufrivillige muskelkramper i underlivet, såkalt vaginisme, rammer omkring en av tjue kvinner. Krampene...

Sv: Blod ut av penis Sv: Blod ut av penis

09/05/2017 14:36

Blod i sæden skyldes sjelden noen alvorlig sykdom. Vanligvis finner man ingen forklaring. Konklusjonen blir...

Sv: fimose operasjon Sv: fimose operasjon

09/05/2017 14:34

Jeg synes du bør la legen din kikke på det. Det kan godt hende dette gror av seg selv men greit å være på...

Sv: Kjønnssykdommer Sv: Kjønnssykdommer

09/05/2017 14:33

Herpes er en nærliggende diagnose. Jeg foreslår at du kontakter fastlegen din slik at du kan få stillet...

Sv: Forhold og sex Sv: Forhold og sex

09/05/2017 14:31

Hvis du ikke føler at hans tillit til deg er økende tre måneder etter hendelse, og du føler deg truet av...

Sv: Brun utflod og blod etter ubeskyttet sex Sv: Brun utflod og blod etter ubeskyttet sex

09/05/2017 14:18

Endringene i utflod og uvelheten nederst i magen kan skyldes en infeksjon. Jeg foreslår at du kontakter...

Sv: Hårballer Sv: Hårballer

09/05/2017 14:17

Det vet jeg dessverre ikke og foreslår at du lar fastlegen din kikke på det.

Sv: Ulykkelig Sv: Ulykkelig

09/05/2017 14:16

Det er forståelig at du savner intimitet og fysisk kontakt. Det synes jeg ikke du trenger å ha dårlig...

Sv: utflod og sopp/klamydia en sammenheng? Sv: utflod og sopp/klamydia en sammenheng?

09/05/2017 14:10

Det er ikke mulig å si hva utfloden skyldes uten å undersøke deg. Jeg foreslår derfor at du kontakter...

Sv: Jeg har herpes og har truffet en mann med MS Sv: Jeg har herpes og har truffet en mann med MS

09/05/2017 14:09

De fleste personer i Norge er smittet med HSV1. Det er derfor ikke usannsynlig at din partner også er det og...

Sv: Hals klamydia Sv: Hals klamydia

09/05/2017 13:21

Klamydia kan overføres til halsen ved munnsex (spesielt munnsex med penis) eller ved å kysse en person som...

Sv: Kortison Sv: Kortison

05/05/2017 14:44

Ja - symptomene du nevner er ikke vanlig etter injeksjon med kortison. Hvis du ikke føler tegn til bedring,...

Sv: forkjølelse Sv: forkjølelse

05/05/2017 14:42

Forkjølelse skyldes en rekke ulike virus som stadig endrer seg. Det er derfor vanskelig å utvikle en...

Sv: Sv: Egenmelding i samme tid som man er Gradert syk... Sv: Sv: Egenmelding i samme tid som man er Gradert syk...

05/05/2017 14:41

Man kan ikke bruke egenmelding for den "friske" delen når man er gradert sykmeldt. Det er fordi en vil se...

Sv: gallestein/galleblære operasjon Sv: gallestein/galleblære operasjon

05/05/2017 14:39

De aller fleste blir kvitt plagene sine etter at galleblæren er fjernet. Det er ulike årsaker til noen ikke...

Sv: Sykdom Sv: Sykdom

05/05/2017 14:36

Det kan jeg dessverre ikke nok om til å gi deg et svar på. Det høres ut som du har en sjelden tilstand og...

Sv: Hoven Lymfeknute Sv: Hoven Lymfeknute

05/05/2017 14:33

Slik jeg forstår brevet ditt med stor og økende hevelse, synes jeg dere bør oppsøke legevakten eller...

Sv: Intensive smerter under ribbein Sv: Intensive smerter under ribbein

05/05/2017 14:26

Muskulære smerter pleier ikke å vare så lenge. Ettersom du har forsøkt smertestillende, massasje, badstu...

Sv: Mens spørsmål. Sv: Mens spørsmål.

05/05/2017 14:24

Her er en fornuftig artikel om dette spørsmålet: goo.gl/VMbkJK

Si oss din mening

Takk for at du tar deg tid til å si din mening. Vi setter pris på å lese dine synspunkter.
Captcha plugin 2+ for Joomla from Outsource Online
 
x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.

Jeg har lest og forstått betingelsene og reglene for bruk av dette nettstedet

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre vår hjemmeside og din brukeropplevelse. For å finne ut mer om informasjonskapsler og hvordan du sletter dem, se våre retningslinjer for personvern. Jeg aksepterer informasjonskapsler fra Helsenett.no.OK