Smerter i mellomgulvet er det vanligste symptomet på magesår.

Magesår er oftest lokalisert til tolvfingertarmen. Såret sitter i slimhinnen, men store og dype sår kan lage hull gjennom tarmveggen og ut i bukhulen.

Magesår kalles ulcus ventriculi når det sitter i magesekken og ulcus duodeni når det sitter i tolvfingertarmen.

Hvem får magesår?

Magesår sees hos voksne i alle aldre, men er sjeldent i barne og ungdomsårene.

Magesår har stor tilbøyelighet til å komme tilbake, og har derfor vært betraktet som en kronisk sykdom før man oppdaget magesårsbakterien og behandlingen for den.

Menn får magesår noe hyppigere enn kvinner, og røking forverrer tilstanden selv om det ikke er noen sikker årsaksfaktor.

Hvordan oppstår magesår?

I løpet av de siste ti årene har man funnet ut at nesten alle pasienter med magesår har en spesiell bakterie, Helicobakter pylori, på slimhinnen i magesekken. Når bakteriene utryddes med antibiotisk behandling blir pasienten helbredet. Denne bakterien er imidlertid vanlig forekommende, og i Norge er omtrent halvparten av befolkningen over 60 år infisert, og de aller fleste som har denne bakterien får dermed aldri magesår.

Medikamenter som inneholder acetylsalicylsyre og andre betennelsesdempende midler som benyttes ved kroniske betennelser, kan også gi sår på slimhinnen. Slike sår kan lett føre til blødning blant annet fordi slike midler også gir noe økt blødningstendens.

Helicobakter pylori er altså ikke hele forklaringen på magesårsykdommen, selv om den er viktig. De aller fleste sår skydles enten bakterien eller medikamenter.

Hvilke symptomer får en pasient med magesår?

Smerter i mellomgulvet er det vanligste symptomet. Når smertene stråler ut til ryggen og også er tilstede om natten styrkes mistanken om magesår.

Likeledes vil pasienter som har smerten lokalisert til ett punkt de kan peke på, oftere ha magesår enn pasienter med diffuse smerter som vandrer rundt på forskjellige steder. Magesår behøver imidlertid ikke gi smerter.

Svie og sug i mellomgulvet er vel også vanlig?

Ja, men slike plager er så utbredt i befolkningen at de ikke alene kan brukes som tegn på magesår. Sur svie og brenning bak brystbenet skyldes ofte spiserørskatarr på grunn av syrelekkasje fra magesekken.

Kvalme og brekninger er også aktuelle symptomer, og særlig er brekninger et viktig symptom. Når magesåret sitter nær utløpet av magesekken, kan betennelsesforandringer rundt såret føre til at åpningen til tynntarm blir for trang, noe som fører til vedvarende brekninger.

Kan magesår gi blødning?

Ja, i sjeldne tilfeller, og det kan gi seg til kjenne ved at avføringen blir svart. Husk at jerntabletter også gjør avføringen mørkere.

Når blødningen er kraftigere får du brekninger av kaffegrutlignende mageinnhold, som egentlig er blod som er omdannet av tarmsaftene. Ved større blødninger kan pasientene også kaste opp både mørkt blod som har levret seg, og friskt blod. Dette er en alvorlig komplikasjon som krever rask behandling på sykehus.

Hva kan jeg gjøre for å unngå eller motvirke sykdommen?

Tidligere var det vanlig å gi såkalte "livsstilsråd" og diettanbefalinger til magesårpasienter. I dag behandles magesårsykdommen effektivt med antibiotikakur. Behandlingen forutsetter imidlertid at det er stillet korrekt diagnose, og det er også viktig å kontrollere at bakterien virkelig er forsvunnet etter behandling.

Det er sannsynligvis også slik at stress og andre belastninger påvirker tendensen til å få magesår, og dette kan man ofte påvirke selv.

Når er det grunn til å søke lege?

Symptomer på magesår bør føre til legeundersøkelse, og særlig hvis det er tegn til blødning eller andre komplikasjoner.

For en som vet han har magesår kan sykdommen helbredes ved behandling hos spesialist.

Hvilke undersøkelser er aktuelle?

Legen kan undersøke om det er magesår, hvor det i så fall sitter, og om det er godt eller ondartet. Til dette benyttes et tarmskop som tillater oss å se slimhinnen, og undersøkelsen kan i dag gjøres poliklinisk.

Det dreier seg om en fleksibel slange med tykkelse som en lillefinger og innebygget optikk som føres ned gjennom svelget. Det benyttes lokal bedøvelse, og av og til beroligende sprøyte.

Gjennom dette instrumentet kan vi også sikre oss vevsprøver for å avklare om såret er god eller ondartet. Dette er kun aktuelt ved sår i magesekken, fordi sår på tolvfingertarmen nesten aldri er ondartet.

Hva er behandlingen?

Primærbehandlingen er antibiotika som fjerner bakterien og derved helbreder sykdommen. I enkelte tilfeller kan en også gi syrehemmende legemidler i tillegg, dette gir symptomlindring i løpet av en-tre dager og får kanskje såret til å gro raskere.

Behandlingen er effektiv i mer enn 90 prosent av tilfellene, men krever at legens instruksjoner følges nøye. Mange får også noe ubehag under kuren, for eksempel mageknip, diare og urolig mage. Dette vil imidlertid rette seg når behandlingen er avsluttet.

Hvilke utsikter har jeg, blir jeg frisk igjen?

Et vanlig magesår på tolvfingertarmen gror av seg selv i løpet av seks-åtte uker. Ved behandlig med syrehemmende midler tar det to-fire uker.

Sykdommen er ofte kronisk med hyppige tilbakefall, og det kan også tilstøte komplikasjoner som blødning, hull gjennom tarmvegg og passasjeproblemer gjennom utløpet fra magesekken. Behandlig som utrydder Helicobakter pylori forhindrer tilbakefall, men vi vet ennå ikke sikkert om dette helbreder sykdommen på livstid.

Hvis magesåret er forårsaket av medisiner vil du vanligvis ikke få tilbakefall etter at du har sluttet med midlet.

Er det andre viktige ting å kjenne til?

Med dagens effektive midler er det sjelden nødvendig med sykemelding i forbindelse med tilbakefall, fordi symptomene går over i løpet av de første tp-tre dager etter at behandlingen har startet.

Dersom du avtjenter verneplikt fører magesår som oftest til dimmitering fra militærtjeneste, men det er medisinsk sett ingen ting i veien for å avtjene verneplikten i mindre belastende jobber som ikke-stridende dersom sykdommen ikke er svært hissig.

21 Kommentarer

# Guest 22-10-2016 10:24
Jeg har veldig vondt I Magen, jeg Tror jeg har magesår men jeg vet ikke om man Ian få det når man er 11år
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 12-04-2016 16:26
Har hatt syreprobl. i over 20 år. Har betennelse i spiserøret og mellomgulvsbrok k. Det brenner i øvre del av magen og ut i ryggen. Jeg får bivirkninger av medisinene: (Zantac og Pantoprazol gir kløe og gassprobl. Losec er LITT bedre). Noen flere som har disse bivirkningene, og som er blitt kvitt de da de har byttet medisiner? (Tenkte å bytte til Santac, men det er jo det samme som Pantoprazol, så da er det vel liten vits). Slitsomt å prøve seg fram hele tiden.

Hilsen AE.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 23-05-2016 09:17
Jeg selv har god erfaring med nexium, kan jo være greit å prøve? :)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 28-04-2014 12:03
Beksvart avføring i 5 dager, elendig pust ( er vanligvis godt trent ) men har ikke smerter. PS tar av og til smertestillende eller Bactrim . 58 år ikke avholdsmann
Svar | Svar med sitat | Siter
# Guest 26-09-2013 05:34
Hei. Jeg våknet akkurat av at jeg har utholderlig vondt i mellomgulvet, press i rygg og spiserør. Jeg føler samtidig at jeg må kaste opp. Smertene blir værre når jeg rører på meg. I de to siste ukene har jeg hatt mageknip og jeg får vondt i mellomgulvet etter måltider. Jeg har også måttet kastet opp rett etter måltider noen ganger . Jeg har også lagt merke til at avføringen min har blitt veldig mørk, nesten svart. Jeg har aldri opplevd så store smerter i mellomgulvet før så jeg ble utrolig redd da jeg våknet. Jeg er forresten ei ung dame på 21 år, erdet mulig at jeg kan ha fått magesår?
Svar | Svar med sitat | Siter
# gjest3146 20-08-2012 01:10
Har ikke hatt magesår men store problemer med magesyre som førte til kronisk betennelse i halsen, ledd og slapphet. Etter overgang til glutenfritt kosthold er jeg så godt som symptomfri. Spiser også melkefritt pga laktoseintolera nse - som er påvist. Magesyre kan påvirke mange områder som det er lite opplyst om. Det er en stor omveltning å legge om kostholdet såpass mye. Men fordi livskvaliteten blir så mye bedre er det verd det. Etter ett års tid er det blitt en vane og har ingen betydning lenger. Bare når en skal på besøk og folk blirb"skuffet" over at du ikke kan spise "bare litt" ..det lører man å ignorere etter hvert .... Happy
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 22-03-2009 23:34
Hei jeg er da en gutt på 18 år som har magesår. Går på somac 40mg. men har fortsatt smerter der og er kvalm. Drikker i helger. Har alkohol noe med magesåre og gjøre? kunne du fått gitt meg en svar på hva som er bra og spise og drikke. Med vennlig hilsen M.P
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 23-07-2007 18:24
Er ganske frustert her jeg sitter, er under utredning for magesår, og sliter veldig med å finne mat som holder seg i magen. Kaster opp det jeg spiser, stort sett. Noen som har råd til mat som kan fungere? Vet at man skal styre unna kaffe, røyk, stekt mat, sterk mat og at melkeprodukter, fett osv gjør magen enda mer kranglete. Men bortsett fra det? Setter pris på alt av råd, da jeg ble litt lamslått da legen fortalte meg at jeg har magesår, og kun sa at jeg "måtte prøve meg frem"... Er 21 år, man skal liksom ikke få magesår da..:)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 07-06-2007 22:57
Fikk påvist magesår (heliocobakter pylori-infeksjo n) for snart 5 uker siden. Gikk på antibiotika i en uke for å fjerne bakterien, og alt var bare bra. Men etter 3 uker begynte jeg å få halsbrann, noe jeg aldri har vært plaget med før.. Nå når det er gått 5 uker, er plagene fremdeles store. Er dette normalt, og når kan jeg regne med at dette vil gi seg?? Prøver ellers og følge de rådene som er ved halsbrann. Bruker Somac 40 mg. 2 ganger daglig, etter besøk hos fastlegen for ei uke siden.. Noen med erfaring ?? mvh 50 åring.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 24-04-2007 14:00
Jeg leste innlegget til Lise (overskriften \"Magesår??\"). Jeg har samme symptomer, men blir i tillegg helt utmattet i flere timer etter å ha spist. Gjesper mye og har lyst å sove. Jeg har pylori-bakterie n, men har aldri hatt pusteproblemer, svimmelhet og hjertebank etter å ha spist. Noen som kan hjelpe ?? mvh Hilde
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 11-03-2007 18:44
Jeg sliter med tung pust, smerter i nakke og nedover ryggen, jeg har en ekkel sultfølelse, sug i magen, som blir borte når jeg spiser, men pusteproblemene blir verre etter jeg har spist. Og inni mellom har jeg en brennende følelse på venstre side på magen, noen centimeter nedenfor ribbeina. Var på akutten hvor de konsentrerte seg om blodpropp i lungen, og utposning på aorta, da jeg har Ehlers Danlos syndrom, og har hatt blodpropp i leggen. Det var en hektisk kveld på akutten, og jeg fikk ikke snakke med legen før jeg ble sendt hjem, men fikk vite at røntgen av lungene så bra ut. Må også nevne at jeg får hjertebank, og hvilepuls på 90-100, mot normal hvilepuls på 60 - 65. Svimmelhet og hodepine forekommer også ganske ofte. Jeg trenger hjlp og råd. Mvh. Lise
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 06-02-2007 23:33
Kan agesår være så alvorlig at man kan dø av det? min far har hatt vondt i magen i lang tid. Han har gått til lege, men har ikke tatt noe store fremmskrit av det! kan dette være magesår? Hilsen en bekymret datter
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 25-09-2006 13:29
Er det vanlig å ha blødninger ifbm magesår? Jeg har symptomer som minner om magesår. Jeg har også blod i avføringen. Blodet er ikke mørkt, men klart rent rødt. mvh Ståle
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 21-07-2006 02:00
hei jeg har da refluks men nå tror jeg at jeg har fått magesår for det svir noe volsomt i magen. Med en gang jeg kjente det tok jeg 1 nexium 40mg som jeg har fått av legen for behandling av reflux tror du dette kommer til å hjelpe eller bør jeg søke profesjonell hjelp. Skal nemlig til syden ganske snart og lurer på om det går fint å ta seg noen øl uten stor skade....?? takk på forhånd mvh Stig
Svar | Svar med sitat | Siter
# Anonym 14-05-2006 15:48
Kan man få icterus pga magessår..ev. i ettertid??
Svar | Svar med sitat | Siter
# tonje 03-04-2006 23:57
akuratt hvor ligger magesekken?e det vanlig å få sterke smerter under venstre og høyre ribbebue om man har magesår???som er tilstede både dag og natt?
Svar | Svar med sitat | Siter
# tonje. 02-04-2006 20:12
jeg skal til gastroskopi om et par uker!har symptomer som:veldig vondt i mellomgulvet..u nder venstre og høyre ribbebue,litt i ryggen i samme høyde,(hele dagen og en del om natta),litt kvalm...har ikke sure oppstøt!så til dere som har hatt magesår..kan dette høres ut som det?takk=)
Svar | Svar med sitat | Siter
# Tim35 16-03-2006 17:55
skal du ta gastroskopi? beste rådet er og puste normalt,du blir ikke kvalt selv om det kjennes sånn ut,hvis du svelger hyppig i det de fører slangen inn,er det ingen problemer. hvis du for all anmodning skulle begynne og brekke deg,IKKE prøv og ta ut slangen selv....da blir det værre når du skal ha den inn igjen etterpå har tatt denne behandlingen ca.13 ganger i forbindelse med magesår.. lykke til
Svar | Svar med sitat | Siter
# Leif Røren 11-03-2006 03:04
Skulle ønske jeg kunne gi deg et råd som han virkelig hører på, men dette spørsmålet bør du rette til "Spør legen" som du finner på denne linken: http://www.helsenett.no/index.php?option=com_smf&Itemid=187 Personlig tror jeg det viktigste er at du forteller han rett ut at dette plager deg like mye som det plager han, for det sårer veldig og se dem man elsker, har det vondt. Uff, jeg føler virkelig med deg, og håper at dette løser seg for alles beste så snart som mulig. Lykke til videre, vennlig hilsen Leif.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Line 08-03-2006 10:24
Min far har hatt magesår for en stund tilbake, og nå tror jeg han har fått det igjen. Når han har spist mat/middagsmat så går han på toalettet å spyr. Han vil ikke høre på oss når vi sier at han må gå til lege. Har han magesår, og hva kan jeg gjøre for å få han til å høre på meg? Takk på forhånd.
Svar | Svar med sitat | Siter
# Leif Røren 24-01-2006 18:09
Plagene med det å ha "hissige" helicobakterier , er erfaringsmessig mange og svært allsidige. Selv har jeg hatt disse plagene i mange år. Og så langt jeg kan huske, var det etter et mindre hjerteinfarkt at plagene virkelig tiltok. De mest utpregede plagen var,som artikkelen over beskriver, magesmerter, sure oppstøt, stikkende/svien de smerter i ryggen ( i magehøyde), svært ømt i området mellomgulvet/ma gesekken,spesie lt ved berøring på utsiden av dette området. Det dannet seg en "kul" på størrelse med en 5 krone på dette området, og den tiltok i størrelse etter en tid. Plager som ikke er beskrevet over, men som jeg tror stammet ifra denne lidelsen var; Svimmelhet, smerter i nakke og armer, mindre pustebesvær, og angst. Alle disse plagen er mer eller mindre forsvunnet etter vellykket behandling mot helicobakterien e. Bakgrunn for min sykdom; Først og fremst så røyker jeg, og har levd med mye stress. Usunn livsstil ( dårlig kosthold), og lite søvn førte til denne lidelsen, og også til hjerteinfarkt. Jeg er i dag 41 år, fikk infarktet i en alder av 38, og magebesværet tiltok etter infarktet. Dette skyldes,tror jeg, først og fremst angst og stress. Men etter behandling av påvist magesår i spiserøret/mage sekken (øsofagus/ventr ikkel), og behandling mot H pylori betennelse, er jeg i dag helt frisk og uten ovennevnte plager. I tillegg til medisinsk behandling, har jeg gjort mye selv med bl.a kostholdet. Kosthold med rikelig med grønnsaker (spesiellt brokkoli) og youghurt og andre kalkholdige drikker, har gjort meg til et helt nytt menneske. Har desverre ikke klart å slutte å røyke, men det er neste mål. Den medisinske behandlingen besto av følgende; Kuren varte i èn uke, og daglig inntak var, Lanzo 30 mg (Lanzoprasol) x 2, Trikozol 400 mg (Metronidazol) x 3, og Amorin 500 mg (Amoxicillin.tr ihydr.respond) x 4. Allerede etter 2 dager merket jeg bedring, og nå 8 uker etter føler jeg meg helt frisk og helt uten plager. Etterkontroll (pusteprøve) påviste ingen funn av bakterien.
Svar | Svar med sitat | Siter

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode
Vennligst skriv Sikkerhetskode

Sv: Mangel på hvite blodceller Sv: Mangel på hvite blodceller

22/05/2017 14:03

Hvor mange hvite blodlegemer fant man at hun hadde?

Sv: Kløe og svie i skjeden Sv: Kløe og svie i skjeden

22/05/2017 14:03

Yoghurten renner trolig ut av seg selv. Hvis kløe/svie vedvarer, bør du kontakte legen din for en vurdering....

Sv: Blod i avføring Sv: Blod i avføring

22/05/2017 14:01

Blødningene kan skyldes hard avføring som lager rifter i slimhinnen eller hemoroider. MEN - det kan også...

Sv: endetarm Sv: endetarm

22/05/2017 13:59

Jeg foreslår at du kontakter fastlegen din slik at du få sjekket hva blødningene skyldes. Muligens er...

Sv: insulin hoven i beina Sv: insulin hoven i beina

22/05/2017 13:57

Jeg er ikke kjent med at insulin kan gi hevelse i beina. Kan hevelsen skyldes at du ikke ikke lenger ligger...

Sv: Blødning Sv: Blødning

22/05/2017 13:52

Den eneste måten å avklare om du er gravid er å ta en graviditetstest. Mulighetene for at du er gravid er...

Sv: Kan jeg ha personlighetsforstyrrelse? Sv: Kan jeg ha personlighetsforstyrrelse?

22/05/2017 13:49

Jeg synes du bør snakke med fastlegen din. Kanskje vil dere sammen komme fram til at du vil ha nytte av å...

Sv: Kronisk sykdom og sykepenger Sv: Kronisk sykdom og sykepenger

22/05/2017 13:44

Dersom en arbeidstaker av helsemessige årsaker har særlig stort sykefravær, kan arbeidstaker eller...

Sv: Vondt under ribbeinet. Sv: Vondt under ribbeinet.

22/05/2017 13:44

Stikkende smerter mellom eller like under ribbeina er ofte ufarlige, men hva som er forklaringen hos deg, kan...

Sv: Alvorlig sykdom eller ikke? (om gutt 22 år) Sv: Alvorlig sykdom eller ikke? (om gutt 22 år)

22/05/2017 13:41

Felexin er et bredsprektret antibiotikum som i Norge selges under navnet Keflex. Det brukes mot...

Sv: Om Ritalin og ruspanel på urinprøver Sv: Om Ritalin og ruspanel på urinprøver

22/05/2017 13:34

Du har rett i at metylfenidat ikke inngår i et vanlig analysepanel for rusmidler.

Sv: Sv: Magesmerter, oppblåst over tid og dårlig søvn ... Sv: Sv: Magesmerter, oppblåst over tid og dårlig søvn ...

22/05/2017 13:30

Jeg synes det er vanskelig å si hva skjelvingene dine er uttrykk for, og mener ut i fra din beskrivelse at...

Sv: Sv: Prikking i venstre tommel, pekefinger og under... Sv: Sv: Prikking i venstre tommel, pekefinger og under...

22/05/2017 13:25

Jeg er enig med legen din i at ganglionet ved håndleddet sannsynligvis ikke er årsaken til...

Sv: Kvalme og tannverk Sv: Kvalme og tannverk

22/05/2017 13:22

Hvis han ikke er avmagret, klarer han seg antagelig uten næring i et døgns tid. Væsketilførsel er...

Sv: Skjeggvekst Sv: Skjeggvekst

22/05/2017 13:21

Recrea (minoxidil) er godkjent til bruk mot mannlig hårtap i hodebunnen. Jeg tror ikke det er testet til bruk...

Sv: Revmatisme Sv: Revmatisme

22/05/2017 13:17

Dessverre vet jeg heller ikke hva bevegelsene i den venstre foten skyldes. Kanskje en nevrolog har forslag til...

Sv: Kuldefølelse Sv: Kuldefølelse

22/05/2017 13:14

Hva slags karakter har smertene? Dunkende, lynene, brennende, verkende, som elektriske støt eller andre...

Sv: Svimmelhet Sv: Svimmelhet

19/05/2017 15:35

Benign paroxysmal posisjonsvertigo (BPPV), også kalt "krystallsyken”, er kjennetegnet av anfall av...

Sv: Blodprøver Sv: Blodprøver

18/05/2017 16:04

Økning i antall sirkulerende lymfocytter er en kjent bivirkning av Tysabri. Monocytter, eosinofile, basofile...

Sv: Sv: irritert nupp på leggen som har vært der etpar... Sv: Sv: irritert nupp på leggen som har vært der etpar...

18/05/2017 16:01

Jeg foreslår at du kontakter fastlegen din og lar hun/han se på hevelsen/nuppen. Ut i fra opplysningene i...

Sv: spiseforstyrrelse/anoreksi Sv: spiseforstyrrelse/anoreksi

18/05/2017 15:59

Jeg har dessverre ikke kunnskaper om hvordan sarkoidose påvirker svelg og mage/tarmsystemet. Kanskje du kan...

Sv: sarkoidose Sv: sarkoidose

18/05/2017 15:51

Sarkoidose ble første gang beskrevet av den norske legen Cæsar Boeck for cirka 100 år siden. Sykdommen...

Sv: HPV Sv: HPV

18/05/2017 15:48

Det er sannsynlig at begge er smittet hvis den ene har kjønnsvorter. I så fall er verdien av å bruke kondom...

Sv: Vondt i halsen Sv: Vondt i halsen

18/05/2017 15:47

Det kan være en halsinfeksjon forårsaket av virus. En rekke ulike virus kan gi symptomene du beskriver. Hvis...

Sv: vondt i hals Sv: vondt i hals

10/05/2017 16:10

Hvis ikke smertene tiltar, men kanskje heller avtar, tror jeg at jeg kanskje hadde sette tiden litt an.

Sv: kjevesmerter Sv: kjevesmerter

10/05/2017 16:08

Smerter i kjeven kan ha ulike årsaker. Vanligst er muskulære smerter som følge av gnissing av tenner,...

Sv: ujevne mørke flekker Sv: ujevne mørke flekker

10/05/2017 16:05

Ettersom du har vært undersøkt av to hudleger, tviler jeg på at jeg pr. brev vil kunne gi deg et sikrere...

Sv: abort Sv: abort

10/05/2017 16:03

Jeg tror ikke det er farlig å drikke litt alkohol etter en medikamentell abort.

Sv: ryggsmerter Sv: ryggsmerter

10/05/2017 16:00

Ettersom ingen så langt har funnet en sikker forklaring til tross for en rekke undersøkelser og...

Sv: Trykk i øret Sv: Trykk i øret

10/05/2017 15:53

Ettersom du er blitt undersøkt av en øre-nese-halslege som ikke har funnet noe feil, har jeg dessverre ikke...

Sv: Adrenalin i brystet Sv: Adrenalin i brystet

10/05/2017 15:51

Jeg tenker at energien/tykke geleen etc. kanskje er muskulære spenninger i brystkassen som følge av...

Sv: Revmatiske sykdommer Sv: Revmatiske sykdommer

10/05/2017 15:36

SLE, eller systemisk lupus erythematosus, er en autoimmun revmatisk sykdom. Det innebærer at immunsystemet...

Sv: Mensen med p-stav Sv: Mensen med p-stav

10/05/2017 15:07

Blødninger er vanlige ved bruk av p-stav (Nexplanon). De uregelmessige blødningene er ikke et tegn på at...

Sv: Hypotensjon Sv: Hypotensjon

10/05/2017 14:59

Kan det være migreneanfall din datter har under episodene med hodepine, svimmelhet og synsforsstyrrelsene med...

Sv: Folat Sv: Folat

10/05/2017 14:54

Jeg antar at den høye verdien folat skyldes at hun får tilskudd av folat. Når jeg sjekker...

Sv: ADHD Sv: ADHD

10/05/2017 14:50

Når diagnosen er stillet, kan nevropsykologen, en psykiater eller fastlegen din forskrive medisin - dersom du...

Sv: smerter i kjeven og hjerteflimmer Sv: smerter i kjeven og hjerteflimmer

10/05/2017 14:49

Smerter i kjeven kan ha ulike årsaker. Vanligst er muskulære smerter som følge av gnissing av tenner,...

Sv: Kan jeg være gravid? Sv: Kan jeg være gravid?

09/05/2017 14:59

Hvis han hadde på kondomet hele tiden han var inne i deg og kondomet ikke sprakk, er sjansen meget liten for...

Sv: vondt under magen Sv: vondt under magen

09/05/2017 14:53

Smerter nederst i magen kan ha en rekke årsaker. Ut i fra opplysningene i brevet ditt er det vanskelig å si...

Sv: Kjønnsykdom Sv: Kjønnsykdom

09/05/2017 14:52

Soppinfeksjon er en (av flere) mulig(e) forklaringer. For sikkerhets skyld bør du kontakte legen din slik at...

Sv: Klamydia Sv: Klamydia

09/05/2017 14:49

Ved alle laboratorieprøver forekommer feil. Klamydiatester er intet unntak. Hos personer som faktisk er...

Sv: Trangt og smerte under samleie Sv: Trangt og smerte under samleie

09/05/2017 14:46

Ufrivillige muskelkramper i underlivet, såkalt vaginisme, rammer omkring en av tjue kvinner. Krampene...

Sv: Blod ut av penis Sv: Blod ut av penis

09/05/2017 14:36

Blod i sæden skyldes sjelden noen alvorlig sykdom. Vanligvis finner man ingen forklaring. Konklusjonen blir...

Sv: fimose operasjon Sv: fimose operasjon

09/05/2017 14:34

Jeg synes du bør la legen din kikke på det. Det kan godt hende dette gror av seg selv men greit å være på...

Sv: Kjønnssykdommer Sv: Kjønnssykdommer

09/05/2017 14:33

Herpes er en nærliggende diagnose. Jeg foreslår at du kontakter fastlegen din slik at du kan få stillet...

Sv: Forhold og sex Sv: Forhold og sex

09/05/2017 14:31

Hvis du ikke føler at hans tillit til deg er økende tre måneder etter hendelse, og du føler deg truet av...

Sv: Brun utflod og blod etter ubeskyttet sex Sv: Brun utflod og blod etter ubeskyttet sex

09/05/2017 14:18

Endringene i utflod og uvelheten nederst i magen kan skyldes en infeksjon. Jeg foreslår at du kontakter...

Sv: Hårballer Sv: Hårballer

09/05/2017 14:17

Det vet jeg dessverre ikke og foreslår at du lar fastlegen din kikke på det.

Sv: Ulykkelig Sv: Ulykkelig

09/05/2017 14:16

Det er forståelig at du savner intimitet og fysisk kontakt. Det synes jeg ikke du trenger å ha dårlig...

Sv: utflod og sopp/klamydia en sammenheng? Sv: utflod og sopp/klamydia en sammenheng?

09/05/2017 14:10

Det er ikke mulig å si hva utfloden skyldes uten å undersøke deg. Jeg foreslår derfor at du kontakter...

Sv: Jeg har herpes og har truffet en mann med MS Sv: Jeg har herpes og har truffet en mann med MS

09/05/2017 14:09

De fleste personer i Norge er smittet med HSV1. Det er derfor ikke usannsynlig at din partner også er det og...

Sv: Hals klamydia Sv: Hals klamydia

09/05/2017 13:21

Klamydia kan overføres til halsen ved munnsex (spesielt munnsex med penis) eller ved å kysse en person som...

Sv: Kortison Sv: Kortison

05/05/2017 14:44

Ja - symptomene du nevner er ikke vanlig etter injeksjon med kortison. Hvis du ikke føler tegn til bedring,...

Sv: forkjølelse Sv: forkjølelse

05/05/2017 14:42

Forkjølelse skyldes en rekke ulike virus som stadig endrer seg. Det er derfor vanskelig å utvikle en...

Sv: Sv: Egenmelding i samme tid som man er Gradert syk... Sv: Sv: Egenmelding i samme tid som man er Gradert syk...

05/05/2017 14:41

Man kan ikke bruke egenmelding for den "friske" delen når man er gradert sykmeldt. Det er fordi en vil se...

Sv: gallestein/galleblære operasjon Sv: gallestein/galleblære operasjon

05/05/2017 14:39

De aller fleste blir kvitt plagene sine etter at galleblæren er fjernet. Det er ulike årsaker til noen ikke...

Sv: Sykdom Sv: Sykdom

05/05/2017 14:36

Det kan jeg dessverre ikke nok om til å gi deg et svar på. Det høres ut som du har en sjelden tilstand og...

Sv: Hoven Lymfeknute Sv: Hoven Lymfeknute

05/05/2017 14:33

Slik jeg forstår brevet ditt med stor og økende hevelse, synes jeg dere bør oppsøke legevakten eller...

Sv: Intensive smerter under ribbein Sv: Intensive smerter under ribbein

05/05/2017 14:26

Muskulære smerter pleier ikke å vare så lenge. Ettersom du har forsøkt smertestillende, massasje, badstu...

Sv: Mens spørsmål. Sv: Mens spørsmål.

05/05/2017 14:24

Her er en fornuftig artikel om dette spørsmålet: goo.gl/VMbkJK

Si oss din mening

Takk for at du tar deg tid til å si din mening. Vi setter pris på å lese dine synspunkter.
Captcha plugin 2+ for Joomla from Outsource Online
 
x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.

Jeg har lest og forstått betingelsene og reglene for bruk av dette nettstedet

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre vår hjemmeside og din brukeropplevelse. For å finne ut mer om informasjonskapsler og hvordan du sletter dem, se våre retningslinjer for personvern. Jeg aksepterer informasjonskapsler fra Helsenett.no.OK