Hvordan utføres sterilisering av en mann?

En etterhvert mye brukt form for prevensjon er sterilisering av mannen. Inngrepet er enklere enn hos kvinnen, og foretaes i lokalanestesi uten innleggelse.

Man legger et lite snitt på pungen over hver sædstreng, eller i pungen. Man henter deretter sædstrengene frem og klemmer de av i et område på cirka én centimeter. Endene lukkes, og det er særlig viktig at den enden som er nærmest testikkelen sikres med ekstra bindevev slik at sædstrengene ikke finner hverandre igjen.

Hvor sikker er denne prevensjonsmetoden?

Hos cirka 0-2 prosent av de opererte åpner sædstrengene seg igjen, med graviditet som følge, alt etter hvilken metode som benyttes.

Det er viktig å sikre seg at inngrepet har vært vellykket, ved å ta en sædprøve to og tre måneder etter inngrepet.

Det har forekommet at mannen er blitt fruktbar flere år etter at inngrepet er utført, noe vi ikke kan gardere oss mot.

Har sterilisering noen bivirkninger?

Sterilisering, eller vasectomi, fører ikke til impotens.

Store materialer fra andre land viser at 98 prosent av de opererte har et like godt eller bedre seksualliv enn før.

Det er ikke fastslått at vasectomi gir dårlig testikkelfunksjon og hormonsvikt, eller økt frekvens av kreft i prostata. Inngrepet skulle således være en velegnet form for varig prevensjon.

Kan alle som ønsker det bli steriliserte ?

Inngrepet foretaes etter mannens egen begjæring.

Man må imidlertid søke om tillatelse dersom man er under 26 år.

50 Kommentarer

# Guest 22-06-2016 11:42
Blir man ikke lagt i full narkose?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 03-04-2016 07:19
Steriliserte meg en fredag. Høyre kronjuvel gikk veldig greit, men på venstre måtte legen lete litt lengre og jeg jeg kjente litt smerte, men ikke værre enn forventet. Da jeg kom hjem oppdaget jeg kraftig blødning på venstre kronjuvel. Jeg satt for det meste på do med blodet dryppende mens jeg febrilsk søkte på nettet etter løsning. La meg med blødning og måtte selvsagt vaske sengtøyet dagen etter. Juvelen var blitt mindre hoven så jeg fikk vasket skikkelig og fikk på en tape som endelig holdt. Nå er det et døgn siden jeg sist så blod og håper det holder. Kona har vært veldig hjelpsom. Alt i alt fornøyd med operasjonen.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 12-10-2015 01:26
2 dager siden operasjonen nå.
Venstre side gikk fint og det eneste jeg kjente var stikket av lokalbedøvelsen.
Høyre side derimot... Jeg merkte at noe var galt da legen kjente lenge etter sædlederen utenpå.
Etter 10 minutter satte han allikevel sprøyten og trodde nok han skulle finne den idet han åpnet opp og lette. Lette veldig lenge, og det var skikkelig vondt. Jeg turte ikke å "se ned", men forsto det som at veldig mye var "ute" i søken etter lederen.
Og når jeg atpå til hørte sykepleier si "det var rart" og slike "hmmm" lyder så forsto jeg at dette var utenom det vanlige.
Spurte legen om han hadde kuttet mye, og fikk et "å ja'aaa" tilbake.
Etterhvert lukket han igjen og måtte gi opp å finne den.
Var visstnok den første pasienten med bare en sædleder han hadde hatt.
Jeg håper flere kan si ifra her om de har opplevd noe lignende.
Endte med 5 dager lang sykemelding og en hoven blå/svart testikkel.
Ellers smertefritt foruten dette ;)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 05-06-2015 11:05
Steriliserte meg for 2 mnd siden - første bedøvelse på ene siden gikk nærmest smertefritt. Andre siden ikke; det var som om man ble sparket i ballene i sakte film, med hurtig økende smerte, og så som om testikkelen ble plassert i en skrutvinge som sakte ble strammet.. svevde da hylende over benken, svetten spruta, mens anestesilegen febrilsk prøvde å supplere mer bedøvelse, nå fra øverste hylle. Det var noe av det vondeste jeg har kjent. Men etter det var det no problem.
-Jeg ble dog litt nervøs da stingene begynte å gå i oppløsning før snittet i pungen virket grodd sammen. Det føltes som om jeg kunne titte inn der, uten at jeg forsøkte det så iherdig.. Men etter noen ekstra uker med god plastring, så grodde det til slutt. "Utstyret" funket som ønsket (testet meget forsiktig etter to dager..), og at jeg kunne bruke sko uten lisser etter 2-3 uker. Løp og kjøp, anbefales! Minus den forhåpentligvis sjeldne opplevelsen jeg hadde med bedøvelsen..
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 08-05-2015 18:05
Sterilisere meg på aleris-Trondhei m i går.
Hadde time 18.00, kom dit 17.57, rett inn, dra ned buksa på knehasene og legg deg på senga var beskjeden.

Noen trivelige minutter med prat og latter, så sto jeg i gangen 18.13, og kjørte hjem umiddelbart.

Litt øm, men det er fint lite ja:)

13 minutter og kjente kun et lite stikk på hver side, ingen tenger de klep leder med, kun legens fingre, bedøvelse, skalpell, knute-knute og et sting, vips ferdig!!

Hvis en er ferdig med barn, er dette en enkel sak, og jo, det kan være komplikasjoner, men vi må vel ofre oss litt vi også:)

Bartulf
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 10-03-2015 07:25
det "verste" med operasjonen var frykten for at det skulle gjøre vondt, og at det føltes unaturlig å kjenne at noen drev nedi pungen din mens man ikke kjente smerte. Svetta som en gris, fordi jeg bare venta på at det skulle gjøre vondt... men det var ikke vondt. Litt ekkelt å tenke på at de kutter opp pungen... men men. Verdt det
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 16-01-2015 11:44
Ble sterilisert for nesten ett år siden. Her er mine erfaringer:
Inngrepet gikk uten smerter. Dagen etter fikk jeg litt smerter i venstre testikkel. Måtte ta smertestillende . Etter et par dager begynte jeg å bli blå og hoven på pungen. Hadde i tillegg litt smerter ved penisroten (på oversiden). Jeg ble bare mer og mer blå og hoven. Jeg hadde fått lite info ved inngrepet. Måtte lese meg til at dette ikke var unormalt. Etter en uke testet jeg systemet. Alt funket fint. Det gikk ganske lang tid (flere måneder) der jeg følte at ballene var mer ømme enn de hadde vært før inngrep. Dette merker jeg ikke noe til nå. Vær forberedt på at det kan bli litt hevelse og blodutredelser, så går det nok fint.. Jeg angrer definitivt ikke på inngrepet.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 20-11-2014 13:11
skall sterlisere meg i morgen gruer meg men tror det går greit
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 05-03-2014 02:39
Jeg steriliserte meg for fem dager siden. Legen, samt informasjon på norske helsetjenesters nettsteder ga inntrykk av at dette var "tjo og hei og tilbake på jobb dagen etterpå". For min del var det litt verre. Men bare litt verre. Det går helt greit, egentlig. Jeg skriver ikke dette som et forsøk på å avskrekke noen. Jeg skriver det bare fordi jeg hadde vært mye bedre rustet til å håndtere dette om jeg hadde blitt bedre informert. Sånn at jeg slapp å tro at "litt verre" kan bety at alt har gått til helvete. Så jeg har søkt litt på utenlandske nettsteder. Noen virker til å ta dette på litt større alvor, og synes det er rimelig å informere litt mer om hva man kan forvente seg av uken/ukene etterpå:

http://www.mariestopes.org.uk/documents/Vasectomy%20aftercare.pdf

http://www.vasectomy.com/vasectomy/procedure/what-to-expect-after-a-vasectomy
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 24-01-2014 01:38
Tenk om noen kunne referere til undersøkelser eller forskning på området, altså hvordan sex er etterpå, hva er fordelingen av bedre/dårligere /uendret? Alle varianter finnes, men man blir ikke klokere av å høre enkelthistorier ..
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 18-01-2014 22:41
Som forrige innlegg har jeg gjort inngrepet på Volvat Oslo, nå en snau uke siden. Operasjonen var grei bortsett fra da sædlederne ble trukket ut, det kjentes langt opp i magen (kan sammenlignes med at Carlos (Brasils fotball-landsla g) sender sitt kraftigste frispark rett i de edlere deler...det var ikke godt! Men det gikk rimelig fort over..!)
For min del er jeg fortsatt hoven, øm og hjulbeint...så håper det snart gir seg! :)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 11-01-2014 03:31
Hei, jeg synes det var mistenkelig mye skremselspropag angda i denne tråden. Er det prevansjonsmots tandere på ferde??

Jeg steriliserte meg på Volvat Oslo for ca 6 uker siden og alt er bra. Jeg gikk ikke for noe billigløsning langt utenfor Oslo for denne type operasjon. Jeg tok heller ikke en lang skitur 5 dager etter som en annen oppi her. Tok det rolig uten sex i noen uker. Blåmerker og ømhet forsvant gradvis. Operasjonen var ganske ubehagelig da kirurg holdt på med pungen, men er vel ikke mye sammenliknet med hva min kone har vært igjennom.

FYI: pungspreng er vanlig for menn, ikke noe med sterilisering å gjøre.
Sårhet en sjelden gang etter utløsning er vanlig, ikke noe med sterilisering å gjøre. Sædcellene som blir stoppet ved klipping av sædlederne utgjør
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 11-01-2014 03:35
mindre enn 5 prosent av det som kommer ut. Sædcellene oppløses i stedet for å komme ut.

Så dette er en ganske enkel operasjon for menn som ikke skulle gi noe fysiske el. psykiske men. Antagelig lettere psykisk da jeg slipper bekymre meg for prevensjon. Sexlivet er normalt.

Jeg grudde meg mye før operasjonen, utsatte det i 18 mnd, og fikk et barn til i løpet av den tida... vel, vel, mer trendy med tre barn i dag ;)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 22-09-2013 20:02
Jeg har tre barn og har lurt litt på om jeg skulle ta skrittet eller ikke. Men mer jeg leser om det på nettet jo mindre skjonner jeg det ser ut som dette her er bare en russisk rullett.Veldig mange menn oplever kraftige smerter enten hele tiden eller under samleje.Trur jeg risikerer ikke og bli en av de uheldige.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 05-09-2013 08:00
Hei
Nå er det ca en uke siden jeg kappet av strengen, og inngrepet gikk fint. Litt vondt da legen røska i kablene men det varte i ca 2 sekunder resten kjente jeg ingenting. 2-3 dager etterpå var jeg riktignok øm og ikke minst groggy fra de smertestillende tablettene som legen ga meg. Men nå 1 uke etter kjenner jeg ingenting.

Det som jeg lurer på er om noen andre har erfaring med en liten tagg/klump bak den venstre testikkelen. Det kommer å går ikke alltid jeg kjenner den, tror kanskje det er noe av bitestikkelen jeg kjenner men er veldig usikker. Blir lett bekymret over slike ting så håper noen har et råd eller to:)
Og ville ikke legen som utførte steriliserinen merke hvis noe så galt ut der inne? Han har jo tross alt åpnet pungen?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 26-08-2014 11:36
Hei.
Uke siden jeg fikk inngrepet utført. Alt topp, men opplever også denne klumpen. Hvordan har det forløpt seg for deg?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 25-08-2013 13:20
Ok... nå har jeg etter en kort googling på engelsk funnet:
http://www.vasectomy-information.com/wordpress/?p=172

Så nå VET jeg det ikke er psykisk!
IKKE GJØR DET!!!!

Helsenett, leger, alle i "helsenorge"...!
FØLG DEN LINKEN, LES, OG SLUTT OG GODPRATE OM DETTE ØDELEGGENDE INNGREPET!!!

Og, dersom det NOEN der ute som har foretatt en reversering av dette livsødeleggende inngrepet, og fått det bedre vennligs fortell om det!
Bedre etterpå?
Og, er det noen leger der ute som har samme problem??
Da vil jeg ha deg som fastlege!
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 25-08-2013 12:55
Steriliserte meg for 11 måneder siden, og angrer bittert!
Værste inngrep jeg noen gang har gjort, det kjentes som det ble brukt brødkniver av værste sort av den dårligste eleven på mekken... og smerter enda!
Øm i testiklene så og si hele tiden!
Hvis det ikke har blitt noe på meg på en stund er det helt jævlig.
Dette går ut over sexlivet også... noen ganger svikter det... mulig psykologisk, for den "virker", blir hard som vanlig... men kan plutselig svikte...
Utløsning må jeg jobbe hardt for... vet ikke om det er psykisk eller ømheta som gjør det.
Jeg hadde IKKE sånne problemer før inngrepet!
Og, hvis jeg gir opp verker det enda mer!
Nei, anbefaler INGEN å gjøre dette! VÆR 100% SIKKER FØR DU GJØR DET!
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 13-06-2013 23:09
Inngrepet gjort i februar 2013.Fortsatt øm og har en kul under den ene steinen.Tror det er den enden som er klippet av.En klump som er til tider veldig øm og det hindrer meg i og gå med bukser som er "trange".Håper det gir seg etter en tid men er redd det blir sånn forever.Ellers må jeg si at inngrepet var vellykket.Ting funker og vi er begge fornøyde.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 17-04-2013 09:00
Inngrepet ble gjort for ca 1mnd siden. Det var veldig greit. Raskt unnagjort. Tok det med ro i ca 2 uker. Men 1 mnd senere er "ballene" fortsatt ømme. Skal kontakte lege for å få vite hvorfor.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 12-02-2013 23:12
3uker siden inngrepet og fortsatt hoven i høyre side av pungen.Testikke l er stor som et egg.Varm og hoven/øm.Hva kan det være?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 08-02-2013 12:39
Jeg steriliserte meg i september...ett er en test nå for noen dager siden viste det seg at det var full rulle igjen med levende sædceller...vik tig å få testet sæden etterpå....
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 04-12-2012 10:08
Et pørsmål til dere menn. Min samboer vurderer å sterilisere seg fordi jeg har så mye ubehag med spiralen. (Blør hele tiden og da blir det ikke noe sex som begge kan nyte....)
Hvordan er livet deres etter inngrepet? Kan dere gå/stå på ski, spille fotball, etc eller får dere beskjed om å holde dere i ro og evt hvor lenge?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 08-04-2013 21:36
Jeg steriliserte meg for mange år siden etter vi hadde fått 3 barn.Jeg er en del år eldre enn kona så vi bestemte oss for att jeg skulle sterilisere meg.Fikk gjort dette inngrepet samtidig med ett annet inngrep på sykehuset.Kona slipper å bruke p-piller eller spiral.Vi har begge hatt ett meget godt sexliv etter dette.Kan anbefale sterilisering om dere ikke vil ha flere barn for det gir ett bedre sexliv !
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 25-02-2013 09:00
Steriliserte meg for 2 år siden. tok det med ro de to etterfølgende ukene. Etter dette har jeg spilt håndball, jogget, stått slalom og gått langrenn litt til og fra uten at jeg føler at steriliseringen har gitt meg noen plager.
Den store fordelen er selvsagt at jeg kan sprute min kjære full uten at vi behøver å tenke på følgene av det.
Lykke til ;)
Svar | Svar med sitat | Siter
# gjest7426 18-08-2012 16:19
Tok Vasectomi i går. Gruet meg enormt til dette. Det var veldig ubegrunnet. Da jeg kom fikk jeg gode instrukser, "klær" for anledningen og nye spørsmål om at jeg ville utføre dette. Så fikk jeg venoflon (?) i armen, siden jeg sa jeg var så nervøs og siden det var første gang jeg ble operert. Dette fungerte sikkert litt uten at jeg kjente noe spesielt til dette. Det eneste jeg kunne kjenne noe av var sprøyten jeg fikk i pungen men det var absoulutt levelig med og ikke så vondt som jeg fryktet. (Samme smerte som i arm/ubetydelig. ) Det hele gikk sin gang uten at jeg kjente noe som helst og vi var ferdige før jeg visste ordet av det. Jeg fikk forrøvrig dekt til utsikten, slik at jeg (etter eget ønske) ikke så hva som foregikk der nede. Det man ikke vet har man ikke vondt av vell? Så fikk hvile 30 minutt, mat/drikke og bandasje. Den ene siden blødde veldig slik at jeg måtte skifte ut bandasjen, men da stoppet det. Jeg fikk ett lass med smertestillende tabletter med meg hjem. Har ikke kjent noe som helst siden operasjon og har derfor ikke tatt noen tabletter. Ganske overasket over dette forøvrig. Det eneste som har vært vondt er bevegelse som gjør at bandasjelimet lugger litt i hår. :p Idag har jeg dusjet og fjernet bandasjen. Sårene må være yderst små for alt jeg kan se er 2 små sting. Jeg er verken blå eller har hevelse. Mulig jeg har vært heldig :) Alt i alt en meget bedre opplevelse enn forventet. Betalte 1200 i egenandel på lokalt sykehus/dagkiru rgisk avd. Absolutt å anbefale for dem som er 100% sikre. :)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 14-06-2013 20:34
Jeg tok skrittet og fikk kappet strengen for 5 dager siden - det var veldig lite vondt i begynnelsen, men nå har jeg litt spreng og ømhet - muligens pga bandasjen der nede som holder ting på plass - jeg har alltid vært sensitiv der nede og jeg føler det litt som at strengene er strammet opp og det er ikke veldig behagelig. Bevegelse er ikke godt i det hele tatt. Akkurat nå lurer jeg på om jeg angrer, men håper det gir seg - jeg måtte ut med 5300 kr på Aleris - I Oslo ser det ut til å være eneste utvei siden det offentlige ikke ser det som sin oppgave å operere og at de som er kompetente i offentlig sektor heller vil gjøre operasjonen på fridager og dermed får fritt innpass til lommeboka di.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 02-04-2009 01:09
Ser at det er noen dager siden inngrepet "vellykket", men poster et slags svar likevel. Blåfargen har sikkert bleknet. Jeg er 33 og har 3 barn. Gjennomgikk inngrepet for en uke siden. Det gikk helt fint, det er litt ubehagelig, men det verste er vel forventningen om ubehag. To små kutt i pungen, ca 1 cm, Pungen og nedre del av penis sort/lilla. Litt cowboygange og paralgin medfølelse fra god kone, leger alle sår. Jeg er fremdels blå, og litt øm. Har hatt et par utløsninger, og må overtale meg selv til å ikke kjenne etter ubehag i pungen. Det kommer jo som før, men samtidig vet jeg jo at noen blir holdt tilbake. Får bare positive tilbakemeldinge r fra kompis som også er sterilisert for noen år siden. Lykke til! Til alle som avslutter reproduktiv periode;-)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 21-03-2009 18:46
Var på Lillehammer sykehus for 5 dager siden. Hyggelige mennesker på sykehuset, men noen smerter under operasjonen pga for kort tid fra lokalbedøvelsen ble satt til kirurgen begynte. Føler meg nå 5 dager etter inngrepet øm i pungen. Har idag gått et par mil bortover på ski med resultat at pungen er blitt noe blå. Er dette normalt? burg
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 10-11-2007 04:30
Jeg steriliserte meg i midten av juni. Jeg gruet meg som en hund til operasjonen, men til min lettelse gikk det veldig greit. Jeg tok operasjonen på Volvat i Oslo, og kan ikke huske at kirurgen brukte noe klypetenger(?). . Det eneste som var litt ubehagelig var at midt under operasjonen tittet jeg opp på et lysarmatur i taket, og dette armaturet hadde noen reflektorer som selvfølgelig gjorde at jeg kunne se akkurat hva kirurgen gjorde der nede! Etter en rask vurdering valgte jeg å se ne annen vei;) Som flere her skriver får man litt cowboy-gange de første dagene etterpå, men det gir seg fort. Jeg leste at man måtte he rundt 20 utløsninger for at alle sædcellene skulle være ute av systemet, så den utfordringen tok jeg på strak arm.. tog du han??!! Nå 5 mnd senere fungerer snoppen glimrende igjen. Det eneste jeg merker av og til er det samme som noen andre her kommentert. Får litt "melkespreng" hvis jeg går og er kåt uten å få lettet på trykket. Noen som har funnet ut hva det kommer av?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 30-10-2007 22:09
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 30-10-2007 22:08
Steriliserte meg for snart 2 år siden nå. Fikk lokalbedøvelse pluss litt av ett eller annet i ei nål i armen, det var veldig bra mot de siste bekjymringene og ga nesten en lykkerus når inngrepet var over og jeg kom tilbake til tv-stua.Kom imidlertidig fort ned på jorda når jeg kom hjem hvor jeg gråt over det hele, ikke pga smertene men den følelsen av å bli redusert på en måte, satt på b-laget liksom. Alikevel jeg var kun 29 år, men har tre flotte barn som jeg skal ha tid til å følge opp så fler barn skulle jeg uansett ikke ha om jeg forblir gift eller ikke. Føles bra nå, selv om jeg innbilning eller ikke kan si meg enig i dette noen sier med trykk i pungen til tider. Sex-liv, kona mer lyst og jeg litt mindre så nå er vi omtrent likt.Det står heller om tid og mulighet med tre barn i huset.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 11-10-2007 00:46
Ble altså ikke i september, men i oktober jeg steriliserte meg, nærmere bestemt igår. Inngrepet varte i 20 minutter. Satte først på 2 klypetenger på hver side av pungen for at sædlerene skulle holdes tett inntil huden i pungen. Deretter ble det satt lokalbedøvelse på begge sider. Så ble det lagt et lite snitt og sædlerene ble trukket ut og kuttet. Det som gjorde vondt var da klypetengene ble satt på. Men lokalbedøvelsen ble satt like etterpå, så da forsvant smerten. Jeg var litt uheldig, fordi bedøvelsen på den siden jeg tok først virket ikke ordentlig. Det gjorde fryktelig vondt på den siden. Kirurgen spurte meg om det gjorde vondt, men jeg sa nei. Først da han tok den andre siden der lokalbedøvelsen virket, innså jeg at jeg skulle ha bedt om mere bedøvelse på den første siden, det kunne ha spart meg for masse smerte. Med andre ord er det ikke noe å frykte det å sterilisere seg. Vondt når klypetengene settes på, men etter det kjenner man ikke noe (bortsett ifra meg som ikke sa ifra da kirurgen tok den første siden). Noe hjulbent gange det første døgnet. Hadde smerter ganske nøyaktig 24 timer, men nå 1 1/2 døgn etter operasjonen er det bare litt ømt. Skal sjekke om det er sædceller igjen om 2-3 mnd. :-)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 07-09-2007 13:51
Bare 5% av det som normalt kommer ut, er sædceller. Så etter inngrepet, er det som "normalt".
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 07-09-2007 11:26
Kommer det ingenting ut ved utløsning etter inngrepet? Eller spruter man fortsatt ut noe væske uten sædceller i?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 18-08-2007 20:37
Var hos urolog tirsdag på konsultasjon. Han forklarte hvordan operasjonen foregikk og jeg må si jeg ble beroliget. Han sa han først finner sædlederen, fester denne inntil huden i pungen med en tang fra utsiden. Setter så bedøvelse og snitter opp 1 cm, henter ut sædlederen og kutter og binder denne opp innvendig i pungen. Så samme prosedyre på andre siden. Han sa at hele operasjonen tar et kvarter. Jeg er alltid litt øm i pungen og grudde meg litt under konsultasjonen da han skulle sjekke om sædlederene var lette å finne. Det tok ham 2 sekunder å finne de, ikke gjorde det vondt heller. Kunne fått time til operasjon neste uke, men pga kursing o.l. har jeg fått time om en måneds tid til operasjonen. Gruer meg faktisk ikke nå! Bestemte meg for at jeg nå tar ansvaret for prevensjonen i ekteskapet. Kona bruker hormonspiral, og den synes vi gir for mye bivirkninger som nedsatt sexlyst, humørsvingninge r, hodepine osv. for henne. Kommer med tilbakemelding etter operasjonen.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 17-08-2007 05:36
Ser at noen har litt dårlig "erfaring" - Statistisk sett er de fleste inngrep vellyket, Jeg gjorde det igår, og min erfaring så langt er postitiv. Jeg grudde meg til operasjonen først og fremst for å ligge der med "snotten til lufting". Men det gikk veldig bra, hadde heller ingen smerter i forbindelse med inngrepet. Det som kanskje er litt viktig i sammenhengen er vel å tenke på kvinnen også, i mitt tilfelle har hun "gått på" P-piller i 25 år (noe jeg trur ikke er så bra).Hun har i det siste fått blødninger som gikk over da hun sluttet med P-piller (etter anbefaling av legen). Det var da jeg tok avgjørelsen. PS! Sexlysten til kona har også økt, etter at hun slutten med P-piller. :-)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 13-08-2007 15:31
Etter tre flotte barn er det på tide å legge inn årene. Det hørtes utrolig enklelt ut med 20 min inngrep. Håper det går like greit med meg som enkelte andre, som jeg har lest om her. Velger å se bort i fra smerte-helvete- historiene. Kommer tilbake med mine erfaringer:-)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 24-07-2007 10:34
Var på vei for å bestille time nå, men tørr ikke etter å ha lest innleggene her. Skrotum
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 05-07-2007 16:09
Hei, Ble sterilisert for vel 3-4 år siden og oppleve det som vellykket, men ble dessverre skilt og har selvfølgelig truffet e dame som vil ha barn. Hva kan gjøres ? Er det noen muligheter for en mann i min situasjon eller er alt håp ute ?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 02-02-2007 23:13
Jeg har også sterilisert meg. Er vel 1 år siden nå. Jeg har også litt \"trykk\" i pungen. Dette kommer som han over skriver når jeg ikke har fått noe på en stund. Men det kan også komme når jeg har hatt utløsning. Blir liksom litt ømm og rar inni der.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 06-12-2006 11:41
jeg har vert sterilisert i noen år og har ikke angret på det, jeg har blitt gift etter vert og hun kunne tenke seg en unge om noen år,det jeg lurer på er om det går an å opperere seg igjen slik at man kan lage unger eller er det forbi nå.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 05-11-2006 22:46
Kuttet strengen for 3 dager siden. Operasjonen var verre enn jeg trodde. Spesielt på den ene siden var det ganske vondt, kanskje fordi denne pungen er den minste. I ettertid har det vært greit. Litt vondt første kvelden, de siste dagene har jeg bare vært litt øm. Men jeg lurer litt på hvorfor det står at man ikke skal ha seksuell aktivitet før etter 1-2 uker? Kan man ikke ha sex hvis man gjør det forsiktig? Er det fordi det ikke skal sprute sæd ut i pungen, eller hva?? Og en annen ting: når jeg har vært kåt over lang tid blir jeg alltid veldig øm i pungene. Jeg tror det er fordi testiklene da produserer på høygir. Etter utløsning har "trykket lettet" og jeg blir bra igjen. Nå sier de at sædlederne er snørt sammen, og sædcellene forblir derfor inne i testiklene der de brytes ned av kroppen. Men hva skjer da? Trykket kommer jo ikke ut på samme måte, og kommer jeg da til å bli mye mer øm i pungen ved langvarig kåthet, eller???? Noen som har erfaringer med dette?
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 01-08-2014 21:09
"Blåballer" skyldes muskulære spenninger og har ingenting med høyt trykk på tanken å gjøre ;-)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 26-08-2006 23:07
Dro fra Drammen Med Timebussen 0830. Time på Blefjell Sykehus Kongsberg 0930. Opperasjon 0950-1010. Fikk servert frokost og kaffe etter operasjon, og slappet av i god skinnstol med tv og avis til neste buss. Timebussen fra Kongsber 1130. Hjemme i Drammen 1200. Var noe engstlig før opperasjonen, men etter et par ord med han som var inne før meg ble jeg mye roligere. Kjente kun et par stikk (som å ta blodprøve), resten av opperasjonen var helt smertefri. Flinke leger og personell. Noe øm samme kveld og dagen etter. I dag, 2 dager etter føler jeg meg klar til forsiktig aktivitet. Så alt i alt er jeg er kjempefornøyd og til dere som tenker på og har bestemt dere for å gjøre dette. Ja, bare bestill time. Så hvordan det påvirker sexlivet forøvrig, sånn på sikt, kan jeg bare referere til hva jeg har blitt fortal av experter. De sier det ikke har noen innvirknig. Jeg kommer til og følge den saken nøye opp, og gi min menig i et inlegg om ca 2 måneder. Mvh. Lars
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 28-07-2006 23:46
nå er det to år siden jeg også kappet snoppen, eller noe sånt. inngrepet var smertefritt og var oppe og gikk etter ca 20 min. ingen plager av noe slag senere. viktig å sjekke etter 3 mnd ingen ting negativt å si om prosedyren verken under eller etter. min unde nr 2 kom mens kona gikk på pilla,så eneste utvei var å skru av krana. det fungerer veldig bra og etter 3 mnd så blir sex livet mer avslappet,uten bekymringer. kan anbefales.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 26-07-2006 10:50
nå har det gått 2 månder siden jeg steriliserte meg og det har vært 2 måner med fryktelige smerter håper for guds skyld at jeg er av de få som opplever sånne smerter etter opperasjonen,2, stk.antibiotika kurer og legebesøk ca 25 ganger og ingen kan fortelle meg noe annet enn at det er en betennelse.hadd e jeg vist dette hadde jeg aldrig gått til det skritt og tatt opperasjonen for dette har vert en vond erfaring.så tenk deg godt om før du gjør det
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 17-06-2006 12:43
steriliserte meg for en uke sia har store smerter på høyre side av pungen ,skal til lege i dag igjenn .er litt hoven og en liten blødning.men nu har det gått 8 dager .legen jeg var oss på torsdag skreiv ut en resept på paralgin forte og så lenge jeg tar di går det bra men jeg må si jeg er litt engstelig for det er skikkelig vondt
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 11-05-2006 22:41
Tok skrittet for denne dager siden. Litt mt, menn Ikke Noe srlig smertefullt. Tre låve Har, Har INGEN og planer om "kull 2". Innlegget av ost til "Kvinnen" på Det er Viktig teste SEG etter nett ca tre mneder, og Fondet JEG Var Fondet rdet Fikke etter nett inngrepet OGS. HVIS du Ikke nsker handlekurv Flere låve, er inngrepet ufarlig.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Sterilisert pappa til 3 23-03-2006 00:50
Hei kollega, Forstår godt at du trenger noen beroliggende ord :-) Jeg tok skrittet og steriliserte meg for ca. 1/2 år siden. Inngrepet var helt kurrant. Unnagjort på snaue 20 min, uten særlig ubehag hverken under eller etter inngrepet. Litt julbeint gange det første døgnet, men det er det hele. Ingen problem med seksuallivet :-) Bare husk å sjekke at du virkelig blir steril (3 mnd etter inngrepet) (ref. "kvinnen"). Lykke til !
Svar | Svar med sitat | Siter

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode
Vennligst skriv Sikkerhetskode

Sv: Mangel på hvite blodceller Sv: Mangel på hvite blodceller

22/05/2017 14:03

Hvor mange hvite blodlegemer fant man at hun hadde?

Sv: Kløe og svie i skjeden Sv: Kløe og svie i skjeden

22/05/2017 14:03

Yoghurten renner trolig ut av seg selv. Hvis kløe/svie vedvarer, bør du kontakte legen din for en vurdering....

Sv: Blod i avføring Sv: Blod i avføring

22/05/2017 14:01

Blødningene kan skyldes hard avføring som lager rifter i slimhinnen eller hemoroider. MEN - det kan også...

Sv: endetarm Sv: endetarm

22/05/2017 13:59

Jeg foreslår at du kontakter fastlegen din slik at du få sjekket hva blødningene skyldes. Muligens er...

Sv: insulin hoven i beina Sv: insulin hoven i beina

22/05/2017 13:57

Jeg er ikke kjent med at insulin kan gi hevelse i beina. Kan hevelsen skyldes at du ikke ikke lenger ligger...

Sv: Blødning Sv: Blødning

22/05/2017 13:52

Den eneste måten å avklare om du er gravid er å ta en graviditetstest. Mulighetene for at du er gravid er...

Sv: Kan jeg ha personlighetsforstyrrelse? Sv: Kan jeg ha personlighetsforstyrrelse?

22/05/2017 13:49

Jeg synes du bør snakke med fastlegen din. Kanskje vil dere sammen komme fram til at du vil ha nytte av å...

Sv: Kronisk sykdom og sykepenger Sv: Kronisk sykdom og sykepenger

22/05/2017 13:44

Dersom en arbeidstaker av helsemessige årsaker har særlig stort sykefravær, kan arbeidstaker eller...

Sv: Vondt under ribbeinet. Sv: Vondt under ribbeinet.

22/05/2017 13:44

Stikkende smerter mellom eller like under ribbeina er ofte ufarlige, men hva som er forklaringen hos deg, kan...

Sv: Alvorlig sykdom eller ikke? (om gutt 22 år) Sv: Alvorlig sykdom eller ikke? (om gutt 22 år)

22/05/2017 13:41

Felexin er et bredsprektret antibiotikum som i Norge selges under navnet Keflex. Det brukes mot...

Sv: Om Ritalin og ruspanel på urinprøver Sv: Om Ritalin og ruspanel på urinprøver

22/05/2017 13:34

Du har rett i at metylfenidat ikke inngår i et vanlig analysepanel for rusmidler.

Sv: Sv: Magesmerter, oppblåst over tid og dårlig søvn ... Sv: Sv: Magesmerter, oppblåst over tid og dårlig søvn ...

22/05/2017 13:30

Jeg synes det er vanskelig å si hva skjelvingene dine er uttrykk for, og mener ut i fra din beskrivelse at...

Sv: Sv: Prikking i venstre tommel, pekefinger og under... Sv: Sv: Prikking i venstre tommel, pekefinger og under...

22/05/2017 13:25

Jeg er enig med legen din i at ganglionet ved håndleddet sannsynligvis ikke er årsaken til...

Sv: Kvalme og tannverk Sv: Kvalme og tannverk

22/05/2017 13:22

Hvis han ikke er avmagret, klarer han seg antagelig uten næring i et døgns tid. Væsketilførsel er...

Sv: Skjeggvekst Sv: Skjeggvekst

22/05/2017 13:21

Recrea (minoxidil) er godkjent til bruk mot mannlig hårtap i hodebunnen. Jeg tror ikke det er testet til bruk...

Sv: Revmatisme Sv: Revmatisme

22/05/2017 13:17

Dessverre vet jeg heller ikke hva bevegelsene i den venstre foten skyldes. Kanskje en nevrolog har forslag til...

Sv: Kuldefølelse Sv: Kuldefølelse

22/05/2017 13:14

Hva slags karakter har smertene? Dunkende, lynene, brennende, verkende, som elektriske støt eller andre...

Sv: Svimmelhet Sv: Svimmelhet

19/05/2017 15:35

Benign paroxysmal posisjonsvertigo (BPPV), også kalt "krystallsyken”, er kjennetegnet av anfall av...

Sv: Blodprøver Sv: Blodprøver

18/05/2017 16:04

Økning i antall sirkulerende lymfocytter er en kjent bivirkning av Tysabri. Monocytter, eosinofile, basofile...

Sv: Sv: irritert nupp på leggen som har vært der etpar... Sv: Sv: irritert nupp på leggen som har vært der etpar...

18/05/2017 16:01

Jeg foreslår at du kontakter fastlegen din og lar hun/han se på hevelsen/nuppen. Ut i fra opplysningene i...

Sv: spiseforstyrrelse/anoreksi Sv: spiseforstyrrelse/anoreksi

18/05/2017 15:59

Jeg har dessverre ikke kunnskaper om hvordan sarkoidose påvirker svelg og mage/tarmsystemet. Kanskje du kan...

Sv: sarkoidose Sv: sarkoidose

18/05/2017 15:51

Sarkoidose ble første gang beskrevet av den norske legen Cæsar Boeck for cirka 100 år siden. Sykdommen...

Sv: HPV Sv: HPV

18/05/2017 15:48

Det er sannsynlig at begge er smittet hvis den ene har kjønnsvorter. I så fall er verdien av å bruke kondom...

Sv: Vondt i halsen Sv: Vondt i halsen

18/05/2017 15:47

Det kan være en halsinfeksjon forårsaket av virus. En rekke ulike virus kan gi symptomene du beskriver. Hvis...

Sv: vondt i hals Sv: vondt i hals

10/05/2017 16:10

Hvis ikke smertene tiltar, men kanskje heller avtar, tror jeg at jeg kanskje hadde sette tiden litt an.

Sv: kjevesmerter Sv: kjevesmerter

10/05/2017 16:08

Smerter i kjeven kan ha ulike årsaker. Vanligst er muskulære smerter som følge av gnissing av tenner,...

Sv: ujevne mørke flekker Sv: ujevne mørke flekker

10/05/2017 16:05

Ettersom du har vært undersøkt av to hudleger, tviler jeg på at jeg pr. brev vil kunne gi deg et sikrere...

Sv: abort Sv: abort

10/05/2017 16:03

Jeg tror ikke det er farlig å drikke litt alkohol etter en medikamentell abort.

Sv: ryggsmerter Sv: ryggsmerter

10/05/2017 16:00

Ettersom ingen så langt har funnet en sikker forklaring til tross for en rekke undersøkelser og...

Sv: Trykk i øret Sv: Trykk i øret

10/05/2017 15:53

Ettersom du er blitt undersøkt av en øre-nese-halslege som ikke har funnet noe feil, har jeg dessverre ikke...

Sv: Adrenalin i brystet Sv: Adrenalin i brystet

10/05/2017 15:51

Jeg tenker at energien/tykke geleen etc. kanskje er muskulære spenninger i brystkassen som følge av...

Sv: Revmatiske sykdommer Sv: Revmatiske sykdommer

10/05/2017 15:36

SLE, eller systemisk lupus erythematosus, er en autoimmun revmatisk sykdom. Det innebærer at immunsystemet...

Sv: Mensen med p-stav Sv: Mensen med p-stav

10/05/2017 15:07

Blødninger er vanlige ved bruk av p-stav (Nexplanon). De uregelmessige blødningene er ikke et tegn på at...

Sv: Hypotensjon Sv: Hypotensjon

10/05/2017 14:59

Kan det være migreneanfall din datter har under episodene med hodepine, svimmelhet og synsforsstyrrelsene med...

Sv: Folat Sv: Folat

10/05/2017 14:54

Jeg antar at den høye verdien folat skyldes at hun får tilskudd av folat. Når jeg sjekker...

Sv: ADHD Sv: ADHD

10/05/2017 14:50

Når diagnosen er stillet, kan nevropsykologen, en psykiater eller fastlegen din forskrive medisin - dersom du...

Sv: smerter i kjeven og hjerteflimmer Sv: smerter i kjeven og hjerteflimmer

10/05/2017 14:49

Smerter i kjeven kan ha ulike årsaker. Vanligst er muskulære smerter som følge av gnissing av tenner,...

Sv: Kan jeg være gravid? Sv: Kan jeg være gravid?

09/05/2017 14:59

Hvis han hadde på kondomet hele tiden han var inne i deg og kondomet ikke sprakk, er sjansen meget liten for...

Sv: vondt under magen Sv: vondt under magen

09/05/2017 14:53

Smerter nederst i magen kan ha en rekke årsaker. Ut i fra opplysningene i brevet ditt er det vanskelig å si...

Sv: Kjønnsykdom Sv: Kjønnsykdom

09/05/2017 14:52

Soppinfeksjon er en (av flere) mulig(e) forklaringer. For sikkerhets skyld bør du kontakte legen din slik at...

Sv: Klamydia Sv: Klamydia

09/05/2017 14:49

Ved alle laboratorieprøver forekommer feil. Klamydiatester er intet unntak. Hos personer som faktisk er...

Sv: Trangt og smerte under samleie Sv: Trangt og smerte under samleie

09/05/2017 14:46

Ufrivillige muskelkramper i underlivet, såkalt vaginisme, rammer omkring en av tjue kvinner. Krampene...

Sv: Blod ut av penis Sv: Blod ut av penis

09/05/2017 14:36

Blod i sæden skyldes sjelden noen alvorlig sykdom. Vanligvis finner man ingen forklaring. Konklusjonen blir...

Sv: fimose operasjon Sv: fimose operasjon

09/05/2017 14:34

Jeg synes du bør la legen din kikke på det. Det kan godt hende dette gror av seg selv men greit å være på...

Sv: Kjønnssykdommer Sv: Kjønnssykdommer

09/05/2017 14:33

Herpes er en nærliggende diagnose. Jeg foreslår at du kontakter fastlegen din slik at du kan få stillet...

Sv: Forhold og sex Sv: Forhold og sex

09/05/2017 14:31

Hvis du ikke føler at hans tillit til deg er økende tre måneder etter hendelse, og du føler deg truet av...

Sv: Brun utflod og blod etter ubeskyttet sex Sv: Brun utflod og blod etter ubeskyttet sex

09/05/2017 14:18

Endringene i utflod og uvelheten nederst i magen kan skyldes en infeksjon. Jeg foreslår at du kontakter...

Sv: Hårballer Sv: Hårballer

09/05/2017 14:17

Det vet jeg dessverre ikke og foreslår at du lar fastlegen din kikke på det.

Sv: Ulykkelig Sv: Ulykkelig

09/05/2017 14:16

Det er forståelig at du savner intimitet og fysisk kontakt. Det synes jeg ikke du trenger å ha dårlig...

Sv: utflod og sopp/klamydia en sammenheng? Sv: utflod og sopp/klamydia en sammenheng?

09/05/2017 14:10

Det er ikke mulig å si hva utfloden skyldes uten å undersøke deg. Jeg foreslår derfor at du kontakter...

Sv: Jeg har herpes og har truffet en mann med MS Sv: Jeg har herpes og har truffet en mann med MS

09/05/2017 14:09

De fleste personer i Norge er smittet med HSV1. Det er derfor ikke usannsynlig at din partner også er det og...

Sv: Hals klamydia Sv: Hals klamydia

09/05/2017 13:21

Klamydia kan overføres til halsen ved munnsex (spesielt munnsex med penis) eller ved å kysse en person som...

Sv: Kortison Sv: Kortison

05/05/2017 14:44

Ja - symptomene du nevner er ikke vanlig etter injeksjon med kortison. Hvis du ikke føler tegn til bedring,...

Sv: forkjølelse Sv: forkjølelse

05/05/2017 14:42

Forkjølelse skyldes en rekke ulike virus som stadig endrer seg. Det er derfor vanskelig å utvikle en...

Sv: Sv: Egenmelding i samme tid som man er Gradert syk... Sv: Sv: Egenmelding i samme tid som man er Gradert syk...

05/05/2017 14:41

Man kan ikke bruke egenmelding for den "friske" delen når man er gradert sykmeldt. Det er fordi en vil se...

Sv: gallestein/galleblære operasjon Sv: gallestein/galleblære operasjon

05/05/2017 14:39

De aller fleste blir kvitt plagene sine etter at galleblæren er fjernet. Det er ulike årsaker til noen ikke...

Sv: Sykdom Sv: Sykdom

05/05/2017 14:36

Det kan jeg dessverre ikke nok om til å gi deg et svar på. Det høres ut som du har en sjelden tilstand og...

Sv: Hoven Lymfeknute Sv: Hoven Lymfeknute

05/05/2017 14:33

Slik jeg forstår brevet ditt med stor og økende hevelse, synes jeg dere bør oppsøke legevakten eller...

Sv: Intensive smerter under ribbein Sv: Intensive smerter under ribbein

05/05/2017 14:26

Muskulære smerter pleier ikke å vare så lenge. Ettersom du har forsøkt smertestillende, massasje, badstu...

Sv: Mens spørsmål. Sv: Mens spørsmål.

05/05/2017 14:24

Her er en fornuftig artikel om dette spørsmålet: goo.gl/VMbkJK

Si oss din mening

Takk for at du tar deg tid til å si din mening. Vi setter pris på å lese dine synspunkter.
Captcha plugin 2+ for Joomla from Outsource Online
 
x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.

Jeg har lest og forstått betingelsene og reglene for bruk av dette nettstedet

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre vår hjemmeside og din brukeropplevelse. For å finne ut mer om informasjonskapsler og hvordan du sletter dem, se våre retningslinjer for personvern. Jeg aksepterer informasjonskapsler fra Helsenett.no.OK