Ordbok - Omega-3

Term: Omega-3

  • Omega-3

    Betegnelsen på en familie av flerumettede fettsyrer. De er viktig næringsstoffer som kan redusere faren for hjerte-karsykdommer.
    Gode kilder til omega-3-fettsyrer er fet fisk, linfrø og -olje, andre planter, som f.eks. kiwi, perilla og tyttebær.
    Studier viser at spesielt omega-3-fettsyrer fra fisk kan redusere faren for hjertesykdom. En bør spise fisk minst to-tre ganger i uken for å oppnå denne gunstige helsefordelen.

x

Fyll inn ditt navn, din epostadresse og få fordeler

* Skriv inn ønsket brukernavn
* Skriv inn gyldig e-post!
* Skriv inn passord! (Minst 6 tegn)
Her velger du brukernavn og passord. Hvis du eventuelt glemmer dem, kan vi sende dem til deg pr. epost.
Godta informasjonskapsler for å registrere deg